Ocenjujeva za Izbor okusov na www.vivi.si: oaza za odrasle in meni najboljšega bohinjskega chefa v najstarejšem bohinjskem hotelu

 

Violeta & Uroš Mencinger

Odklop? Od stresa, hitenja, službe, otrok? Od interneta, televizije, telefona, omrežij in mrež? Od povprečnosti, množičnosti, velikosti, rompa in pompa? In kaj potrebujemo za to? Ali splezamo na Črno prst in nas v skritem oprimku reši cvetni žarek alpskega sončeca, ali pa se v nekdanji Črni prsti in najstarejšem bohinjskem hotelu rešimo sodobnih strupov v udobju butičnega razkošja s chefovsko restavracijo Sunrose 7?!

Sunrose, polenta, por, lisičke, tartuf3

Sunrose 7, Polenta, por, lisičke, tartuf

A zakaj 7? Zaradi hišne številke, Triglavskih sedmerih jezer, pravljičnega števila, sedmih bohinjskih vrhov, kjer raste planinsko sončece, popon, sunrose? Ali pa zato, da si privoščimo (vsaj) sedem dni takšnega odklopa?!

Sunrose 7 ima vse za zdravljenje sodobnih nadlog: le 18 sob in suit, naravni bazen in ekskluziven velnes, oazo za odrasle in meni najboljšega bohinjskega chefa v šest metrov visoki zastekljeni etaži jedilnice z ročno kovanimi medeninastimi lestenci in modernimi masivno-lesenimi omizji. Pa še: bohinjski zajtrk na leseni terasi ob naravnem jezeru, kavo in pecivo pod stoletnimi kostanji ob deroči Belci, knjige in vino v udobnem kotičku ob kaminu, ter miren in udoben počitek v treh luksuznih etažah avstro-ogrske vile, ki je ob otvoritvi Bohinjskega predora gostila že kraljeve goste, zdaj pa po temeljiti in arhitekturno vzorčni prenovi (2019) v najstarejšem bohinjskem hotelu nudi zatočišče, pred televizijo, internetom, stresom, povprečnostjo in živžavom, le odraslim gostom.

Rad Dobrojem priporoča

Sunrose, jelen, ocvrta skuta, ajda, robide11

Sunrose 7, Jelen, ocvrta skuta, ajda, robide

Staro in novo, razkošno in minimalistično, luksuzno in praktično je odlično združeno v zgodovinskem ambientu, ki pa je tudi zelo moderen. Vse je odprto, a hkrati je vse tudi skrito, pod krošnjami, izza drevoreda, nad Belco, na drugi strani parka, stran od polnega jezera. Odklop! V katerega se vsak večer odlično vklopi chef Jože Godec s svojimi sodobnimi obnovami tradicionalnih bohinjskih okusov. Le štirje hodi, a vedno novi in iz lokalnih sestavin, so dovolj za najboljšo bohinjsko hotelsko večerjo! Priporočamo tudi za zunanje goste.

Zakaj SRČKI

Restavracija Sunrose 7

Sunrose, chef Jože Godec17

Najboljša bohinjska večerja

Alpsko sončece zgodovinskega hotela
Klik

Najboljša bohinjska večerja

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,