V jesenskem Tednu restavracij sodeluje 11 gostiln in restavracij z oznako Nasmeh – Kaj je potrebno za dobro gostilno, v kateri so gostje dobre volje?

 

Osnovno merilo kakovosti, s katerim za Izbor okusov in Teden restavracij izbiramo najboljše slovenske gostilne in restavracije je – nasmeh! Nasmeh zato, ker v gostilno pridemo lačni, zapustiti pa jo hočemo zadovoljno siti; ker je nasmeh rezultat zadovoljne sitosti; ker je zadovoljenost za 3, zadovoljnost pa za 4 in 5, kar privabi nasmeh; in ker je res dobro šele takrat, ko postaneš dobre volje!

Rezultat obiska v gostilni ne sme biti le sitost, temveč predvsem dobro počutje. Vsaka gostilna, vredna našega obiska, mora biti zato za Nasmeh! Nasmeh je znak dobre volje, dobre volja pa znak dobrega počutja. Seveda na to počutje vpliva več dejavnikov, toda seveda gremo v gostilno vseeno predvsem zato, ker smo – lačni. Če smo siti, smo zadovoljeni. Če smo pa siti in dobre volje, pa smo zadovoljni! Nasmeh, torej.

 

Enajst za Nasmeh

kevder restavracija

Prenovljeni Kevder

Vse gostilne in restavracije, ki so uvrščene v Izbor okusov in jih povabimo k sodelovanju v Tednu restavracij, morajo zato najprej izpolniti tri preproste kriterije dobrih gostiln:

  • ko jemo, smo dobre volje;
  • ko plačamo, nam ni žal;
  • ko gremo, si želimo priti ponovno.

Le gostilne, ki so dobre, lahko svojo ponudbo nadgradijo v – vrhunsko! Kar pa ne pomeni, da morajo biti vse dobre gostilne tudi vrhunske … Pravzaprav hodimo večinoma v dobre gostilne, saj se večinoma želimo le dobro najesti. V vrhunske gremo pa takrat, ko želimo več – nekaj vrhunsko-kulinaričnega doživeti! Šele to je za srčke.

V jesenskem Tednu restavracij sodeluje 11 gostiln in restavracij z oznako Nasmeh:

Gostilna Repnik, Kamnik
Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani
Gostilna Ribnik, Zagorje ob Savi
Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju
Gostilna pri Bizjaku, Zgornja Bela
Restavracija Blejski grad, Bled
Gostilna Ribič, Ptuj
Gostilna Oštirka, Celje
Gostilna Mencinger, Črešnjevci
Gostilna pri hrastu, Nova Gorica
Istrian tapas, Portorož

logotipa zdruzeno

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,