Ocenjujeva za vivi.si: Marina Portorož v Luciji je spet morska restavracija kot nekoč, ko so bile ribe še v morju, ne le v zamrzovalniku.

 

Violeta & Uroš Mencinger

Kaj ti pomaga prva slovenska marina, če v njej ni ”prve” morske restavracije? Kaj ti pomaga Palace, če morajo njegovi gostje čez cesto? Kam naj greš v petek in svetek, če greš le enkrat, dvakrat letno izven okvirjev? Kaj ti pomagajo srčki na plaži, če pa v Portorožu nisi zaradi plaže? Kaj ti pomagajo zasidrane jahte, če lastniki hodijo na Hrvaško? Kam naj greš z jahte na zajtrk iz puhastih palačink in jajc benedikt? Kam naj s sonca zbežiš v senco za kosilo, če se ti ne mudi in nočeš jedi na slikah pred vrati? Kam naj se greš na Obali skrit, da te bodo vsi videli?! Portorož potrebuje Marino, je bil predolgo glas vpijočega v obalni puščavi dolgočasnih morskih gostiln.

MARINA PORTOROŽ

Marina Portorož, njoki s sipo2

Marina Portorož, njoki s sipo

Na prejšnji lokaciji je imela ekipa sicer lepši morski razgled, toda na tej, ki je bolj morska, sta Portorož in Obala spet dobila, kar sta nujno potrebovala. Vrnila se jima je Marina, ki je bila morski fine-dining, ko še sploh nismo vedeli, kaj to pomeni, in je zdaj fina morska restavracija, ko je fine-dining ”na vsakem koraku”, a ravno zato si spet želimo kot nekoč, ko so bile ribe še v morju, ne pa le v zamrzovalniku.

Rad Dobrojem priporoča

Marina Portorož, karpačo iz kozic s sušenimi malinami1

Marina Portorož, karpačo iz kozic s sušenimi malinami

Seveda tisti z jaht ne morejo jesti vsak dan rib, zato so v Marini tudi stejki, toda zato oni s kopnega dobro vedo, da je Marina – resna in pristna morska zgodba. Zato pa so oboji enako veseli vinske spremljave. Za zajtrk, kosilo in večerjo, iz morja in tik ob njem.

Zakaj SRČKI

Marina Portorož

Restavracija Marina Portoroz foto Rok Jurman 18.7.2022 web 31

Foto zgodba: obisk 2022

V prvi slovenski marini
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,