Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V osrednji Sloveniji vas pričakuje 23 restavracij in 41 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Gremo v osrednjo Slovenijo.

Operna klet TR22j Morska žaba, sipa, grah, kaviar postrvi, vijolična cvetača

Operna klet TR22j, Morska žaba, sipa, grah, kaviar postrvi, vijolična cvetača

Kaj dobrega nam pripravljajo v Ljubljani? Novi v TR sta Operna klet in Gaudi&Naan. Vegetarijanska restavracija Gaudi&Naan, ❤️, vabi v jesenski gozd na prekajeno rdečo peso, kremo rdeče in rumene paprike, kremo zelišč, trtin zvitek s sladkim krompirjem, matevža iz kostanja, ajdove kokice, pšenično zemlja, tartufe in peno korenčka. Operna klet, ❤️, pa na ribji meni z morsko žabo, sipo, ikrami postrvi, vijolično cvetačo in masleno ribjo omako; v mesnem meniju pa na telečja lička. Restavracija Strelec, ❤️❤️❤️❤️: kdor je pravočasno rezerviral, se bo sladkal: bučni biskvit popečen na maslu, bučna pena, bučni sorbet z yuzujem, drobljenec bučnih semen, Kocbekovo bučno olje. Tudi PEN klub, ❤️❤️❤️❤️, je že poln, zato le za skomine: bila je enolončnica, zdaj je juha, in riba, ki plava mimo Ljubljane … JB Restavracija, ❤️❤️❤️❤️, po morskem začetku z zorjenim brancinom in tuno bodo za glavno svinjske ličnice z ožganim korenjem, kuhanim v pasijonki. Monstera bistro, ❤️❤️❤️: kaj imate raje, skušo z vloženimi limonami ali glazirana goveja rebra s krompirjevim pirejem in pečeno zelenjavo? Restavracija Maxim, ❤️❤️❤️: kako diši, počasi pečen vrat in potrebuševina krškopoljskega prašiča s hokaido bučo, korenjem in kruhovim kipnikom!. TaBar, ❤️❤️❤️, vabi na divjačino, dušeno izpod ratitovca, z divjimi gobami in ratatujem.

Mirje TR22j, Goveji karpačo, granatno jabolko, praženi lešniki

Mirje TR22j, Goveji karpačo, granatno jabolko, praženi lešniki

Gostilna na Gradu, ❤️❤️: piščančje prsi s kožo, omaka piščanca, cvetačna krema, okisane gobe, profiterol s hruško ali sipine testenine polnjene z dimljeno postrvjo, krema rdeče pese, pesin čips, hrenova omaka, sveži hren, peteršiljevo olje. Landerik, ❤️❤️: lička, polenta trdinka, korenčkova solata ali riba, sladki krompir, dimljeno olje ali sir tolminc, špinača, češnjev paradižnik Linda Bistro, ❤️❤️: za mesni meni goveja lička v vinski omaki z granatnim jabolkom, cvetačni pire, okisana zažgana cvetača, za vegetarijanski pa kostanjevi njoki, pesin čips, sveža jabolka, kotanjeva omaka, prah črnih orehov.

Restavracija Harfa, ❤️❤️, za mesne račja prsa, pomaranča, čokolada, za ribje ombrina, ječmen, buča, za zelenjavne pa vegi pops in vse iz buče. Restavracija Manna, ❤️❤️: poširana polenovka, zažgana koruza, porova pena, koruzna omaka, pire iz belega popra ali picanha na žaru, fermentirana kakijeva omaka, nariban brokoli, surovi goveji suši, mladi korenčki.

Altroke, ❤️, po odločitvi med divjim krapom, srnino kračo ali zteakom zelene bo sladkanje skupno, biskvit s pinjencem, sezamov mousse, pomaranča in timijan, orehi. KULT316, ❤️, ob mesnem meniju s svinjsko potrebušino je tudi vegetarijanski: pečena cvetača z jabolčno glazuro, ohrovtova zloženka, krema šalotke z medom, jabolčni gel in cvetačna omaka.

Manna TR22j Gamsov carpaccio in rdeča pesa, kostanj in rikota,jpg resized

Manna TR22j, Gamsov carpaccio in rdeča pesa, kostanj in rikota

Restavracija Mirje, ❤️, kako začeti, goveji karpačo, granatno jabolko, praženi lešniki, parmezanova krema ali poširan losos, creme fraiche s koprom, marinirana granny smith jabolka? Restavracija Robin, ❤️, jurčkovemu konfitu z rumenjakom in lešnikovo kremo sledi za glavno pleče jelenovega teleta, pire kvašene cvetače, pečen vitlof. Restavracija Shambala, ❤️: hrbet divjega prašiča je v azijsko navdihnjeni marinadi z melono in pasijonkino polento, file skuše z vongolami in ajdovo kašo pa je s kokosovo omako, aromatizirano s tajskimi zelišči.

V Trzinu Restavracija Putr, ❤️: krača odojka, čebula, ajda, jurčki, kostanj, robide ali trilja, por, kozji sir, koperc, beurre blanc? V Grosuplje vabi Bar Pr’ Mrtinet, ❤️, ki ponuja račko v konfitu in krškopoljca v dimu, za sladkanje pa limonovo panakoto. V Brezovici pri Ljubljani se Kevder – hotel Pok, 🙂, priklanja darovom bližnje narave z oimamnim vonjem iz barjanske dimnice, v kateri je prašičkov vrat, ponuja pa tudi vege meni z bučo v buči. Po dolenjski avtocesti je blizu do Bojanjega Vrha, kjer Gostilna Antonač, ❤️, pripravlja postrv z zloženko krompirja in zelene, šampinjoni ter citronko ali mladega pujska s pšeničnim cmokom, rdečo peso, figami in čičerik.

Toda najlepši izlet v osrednjo Slovenijo v času TR nam bo razkazal Valvazorjevo domovanje na Gradu Bogenšperk. V njem je Krčma na gradu Bogenšperk ❤️, ki prvič nastopa v TR; mesni meni: svinjska potrebušina, omaka z vinjakom, grahov pire, kipnik iz gobic, žepek črne redkve; ribji meni: file kovača, hrenovo mleko, porova terina s kozjim sirom, gel granatnega jabolka.

 

JB Restavracija, Ljubljana
Restavracija Strelec, Ljubljana
Monstera bistro, Ljubljana
PEN KLUB restavracija, Ljubljana
Restavracija Maxim, Ljubljana
TaBar, Ljubljana
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Landerik, Ljubljana
Linda Bistro, Ljubljana
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Manna, Ljubljana
Altroke, Ljubljana
Bar Pr’ Mrtinet, Grosuplje
Gaudi&Naan, Ljubljana
Gostilna Antonač, Bojanji Vrh
Krčma na gradu Bogenšperk, Bogenšperk
KULT316, Ljubljana
Restavracija Mirje, Ljubljana
Restavracija Operna klet, Ljubljana
Restavracija Putr, Trzin
Restavracija Robin, Ljubljana
Restavracija Shambala, Ljubljana
Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani
TR pasica Uli 2 copy

Partnerji TR2022

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,