V jesenskem Tednu restavracij sodeluje 27 gostiln in restavracij z oceno 2 srčka – Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost – Dva srčka sta znak za nadgrajevanje

 

Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike. Toda to ni tekmovanje! Srčki so namreč mera, ki nas usmeri – danes tja in jutri nekam drugam. Zato nam iskalnik Izbora okusov ne pove le kam (po Sloveniji) in kaj (si želimo tokrat), temveč tudi kako (naj bo)!

Srčki niso ”športni” rezultat, z njimi ne delamo lestvic in ne pomenijo vrstnega reda kakovosti. V športu so namreč dobri le prvi trije in najboljši je le zmagovalec, vsi drugi pa zgolj sodelujejo. Pri srčkih je drugače – vsi srčki so vredni vašega obiska! A zato je pomembno, da veste, kdaj, kje, zakaj, kako boste najbolj uživali zdaj v enem srčku in prihodnjič v dveh. Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost! Srčki so torej ”le” zato, da veste, kaj naj v njih pričakujete in zahtevate.

Zato je pomembna oznaka srčkov priporočena pogostnost obiskov. Četudi čas in denar ne bi bila omejena, ne bi mogli vsakodnevno obiskovati le restavracij s petimi srčki. Bi pa vsak dan, kajne, radi bili ob in po jedi dobre volje (ocena nasmeh). Vmes, med vsak dan in vsaj enkrat, pa je še ogromno prostora za obiske dobrih gostiln. Da jih lažje izberemo, sta jih Izbor okusov in Teden restavracij razdelila po srčkih. Danes smo si poželeli tistih z dvema srčkoma!

 

Dva srčka: čim večkrat

Hiša Krasna TR21j, Račja prsa v sous vide, rdeče zelje, pastinak, maline, slive

Hiša Krasna TR21j, Račja prsa v sous vide, rdeče zelje, pastinak, maline, slive

Čeprav srčki niso tekmovanje, pa so vseeno znak za – nadgrajevanje! Zanj pa pri ocenjevanju zahtevamo izvirnost, ustvarjalnost, vrhunskost. Če je nasmeh tisti ”minimum”, ki ga zahtevamo povsod in vedno, in prvi srček zato označuje vstop med najboljše, sta dva srčka znak prav za nadgrajevanje. V takšnih restavracijah še ne zahtevamo in pričakujemo popolnosti, jasno nam je, da vse še ne bo vrhunsko, toda zato smo odločeni, da bomo prav v restavracijah in gostilnah z dvema srčkoma pozabili na svoje območje udobja in se jim začeli prepuščati. Zato morajo chefi za dva srčka ustvarjati! Pa čeprav jim vedno ne uspe (povsem) …

Za tiste goste, ki območje udobja (znanega, predvidljivega, pričakovanega) iščejo vedno in povsod, sta dva srčka že vrh. Za goste, ki povsod iščejo, odkrivajo in se učijo, pa sta dva srčka začetek.

 

2 srčka
Najboljše čim večkrat!
Ni še vse vrhunsko, je pa že vse zelo dobro in s chefovim podpisom.
Obisk: vsaj mesečno!

 

27 x ❤️❤️ v Tednu restavracij

Bistro Štorja, Postojna
City Terasa, Maribor
Džungla Gastrobar, Koper
Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce
Gostilna Jež, Jagnjenica
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Gostilna Pr’ Matičku, Kranj
Gostilna Resje, Nemški Rovt
Gostilna Šempeter, Bistrica ob Sotli
Gostišče Tolc, Spodnja Sorica
Hiša Ančka, Slovenj Gradec
Hiša Fink, Novo mesto
Hiša Krasna, Lokev
Landerik, Ljubljana
Lesnika, Mozirje
Linda Bistro, Ljubljana
Njami sushi, Maribor
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Restavracija Calypso, Nova Gorica
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Kodila, Markišavci
Restavracija Korošica, Šentjanž pri Dravogradu
Restavracija Manna, Ljubljana
Restavracija Tabor, Podbrezje
Restavracija Triglav, Bohinj
Stara gostilna, Piran
Tri lučke, Sremič

logotipa zdruzeno

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,