Ocenjujemo: Restavracija Manna je predmestna gostilna ob Gradaščici, v katero greš za dobro počutje ob fini hrani in dobrih vinih rad peš.

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

V Manni so gostje veseli in dobre volje! Je to zaradi poročnega šopka iz rožnatih vrtnic, ki se šopiri na vsaki mizi? Je to zaradi natakarja, ki se rad šali? Je to zaradi toliko vin(a), ki ni le v buteljkah, temveč v kozarcih? Je to zaradi cen, ki so primerljivo nižje kot v primerljivih restavracijah po Ljubljani? Ali pa je to ”le” zaradi hrane, ki te ”le” razveseli?!

Manna, atrij2

Manna

Ocena: 2 srčka

V Manni gostje dobijo, za kar morajo drugje več plačati, ob tem pa se še ”žrtvovati”. Manna zadovoljstvu doda ravno prav vrhunskosti, da je gost dobre volje ob finih jedeh, saj se mu ni potrebno ničemur odpovedati, hkrati pa (po)je vse, kar mu predlagata zgovorni natakar in sodobni chef.

Manna, chef Žan Jereb3

Manna, chef Žan Jereb

Pri zadovoljstvu pa v Manni ne gre le za hrano, ki je dovolj znana, da gostu ni težko iskati po Krakovem prostega parkirnega mesta, in dovolj chefovska, da se gost do Gradaščice poda kar peš na kulinarično dogodivščino. Pomembno vlogo v tem zadovoljstvu imata tudi ambient – atrijski vrt, ki je dobro zaščiten, dobro domačen, dobro zaseden, dobro gostoljuben – in postrežba – natakarji, ki so sproščeni, zgovorni, vendar profesionalni in že dolgo v Manni, zato se spomnijo, kje si nazadnje, pred tremi leti, sedel in kaj si jedel.

Manna je tako dobra mešanica dobrega razpoloženja, da greš vanjo zvečer, zadaj v atrij ali gor v salon, na dva srčka in te prav nič ne moti, če se spredaj na ulici le veselijo, znotraj ob šanku pa le držijo za roke.

Rad Dobrojem priporoča

Manna, Tuna, babaganuš, daikon, humus3

Manna, Tuna, babaganuš, daikon, humus

Ko je bila Manna še ”hiša kulinarike”, je bila to zgodba, ki je veliko obljubljala. Zdaj, ko je le Manna, se je gostu lažje odpraviti (peš) v Krakovo, ker gre v ”le” dobro gostilno, na znane jedi ”neznanega” chefa, ki so prav tako lepe in dobre, a ne tako zahtevne, kot pri najboljših. Vendar, v Manni ne gre le za kulinariko, temveč za dobro počutje, ob dobri hrani in dobrih vinih.

Obisk, julij 2021

 • Dobra volja

  V Manni so gostje veseli in dobre volje! Je to zaradi poročnega šopka iz rožnatih vrtnic, ki razveseli vsako mizo? Je to zaradi natakarja, ki se rad heca? Je to zaradi toliko vin(a), ki ni le v buteljkah, temveč v kozarcih? Je to zaradi cen, ki so primerljivo nižje kot v primerljivih restavracijah po Ljubljani? Ali pa je to ”le” zaradi hrane, ki te ”le” razveseli?!

  Manna, atrij3
  od
 • Šef, chef

  V Manni gostje dobijo, za kar morajo drugje več plačati, ob tem pa se še ”žrtvovati”. Manna visokemu zadovoljstvu doda ravno prav vrhunskosti, da je gost zadovoljen v vrhunski gostilni, saj mu Manna dovoli, da ostane v območju udobja. V Manni se gostu ni potrebno ničemur odpovedati, hkrati pa (po)je vse, kar mu predlagata zgovorni natakar in sodobni chef.

  Šef Joc Savič (levo) je vedno tam, a se ne izpostavlja. Tudi chef Žan Jereb ni glavni med gosti, temveč v kuhinji. Manni to ne škodi. Pravzaprav ji celo koristi, saj so gostje prijetno presenečeni – dobijo več chefa, kjer ga ne pričakujejo – na krožniku.

  Manna, Joc Savić, chef Žan Jereb2
  od
 • Račkin raviol

  Raviol z račjim konfitom, ocvrti kodrolistnati ohrovt, kandirana hruška, medeno gorčična omaka. Lepo, globoko (konfit), uravnoteženo (gorčična omak). Jed, ki je hkrati všečna in chefovska, zato zelo dobro predstavi Manno in njena 2 srčka.

  Manna, Raviol z račjim konfitom2
  od
 • Fokača

  Nasvet gostu: na začetku pojej skorjo fokač z oblogami, da ti bo sredica ostala za pozneje, ko boš z njo pomazal krožnike.

  Na leseni deski dve fokači, klasična z dehidriranimi olivami, češnjevim paradižnikom, rožmarinom in parmezanom; druga je pirina z dehidriranimi olivami, dehidrianimi jurčki in 2 leti starim jamar sirom. Natakar: ”Na desko smo dodali liste navadne in vijolične bazilike in semi dehidrirane paradižnike – naš direktor se rad pohvali, da jih dehidrira sam doma.” Zraven v skodelici še penasto maslo s sušenimi  jurčki.

  Manna, pozdrav, fokači
  od
 • Pozdrav

  Ne le veliko (kruh+maslo in 3 prigrizki z zgodbo in izvedbo), temveč tudi vzorčno. Pravi amuse bouche, s kateri se predstavi chef, kaj zna, uporablja, ceni, ustvarja. Tunov ceviche zvitek z domačim rakovim čipsom in postrvjim kaviarjem.

  Manna, Pozdrav, tuna
  od
 • Pozdrav

  Jurčkova krema v kanelonu in dehidriran jurček.

  Manna, Pozdrav, jurčki1
  od
 • Pozdrav

  Tatar rdeče pese, prah rjavega masla, mocarela.

  Manna, pozdrav rdeča pesa
  od
 • Tuna

  Humus, tuna tatar, babaganuš, ocvrta čičerka, sezamova majoneza, vložena daikon redkev. Jed je oblikovno vzorčna in mojstrska! Tudi tukaj je sicer vse drugo bolj pomembno od osnovne sestavine, tunovega ”karpača”, toda jed je vsekakor na seznamu želja, s katerega bi si jo prihodnjič ponovno naročil. Čeprav opis nekoliko zmede, saj ne veš, ali gre za baba ganoush ali hummus, glede na podobnost (tahini, čičerka), toda to so podrobnosti, za katere se jezik, ko topi in mlaska, ne zmeni.

  Manna, Tuna, babaganuš, daikon, humus3
  od
 • Srna

  Srnin tataki z dehidriranimi jurčki, češnje, ponzu omaka, listi kapucinke. Se pozna, da je bila lanska letina jurčkov dobra in ste jih veliko posušili … A sezono so uspešno obranile češnje, modnost pa ponzu omaka. To je sicer preveč zakrilo ”surovost” srninega ”tatarja”, a namen je bil dosežen – uvodna jed je presenetila in vzbudila radovednost.

  Manna, Srnin tataki, ponzu, češnje2
  od
 • Kunec

  Parfait oz. mousse iz kunčjih jeter v želiranem ovoju iz rukole, marelični čatni, vijolična bazilika, crumble iz matcha čaja. Tukaj pa ni nič manjkalo! Čestitke! Edina pripomba nad baziliko, ki je delovala uvelo, oziroma ni prispevala svežine, za katero je bila zadolžena. Morda pa bi ji bolj uspelo, če bi bila hrustljava?!

  Manna, Zajčji parfait1
  od
 • Kaneštrele

  Marinirane kaneštrele v domačem jajčnem raviolu, rezine sušenega rumenjaka, listi kapucinke, olivno olje Morgan. Ideja in izbor sestavin (zaradi majhnih pokrovač) sta za 3, a okus od tega vseeno pričakuje več. Olivno olje za ”omako” je za jajce premalo ”globoko”, kljub pikantnosti. S ”pikom” umamija bi bilo (še) boljše.

  Manna, Marinirane kaneštrele v jajčnem raviolu1
  od
 • Ligenj

  Krompirjeva zloženka, polnjen ligenj z dimljenim lososom, ocvrt kodrolistnati ohrovt, postrvje ikre, omaka iz dimljenega lososa in iker. Zelo ambiciozno, ker dejansko dve jedi; krompir se uspešno ubrani ”pogretosti” in je vreden pozornosti tudi brez lignja; ligenj, ki se zaradi nadeva uspešno ubrani cenenosti. Zmoti edino globok krožnik, ker je v njem težko rezati.

  Manna, Nadevan ligenj z lososom, krompirjeva zloženka1
  od
 • Postrv

  Postrvji file poširan v kozjem ghee maslu, pire čičerke, ocvrta koža postrvi, brokoli, ocvrta čičerka, jogurtova omaka, sezamovo olje. Za glavno jed sicer ne pričakuješ grmade, a se kuharjev trud vseeno splača, veliko elementov, toda vsi s svojo tehniko in izvedbo, da si vesel, ker je po uspešnih ribjih predjedeh v finalu ”le” postrv. Jed, ki najboljše opiše, zakaj sta za Manno 2 srčka maksimum – ker imajo gostje tako najraje.

  Manna, File zlatovčice, čičerkin pire, brokoli2
  od
 • Steak

  Suho zorjeni angus steak iz plečeta, ožgano vijolično korenje, ocvrt kodrolistnati ohrovt, vinska reducirana omaka, pastinakov pire. Šola okusov za ljubitelje stejkov, ker jim zelo nazorno pove, da bistvo ni v velikosti in filejih. Chuck ni le za burgerje, če je pravi kos pravilno rezan in tako pripravljen. Glede na konsistenco ”sumimo” kombinacijo sous vide in žara. Tudi priloge so pravšnje, ker ima vsaka – omaka, pire, zelenjava – svojo funkcijo in vlogo. Dejansko se takšne mesne jedi ne bi branil tudi v restavraciji s tremi srčki.

  Manna, steak plečeta, ožgano korenje, ohrovt
  od
 • Bela čokolada

  Ganaše bele čokolade z jagodami, crumble matcha čaja. ”Močna” sladica, ki pa jo sadje in ”čaj” dovolj uspešno ”tanjšata”. Pravzaprav bi si zaslužila bolj ambiciozno predstavitev, tako v kozarcu je degradirana na bistro ponudbo.

  Manna, Ganache bele čokolade2
  od
 • Lešnikov mousse

  Lešnikov mousse s kokosovo peno, hladna lešnikova krema, nariban lešnikov crumble, lešnikov hrustek. Všečne teksture in znani okusi uspešno sklenejo meni in povabijo, da večera še ni konec. Ker si dobre volje, ni za 1, temveč za 2.

  Manna, Lešnikov mousse2
  od

Restavracija Manna

Manna, Nadevan ligenj z lososom, krompirjeva zloženka1

Najboljša gostilna Krakova

Dobra volja ob finih jedeh
Klik

Najboljša gostilna Krakova

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracij

Tags: , , , , ,