Ocenjujemo: Restavracija Strelec je visoka kuhinja z najlepšim pogledom na Ljubljano in chefom, ki s prepoznavno-estetskim slogom ustvarja dovršene jedi za 4 srčke Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger Za izlet med svetovljanske kuharske trike in sestavine zvenečih imen razgledanega kuharskega chefa, ki ima rad dišeče oblike, iz katerih ustvarjalno gradi kombinacije okusov, in se ne omejuje s tradicijo, temveč se zgleduje po globalnosti ljubljanskih in grajskih gostov, je potrebno le z vzpenjačo na Grad. Strelec je visoka kuhinja z najlepšim pogledom na – kot (se) hvali župan – najlepše mesto, v Stolpu strelcev z umetniškimi zidnimi poslikavami in pripovedjo slovenskega ljudskega izročila, okenskimi linami, okroglimi stopnicami, pogledom skozi tla v vinoteko, grajskimi mizami iz finega lesa in chefom, ki s finim scenosledom upravičuje sloves enega najboljših slovenskih kuharjev. Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture ter kombinira oblike in elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ustvarjalne miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Njegove jedi se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja ves čas prepoznavno enak; rad peni, toda zato, ker strelja okuse, rad osvežuje, zato da je gostu lažje, rad si zada veliko dela, a zato, da jedec še bolj uživa. Piščančjo pašteto skrije v redkvico, z račjo pa napolni rdečo čebulo, postrvjo juho spremeni v peno, surovemu škampu speče gomolj zelene, hobotnici doda kremo morskega ježka, romba preseneti z omako kislega zelja in srno razveseli s pestrostjo rdeče pese … Kombinacije sestavin, različnosti tekstur, preciznost dodelave druži odličnost ujemanja, za katerega si vzame čas najprej kreativni chef z ekipo v kuhinji, nato pa dobrojedski gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi. Ocena: ❤️❤️❤️❤️ To je na najvišjem nivoju, saj je v gradu, iz katerega se vidi celo glavno mesto; top lokacijo dopolnjuje ekskluzivnost ambienta, od fresk do pohištva; v tej žlahtni, okrogli restavraciji se počutiš svetovljansko. Za svetovljanskost kulinaričnega doživetja v Stolpu strelcev so na top lokaciji in v žlahtnem ambientu odgovorne jedi Strelčevega chefa Igorja Jagodica, ki jedca popelje na potovanje po svetu, toda okusov – ki so svetovljanski zaradi večplastnosti -, in s pogledom na Ljubljano – ki z igro luči, odsevov in dinamike glavnega mesta predstavlja prav takšno igro chefove ustvarjalnosti pri ustvarjanju novih jedi in nove slovenske kuhinje. Chef ima za seboj dobro izurjeni brigadi; postrežba v Strelcu je na nivoju lokacije, ambienta in celotne ekskluzivnosti; kuhinja je sicer majhna, toda kuharska brigada v njej je močna, na njenem čelu pa je eden najbolj prepoznavnih slovenskih chefov, ki je avtor, vodja in učitelj; zato je Strelec ves čas in od začetka vrhunska grajska restavracija glavnega mesta z visoko kulinariko in avtorskimi jedmi. Strelčeve/Jagodičeve jedi so rezultat velikega chefovega znanja, delavnosti in profesionalnosti; so precizne, prefinjene in dovršene; so domišljene in skrbno pripravljene (”skrivnost” njihove uspešnosti je v predpripravi). Jagodičeve jedi so večplastne in kompleksne, kar pa ne utrudi; njihova odlika je namreč svežina, za katero avtor skrbi v dobesedno vsaki jedi; sestavin na krožnikih ni malo in posledica tega je tudi množica oblik in tekstur, vendar se avtor iz te ”zagate” zna izvleči, oziroma je to njegov slog, njegov način igranja; lahko rečemo, da avtor trdo in veliko dela, a zato ima jedec manj, ne več, dela. Rad Dobrojem priporoča Chef Igor Jagodic ustvarja s prepoznavno-estetskim slogom dovršene jedi, polne podrobnosti, raznovrstnosti in večplastnosti. V njegovi kreativni kuhinji je vsaka jed drugačna od navad in običajev, zato Strelec zadane vse tiste, ki v vsakem glavnem mestu potrebujejo porcijo vrhunskega kulinaričnega doživetja. Obisk, november 2021 Restavracija Strelec VIVI ZA VASVisoka kuhinja iz Stolpa strelcev
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracijRad dobro jem
Strelec: ❤️❤️❤️❤️ na Ljubljanskem gradu
à la carte
Zadnje Urejanje: 8. decembra 2021
Strelec: ❤️❤️❤️❤️ na Ljubljanskem gradu
8. decembra 2021 - 8 minut branjaZadnje Urejanje: 8. decembra 2021
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik