Danes še Teden restavracij v vseh (105) gostilnah in restavracijah najbolj okusnega tedna jeseni – Še so prosta mesta, tudi zaradi odloka o zaprtju rdečih regij – Preverite, rezervirajte, uživajte. Vlada je s 17. oktobrom do nadaljnjega prepovedala opravljanje gostinske dejavnosti v rdečih statističnih slovenskih regijah. Dva dneva pred zaključkom jesenskega Tedna restavracij je vladni odlok večino vrhunskih slovenskih gostincev soočil s polnimi hladilniki sestavin za vikend-finale Tedna restavracij in negotovo prihodnostjo. Leta 2021 bi naj bila Slovenija Evropska gastronomska regija, a trenutno še ne vemo, kdo bo takrat pri nas še gostil in kuhal. V soboto in nedeljo bi Teden restavracij v 105 slovenskih gostilnah pogostil še vsaj deset tisoč gostov – z rezervacijami, maskami, razdaljami, spoštovanjem vseh zaščitnih in protikoronskih ukrepov. Koliko živil in pripravljene hrane bo šlo zaradi tega v nič, gostinci raje (še) ne preštevajo. Raje se, namreč, pripravljajo, da nam vsaj še danes voščijo dober in okusen tek! Ne nazadnje je zmedeno, netočno in zavajajoče uradno pojasnjevanje ukrepov še včeraj grozilo, da bo prepoved gostinske dejavnosti veljala že v petek. Zato je ta petek potrebno izkoristiti … Ukrep zaprtja znotraj regij je sprostil kar nekaj prostih mest, vse mize pa tudi še niso bile zasedene v vseh sodelujočih restavracijah. Preverite na www.vivi.si, rezervirajte in uživajte na jesenskem Tednu restavracij! To je za večino restavracij zadnji dan pred zaprtjem. Ni pa še nujno zadnji dan jesenskega Tedna restavracij. Vrhunske slovenske chefinje in chefi namreč predlagajo, da bi Teden restavracij takoj, ko bo to mogoče, nadaljevali. Zakaj pa ne! Ste za? Teden restavracij
Sto tisoč gostov v letu dni
VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, SladoLent