V pomladnem Tednu restavracij sodeluje 44 gostiln in restavracij z oznako 1 srček – Srčki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike

 

Zakaj gremo v gostilno? Največkrat zato, ker smo lačni! A včasih smo tudi radovedni. Zato se v enih gostilnah želimo le čim boljše najesti, v drugih pa ob tem še kaj drugačnega, novega, posebnega, toda povezanega s kulinariko, doživeti. Potrebujemo tako ene kot druge. Prve za vsak dan, druge pa ne le za Teden restavracij.

Na osnovi teh dveh potreb izbiramo gostilne tako:

  • ko sem lačen, se hočem nasititi čim boljše, čim prej, čim bližje in čim ceneje, čeprav ne vedno v tem vrstnem redu – izbiram dobre gostilne (oznaka nasmeh);
  • ko pa hočem več od sitosti, je lakota sicer dobrodošla, saj ne moremo uživati v hrani s polnim želodcem, a takrat se mi ne mudi, pripravljen sem poiskati, rezervirati, čakati, potovati …, in jasno mi je tudi, da me bo to stalo – izbiram vrhunske gostilne (oznaka srček).

Teden restavracij ta izbor še poenostavi. V teh desetih najbolj okusnih dneh leta se osredotočimo le na te druge, vrhunske gostilne, a z eno pomembno razliko – obiskovalcem Tedna restavracij je jasno, da jih obisk ne bo drago stal!

Ker pa smo lačni in radovedni vse leto, Teden restavracij pa je le dvakrat letno, smo spletno stran Tedna restavracij, s pomočjo Šole okusov, nadgradili v celoletni iskalnik najboljših slovenskih gostiln in restavracij – Izbor okusov! Nasmehi in srčki so nam tako vedno na izbiro.

 

Zakaj potrebujemo srčke?

TR2020 pomlad FB timeline napoved reloaded 2

Srčki so kulinarično doživetje! Drugi imajo zvezdice, kape, žlice …, mi pa srčke! Srčki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike. Srčki so zato, da veste, kdaj, kje, zakaj, kako boste najbolj in vrhunsko uživali. Srčki so odgovor na vprašanje, katere so najboljše slovenske gostilne!

Srčke potrebujemo zato, da vemo, v katerih gostilnah nam ne bo žal za naš denar! Srčki so zato, da vemo, kam naj gremo, ker v gostilno ne smemo nikoli na slepo. Če pa slučajno že, vemo, kam smo prišli. Srčki so zato, da vemo, kaj lahko (tam) pričakujemo; kaj lahko naročimo, da bomo zadovoljni; kaj dobrega lahko dobimo za naš denar. Srčki nam povedo, kdaj, ob kakšni priložnosti, v kakšni družbi, zakaj, izberemo enkrat to gostilno ali restavracijo in drugič ono. Ker srčki niso tekmovalna razvrstitev, temveč kakovostna klasifikacija.

Danes je najboljše v enem srčku, naslednjič v dveh, ob neki drugi priložnosti v treh, naslednje leto pa, upajmo, da spet, v štirih, a za veliko obletnico že varčujemo za pet srčkov … Največ srčkov, namreč, ne pomeni, da nam je vedno le do njih, najmanj pa ne, da jih odsvetujemo.

Srčke zato potrebujemo gostje, ker v gostilni plačamo! Zato nam ni vseeno, kako dobro smo jedli in uživali pred tem!

Srčke zato potrebujejo gostinci, ker ima gost vedno prav! Zato gostincem ni vseeno, kdo, kdaj in kako jih ocenjuje!

 

En srček: vstop med najboljše

korošica TR20p telečji vrat foto tomo jeseničnik

Korošica meni TR, telečji vrat

Ocena 1 srček pomeni, da ta gostilna ali restavracija sodi med najboljše v Sloveniji! To je vstop(nica) med vrhunske. Tako za goste, ki se s srčkom primerjajo le z najboljpimi, kot za goste, ki se jim začnemo prepuščati in prav pri njih spoznavati vrhunsko kuhinjo. Zato velja za obisk: kmalu! Čim večkrat, torej.

1 srček v Tednu restavracij:

 

 

logotipa zdruzeno

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,