V jesenskem Tednu restavracij sodeluje 26 gostiln in restavracij z oceno 2 srčka – Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost – Dva srčka sta znak za nadgrajevanje

 

Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike. Toda to ni tekmovanje! Srčki so namreč mera, ki nas usmeri – danes tja in jutri nekam drugam. Zato nam iskalnik Izbora okusov ne pove le kam (po Sloveniji) in kaj (si želimo tokrat), temveč tudi kako (naj bo)!

Srčki niso ”športni” rezultat, z njimi ne delamo lestvic in ne pomenijo vrstnega reda kakovosti. V športu so namreč dobri le prvi trije in najboljši je le zmagovalec, vsi drugi pa zgolj sodelujejo. Pri srčkih je drugače – vsi srčki so vredni vašega obiska! A zato je pomembno, da veste, kdaj, kje, zakaj, kako boste najbolj uživali zdaj v enem srčku in prihodnjič v dveh. Ni vsak srček za vsak dan in za vsako priložnost! Srčki so torej ”le” zato, da veste, kaj naj v njih pričakujete in zahtevate.

Zato je pomembna oznaka srčkov priporočena pogostnost obiskov. Četudi čas in denar ne bi bila omejena, ne bi mogli vsakodnevno obiskovati le restavracij s petimi srčki. Bi pa vsak dan, kajne, radi bili ob in po jedi dobre volje (ocena nasmeh). Vmes, med vsak dan in vsaj enkrat, pa je še ogromno prostora za obiske dobrih gostiln. Da jih lažje izberemo, sta jih Izbor okusov in Teden restavracij razdelila po srčkih. Danes smo si poželeli tistih z dvema srčkoma!

 

Dva srčka: čim večkrat

korošica TR20j, Pozdrav chefinje, foto Tomo Jeseničnik

Restavracija Korošica

Čeprav srčki niso tekmovanje, pa so vseeno znak za – nadgrajevanje! Zanj pa pri ocenjevanju zahtevamo izvirnost, ustvarjalnost, vrhunskost. Če je nasmeh tisti ”minimum”, ki ga zahtevamo povsod in vedno, in prvi srček zato označuje vstop med najboljše, sta dva srčka znak prav za nadgrajevanje. V takšnih restavracijah še ne zahtevamo in pričakujemo popolnosti, jasno nam je, da vse še ne bo vrhunsko, toda zato smo odločeni, da bomo prav v restavracijah in gostilnah z dvema srčkoma pozabili na svoje območje udobja in se jim začeli prepuščati. Zato morajo chefi za dva srčka ustvarjati! Pa čeprav jim vedno ne uspe (povsem) …

Za tiste goste, ki območje udobja (znanega, predvidljivega, pričakovanega) iščejo vedno in povsod, sta dva srčka že vrh. Za goste, ki povsod iščejo, odkrivajo in se učijo, pa sta dva srčka začetek.

 

2 srčka
Najboljše čim večkrat!
Ni še vse vrhunsko, je pa že vse zelo dobro in s chefovim podpisom.
Obisk: vsaj mesečno!

 

2 srčka v Tednu restavracij:

Landerik, Ljubljana
Restavracija Harfa, Ljubljana
Element, Črnuče
Gostilna Jež, Jagnjenica
Hiša Fink, Novo mesto
Tri lučke, Sremič
Restavracija Ajda, Sevnica
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Restavracija Korošica, Šentjanž pri Dravogradu
Hotel Planinka, Ljubno ob Savinji
Gostilna Pr’ Matičku, Kranj
Restavracija Tabor, Podbrezje
Vila Planinka, Zgornje Jezersko
Gostilna Resje, Nemški Rovt
Restavracija Triglav, Bohinj
City Terasa, Maribor
Restavracija Sedem, Maribor
Miza za štiri, Zg. Polskava
Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce
Restavracija Kodila, Markišavci
Restavracija Rizibizi, Portorož
Kendov dvorec, Spodnja Idrija
Džungla Gastrobar, Koper
Hiša Krasna, Lokev
Štorja pod stopnicami, Postojna
Stara gostilna, Piran

 

 

logotipa zdruzeno

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,