Ocenjujeva za vivi.si: MANU iz poslovne cone v Žirovnici je kulinarično presenečenje mladega chefa pod Stolom, ki ob Prešernovi Vrbi vabi na Gluščičev meni.

 

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

Kje smo? Takšne restavracije ne pričakuješ pod Stolom, temveč vsaj pod ljubljanskim gradom. Kjer so dobre pizze, ne pričakuješ modrega pliša, zelenega stropa, elegantnih omizij, finih pogrinjkov, prestižnega dizajna in pogleda v kuhinjo, v kateri ima tetovirani chef štiri pomočnike in 3 srčke.

RESTAVRACIJA MANU

Manu, chef Martin Gluščič1

Manu, chef Martin Gluščič

Ker se chef in njegove ustvarjalne jedi znajo igrati z znanimi imeni, oblikami, sestavinami, tehnikami in svetovnimi vplivi, pa je presenečenje v užitek. Zadovoljstvo gosta je tako odvisno le od njegove pripravljenosti – Manuju se moraš prepustiti!

Chef Martin Gluščič je talent, ambicioznost in znanje dokazoval že v Lescah, ko je njegova mladostna eklektičnost med gorenjsko južno še bolj presenečala navijače lokalnega nogometnega moštva. Zato zdaj v takšnem ambientu in v tem okolju le nadaljuje in le z najboljšimi, lokalnimi in sezonskimi sestavinami, ki pa jim dodaja vsega po malo, daljnovzhodne okuse, bližnjevzhodne začimbe, skandinavske tehnike, mehiško všečnost in sredozemsko tradicijo.

Manu, telečji priželjc z mandlji, ostrigin sladoled, kostni mozeg2

Manu, telečji priželjc z mandlji, ostrigin sladoled, kostni mozeg

Manu je za domačine in lokalce, ker jim ni potrebno v svet, za dobrojedce, ker jim na Gorenjskem ni potrebno jesti le ajdovih krapov, za turiste in izletnike, ker jim je vse blizu, Avseniki in Bled, Vrba in Radol’ca, smučišča in avtocesta, za poslovneže, ki so tega in takšnega vajeni, pa še za mimogrede (terasa), mimojede (pizze) in ob baru (lounge).

Rad Dobrojem priporoča

Manu, koruzni takosi s postrvjo in kimčijem zelene2

Manu, koruzni takosi s postrvjo in kimčijem zelene

To so eklektične jedi radovednega chefa, ki raziskuje, išče, odkriva po celem svetu, zato je odprt za tehnike, ideje, sestavine, in ima znanje, da iz vsega tega ustvarja s podpisom. Torej bodite odprti še vi, da se tja ne odpeljete le v Prešernovo Vrbo, temveč tudi v Gluščičev Manu.

Zakaj SRČKI

Restavracija MANU

Manu, chef Martin Gluščič1

Foto zgodba: obisk 2022

Martin Gluščič kuha v Žirovnici kot v velemestu
Klik

Foto zgodba: obisk 2022

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,