Ocenjujeva za vivi.si: Marina Portorož v Luciji je spet morska restavracija kot nekoč, ko so bile ribe še v morju, ne le v zamrzovalniku. Violeta & Uroš Mencinger Kaj ti pomaga prva slovenska marina, če v njej ni ”prve” morske restavracije? Kaj ti pomaga Palace, če morajo njegovi gostje čez cesto? Kam naj greš v petek in svetek, če greš le enkrat, dvakrat letno izven okvirjev? Kaj ti pomagajo srčki na plaži, če pa v Portorožu nisi zaradi plaže? Kaj ti pomagajo zasidrane jahte, če lastniki hodijo na Hrvaško? Kam naj greš z jahte na zajtrk iz puhastih palačink in jajc benedikt? Kam naj s sonca zbežiš v senco za kosilo, če se ti ne mudi in nočeš jedi na slikah pred vrati? Kam naj se greš na Obali skrit, da te bodo vsi videli?! Portorož potrebuje Marino, je bil predolgo glas vpijočega v obalni puščavi dolgočasnih morskih gostiln. Na prejšnji lokaciji je imela ekipa sicer lepši morski razgled, toda na tej, ki je bolj morska, sta Portorož in Obala spet dobila, kar sta nujno potrebovala. Vrnila se jima je Marina, ki je bila morski fine-dining, ko še sploh nismo vedeli, kaj to pomeni, in je zdaj fina morska restavracija, ko je fine-dining ”na vsakem koraku”, a ravno zato si spet želimo kot nekoč, ko so bile ribe še v morju, ne pa le v zamrzovalniku. Rad Dobrojem priporoča Seveda tisti z jaht ne morejo jesti vsak dan rib, zato so v Marini tudi stejki, toda zato oni s kopnega dobro vedo, da je Marina – resna in pristna morska zgodba. Zato pa so oboji enako veseli vinske spremljave. Za zajtrk, kosilo in večerjo, iz morja in tik ob njem.
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.