Ocenjujemo: Po celem dnevu aktivnega počitniškega uživanja se v Vili Planinka lahko prepustiš chefu, ki ne kuha po tvoje, temveč po svoje, toda to ni naporno, temveč prijetno in navdušujoče Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger Dokler pomočnik ni postal chef, se je zdelo, da je na planinskem zraku, v udobnem hotelu, in ob prijazni postrežbi pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen, saj se je sem prišel spočit, zato pričakuje tudi na krožniku predvsem udobje in varnost, brez presenečenj. Toda, ne, ni res, da je potrebno na dopustu le počivati! Mladi chef Blaž Derlink s svojimi scenosledi lokalnih sestavin v Vili Planinki dokazuje, da se mu lahko po celem dnevu aktivnega počitniškega uživanja za večerjo brez težav in naporov, z veseljem in pričakovanjem, prepustiš. Pa čeprav ti ne bo kuhal po tvoje, temveč ravno zato, ker kuha tako po svoje. Pa čeprav so topli ocvirki od mesarja štiri hiše dalje ob lubenici, ožgana postrv v pinjencu, medvedova zaseka v brancinu, štruklji v jezerskem dašiju … Ne čeprav, temveč ravno zato! Res pa je, da za vse ni sam ”kriv”. Kulinaričnega uživanja v Vili Planinki ni brez vinskih nasvetov Marka Korena, ki tako uspešno druži svoje znanje o naravnih slovenskih vinih s chefovimi jedmi, da jutri ni dobro ostati le na zajtrku, temveč se je dobro nato udeležiti še Markovega vinskega tečaja, po njem pa v prtljažniku narediti vinom dovolj prostora za domov. Ocena: ❤️❤️❤️ Jezersko vseeno ni za prvim vogalom in tudi lepi vili ne bi njena lepota in luksuz veliko pomagala, če bi gostje slabo jedli. Prav tako pa tudi Planinkin chef ne bi pomagal Vili, če bi ob njegovih jedeh gostje morali preveč ”delati”. V takšnem okolju, takšnem hotelu in s takšnim konceptom je pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen. Sem se je prišel spočit, zato pričakuje tudi na krožniku predvsem udobje in varnost, znane in svoje okuse ter nadokuse. Ob takšnih jedeh postane dobre volje, ob takšni kakovosti teh jedi, tako z vidika odličnosti sestavin kot z vidika prefinjenosti izvedbe, pa ni le sit, temveč srečen. Zato je Vila Planinka sprva imela vse drugo za 3 srčke, da se je ravno zaradi tega zdelo, da je dobro, ker jedi (še) niso za 3 srčke. Češ, to bi lahko zmotilo idilo Planinke, saj bi bili trije srčki preveč zahtevni za goste, ki v Vilo pridejo zaradi počitka. Toda mladi chef se ni zmenil za takšne marnje … In je dokazal, da so lahko tudi bolj zahtevne jedi prijazne do manj zahtevnih jedcev. Na planinskem zraku, v ekskluzivnem ambientu, ob odlični postrežbi in ob takšnem sožitju (slovenskih) vin z ”domačo” hrano, seveda. Tretji srček je zato, ker torej ni res, da je potrebno na dopustu le počivati. Po celem dnevu počitniškega uživanja se lahko prepustiš chefu, ki ne kuha po tvoje, temveč po svoje. Prav za to pa gre pri srčkih – trem (in več) se moraš prepustiti! In tem jedem, se je prijetno, ne pa naporno, prepustiti! Rad Dobrojem priporoča Živimo prehitro. Delamo preveč. Priklopljeni smo non stop. In prepričani smo, da je tako naravno … A narava je tam, kjer je klima od ledenika, kjer se voda pije iz izvira, kjer se vrata odpirajo z železnim ključem in kjer luči ugasnejo pred trdnim spanjem! Ker potem mirno sanjaš o večernem doživetju v družbi chefa in njegovega vinskega pomočnika. Obisk, avgust 2021 Vila Planinka VIVI ZA VASVrhunske domače jedi na naravni način
Šola okusov, Rad dobro jem, Teden restavracijRad dobro jem
Vila Planinka: ❤️❤️❤️ na Jezerskem
à la carte
Zadnje Urejanje: 2. septembra 2021
Vila Planinka: ❤️❤️❤️ na Jezerskem
30. avgusta 2021 - 8 minut branjaZadnje Urejanje: 2. septembra 2021
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik