Od danes do nedelje, 17. oktobra, v 97 slovenskih restavracijah najbolj okusni teden leta, ki zato traja deset dni – Teden restavracij sicer okuži, toda z – okusom! Dobrojedke in dobrojedci, končuje se teden predrezervacij in začenja se Teden restavracij! Dober tek na jesenskem najbolj okusnem tednu leta, od 8. do 17. oktobra, in dobrodošli v 97 slovenskih restavracijah iz izbora najboljših slovenskih okusov (www.vivi.si)! Tisti, ki ste že rezervirali menije po posebni ceni – v 49 restavracijah po 19 evrov, v 27 restavracijah po 21 evrov in v 21 restavracijah po 25 evrov -, ste si že naredili načrt kulinaričnega potepa po Evropski gastronomski regiji, a dovolj prostora je – preverite na www.tedenrestavracij.si – ostalo še za druge. Izberite. Rezervirajte. Uživajte! Teden restavracij se je v Sloveniji začel pred devetimi leti v devetih restavracijah. V jesenskem desetem letu jih nastopa 97, a še več bi jih bilo, če v koronski krizi gostincem ne bi zmanjkalo kuharjev in natakarjev … Še večja pa je bila rast obiskovalcev Tedna restavracij. Veliko zanimanje za jesenski Teden restavracij, ki je kar za 30 odstotkov večje kot je bilo spomladi, in je že primerljivo z rekordno jesenjo 2020, potrjuje, da dobrojedcev tudi virus ne more zaustaviti. PCT pogoj velja, varnostne ukrepe spoštujemo, na primerni varnostni razdalji bomo z dobro umitimi rokami uživali naslednjih deset dni na desetem jesenskem Tednu restavracij! Teden restavracij ni le akcija, ki ponuja posebne menije s posebno ceno, temveč je gibanje, ki ponuja posebne kulinarične užitke s posebno kakovostjo. Ker vsi radi jemo, nam Teden restavracij omogoča, da radi + dobro jemo! To pa je prav letos še toliko bolj pomembno. Koronavirus nam je spremenil življenje. A prav Teden restavracij nas ponovno vrača v normalnost, k družabnosti, sproščenosti in na kulinarične potepe (po Sloveniji), hkrati pa nas opozarja na pomen zdravega življenja in kakovostne prehrane. Teden restavracij sicer okuži, toda z – okusom! Zato, dober tek, ne le do 17. oktobra, temveč tudi po njem, ko boste z izkušnjami Tedna restavracij še raje in boljše jedli ter uživali v izboru okusov v najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah!
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.