V pomladnem Tednu restavracij sodeluje 27 gostiln in restavracij z oceno 2 srčka – Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost – Dva srčka sta znak za nadgrajevanje Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike. Toda to ni tekmovanje! Srčki so namreč mera, ki nas usmeri – danes tja in jutri nekam drugam. Zato nam iskalnik Izbora okusov ne pove le kam (po Sloveniji) in kaj (si želimo tokrat), temveč tudi kako (naj bo)! Srčki niso ”športni” rezultat, z njimi ne delamo lestvic in ne pomenijo vrstnega reda kakovosti. V športu so namreč dobri le prvi trije in najboljši je le zmagovalec, vsi drugi pa zgolj sodelujejo. Pri srčkih je drugače – vsi srčki so vredni vašega obiska! A zato je pomembno, da veste, kdaj, kje, zakaj, kako boste najbolj uživali zdaj v enem srčku in prihodnjič v dveh. Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost! Srčki so torej ”le” zato, da veste, kaj naj v njih pričakujete in zahtevate. Zato je pomembna oznaka srčkov priporočena pogostnost obiskov. Četudi čas in denar ne bi bila omejena, ne bi mogli vsakodnevno obiskovati le restavracij s petimi srčki. Bi pa vsak dan, kajne, radi bili ob in po jedi dobre volje (ocena nasmeh). Vmes, med vsak dan in vsaj enkrat, pa je še ogromno prostora za obiske dobrih gostiln. Da jih lažje izberemo, sta jih Izbor okusov in Teden restavracij razdelila po srčkih. Danes smo si poželeli tistih z dvema srčkoma! Dva srčka: čim večkrat Hiša Krasna TR23p Pate, hruška, kutina, cognac, foto Gruša Zorn&Vid Rotar Čeprav srčki niso tekmovanje, pa so vseeno znak za – nadgrajevanje! Zanj pa pri ocenjevanju zahtevamo izvirnost, ustvarjalnost, vrhunskost. Če je nasmeh tisti ”minimum”, ki ga zahtevamo povsod in vedno, in prvi srček zato označuje vstop med najboljše, sta dva srčka znak prav za nadgrajevanje. V takšnih restavracijah še ne zahtevamo in pričakujemo popolnosti, jasno nam je, da vse še ne bo vrhunsko, toda zato smo odločeni, da bomo prav v restavracijah in gostilnah z dvema srčkoma pozabili na svoje območje udobja in se jim začeli prepuščati. Zato morajo chefi za dva srčka ustvarjati! Pa čeprav jim vedno ne uspe (povsem) … Za tiste goste, ki območje udobja (znanega, predvidljivega, pričakovanega) iščejo vedno in povsod, sta dva srčka že vrh. Za goste, ki povsod iščejo, odkrivajo in se učijo, pa sta dva srčka začetek. 2 srčka 27 x ❤️❤️ v Tednu restavracij Teden restavracij 2023, partnerji
Najboljše čim večkrat!
Ni še vse vrhunsko, je pa že vse zelo dobro in s chefovim podpisom.
Obisk: vsaj mesečno!
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Manna, Ljubljana
Hiša Fink, Novo mesto
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Tri lučke, Sremič
Gostilna Pr’ Matičku, Kranj
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Gostišče Tolc, Spodnja Sorica
Hiša Ančka, Slovenj Gradec
Lesnika, Mozirje
Restavracija Triangel, Gozd Martuljek
Restavracija Triglav, Bohinj
Gostilna Grabar, Ptuj
LALU bistro, Celje
Restavracija Amon, Olimje
Restavracija Kodila, Markišavci
Bistro Štorja, Postojna
Gostilna in vinoteka Faladur, Vipava
Gostilna Podfarovž, Vipava
Hiša Krasna, Lokev
Restavracija Calypso, Nova Gorica
Restavracija Grad Kromberk, Nova Gorica
Restavracija Gratia, Lipica
Restavracija Marina, Portorož
Salicornia, Koper
Stara gostilna, Piran
Zakaj SRČKI

Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki

Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.