Hvala gostinci, za odlične menije TR – Hvala gostje, za odličen obisk jesenskega TR – Hvala partnerji, Radgonske Gorice, uradna penina TR, CANA, uradna mineralna voda TR, in STO, Slovenska turistična organizacija – Več kot 60 tisoč gostov v 107 restavracijah – V letu 2022 na TR več kot 110 tisoč gostov

 

Po spomladanskem Tednu restavracij (TR) smo zapisali: ”Pomladni rekord, 50 tisoč gostov!” Zdaj, po jesenskem, pa moramo dodati: ”Rekorden tudi jesenski TR, več kot 60 tisoč gostov, kar pomeni, da je bilo rekordno celotno leto 2022!”

Slovenske restavracije, vsaj teh 107, ki jih je od 14. do 23. oktobra sodelovalo na jesenskem Tednu restavracij 2022, še nikoli niso bile tako polne. Strežniki spletne strani Tedna restavracij še nikoli niso bili tako obremenjeni. Družabna omrežja še nikoli niso bila tako polna Tedna restavracij. Hvala gostinci, za odlične menije TR! Hvala gostje, za odličen obisk jesenskega TR!

Gostilna Jež TR22j Muflon, omaka pečenih jabolk, seno, krompirjev štrukelj z mavrahi, pečena koruza resized

Gostilna Jež TR22j Muflon, omaka pečenih jabolk, seno, krompirjev štrukelj z mavrahi, pečena koruza

Samo po elektronski pošti je bilo opravljenih več kot 15 tisoč rezervacij. Že to pomeni več kot 40 tisoč gostov. Ne da bi računali druge načine elektronskih rezervacij, telefonske rezervacije in neomajni optimizem tistih gostov, ki so upali na ”last minute” in skušali srečo brez rezervacije. Ko število jesenskih obiskovalcev ocenjujemo na 60 tisoč, smo kvečjemu preskromni, kajti v primerjavi z doslej rekordnim TR, jeseni 2021, je bilo tokrat kar 15 % več rezervacij, v primerjavi z rekordno pomladjo 2022 pa je bilo jeseni kar 54 % več elektronskih rezervacij!

Seveda je bilo rekordno tudi vse drugo. Spletna stran www.vivi.si, ki gosti Teden restavracij (www.tedenrestavracij.si) in je vse leto iskalnik najboljših slovenskih gostiln in restavracij (v slovenskem in angleškem jeziku), je imela v mesecu dni, od začetka sprejemanja rezervacij (19. september) do konca TR (23. oktober), več kot 150.000 edinstvenih obiskovalcev, ki so opravili več kot 1.1 milijona sej! Rekordna sta bila tudi skupna dosega Tedna restavracij na Facebooku, kjer smo doseglji več kot 230.000 uporabnikov, in Instagramu (več kot 22.000 uporabnikov)!

Te številke nas obvezujejo. Zato so se priprave na pomladni Teden restavracij 2023 že začele!

 

Violeta & Uroš Mencinger

 

 

TR pasica Uli 2 copy

Partnerji TR2022

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,