Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V osrednji Sloveniji vas pričakuje 25 restavracij in 45 srčkov Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Tokrat vabi osrednja Slovenija. Gostje TR so sicer vsa razpoložljiva mesta že zasedli v restavracijah: Valvas’or, Strelec, Pen klub in Atelje, toda za vas se bo našlo še kaj prostora v kar 21 sodelujočih restavracijah iz osrednje Slovenije! Torej, pohitite! Kaj dobrega nam pripravljajo v Ljubljani? JB Restavracija, ❤️❤️❤️❤️, po kremni polenti s treviškim radičem, kremo kozjega sira in inčuni vabi na brancina s peno polenovke. Monstera bistro, ❤️❤️❤️, morska žaba, školjke, bouillabaisse, kari, grah ali goveja lička, krompirjev pire, pečena zelenjava. Restavracija Maxim, ❤️❤️❤️, piščančja prsa pripravljena na sous vide način, piščančja pralina na pireju topinamburja, štrukelj z gosjimi jetri in suho marelico. TaBar, ❤️❤️❤️, natrgan krškopoljski prašič s fermentiranim kitajskim zeljem, nato pa karameliziran brioš in tonka kapučino. Gostilna na Gradu, ❤️❤️, telečji vrat, omaka pečenke, krema špinače, čips špinače, krompirjev narastek, konfitirano korenje. Landerik, ❤️❤️, piščančja prsa z omako bele čokolade s čilijem ali bela riba v družbi cvetače, lešnikov in rjavega masla ali frtalja s spomladanskimi zelišči in čipsom tolminca. Linda Bistro, ❤️❤️, suho zorjena svinjina, kimchi cvetačnih listov, pehtran, furikake, mesna omaka ali popečeno hispi zelje, omaka zelenega popra, ajdov ajo blanco, olje mlade čebule, pangratatto. Restavracija Harfa, ❤️❤️, konfitirana mlečna odojkova krača z marmelado iz slanine ali file polenovke s kraljevimi kozicami in bobom ali galette z zelenjavo in čemaževo omako. Restavracija Manna, ❤️❤️, brancin, rösti krompir, zažgan por, omaka iz sira stracciatella, breskve ali ličnice odojka, konfitiran krompir, regrat, baby korenje, porto redukcija. Altroke, ❤️, file grdobine, mladi por, cvetačni pire, okisan osočnik, topinamburjev čips, limonina penasta omaka ali počasi kuhan por, pire ožganega pora, okisana črna redkev, čebulna omaka, krompirjev fondant ali svinjska potrebuševina krškopoljca, sotirana baby pesa, kolerabin kimchi, korenčkov pire, jabolko. Grajska Vinoteka, ❤️, capresse po grajsko, pujsek v vinski kleti in sladka buča ali pastinakova pita, losos in ješprenj ter sladka buča. KULT316, ❤️, zajčji hrbet s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki, okisana redkev in omaka s karamelizirano šalotko ali porov kipnik s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki, okisana redkev in omaka s karamelizirano šalotko. Restavracija Mirje, ❤️, goveja lička alla piemontese, rikotini njoki, korenje ali file orade, bela ribja omaka, pire sladkega krompirja, morski šparglji, drobljenec s sipinim črnilom. Restavracija Robin, ❤️, sardela, ribja juha, sipin žlikrof ali telečja rebra in šparglji. Restavracija Shambala, ❤️, počasi kuhana marinirana svinjska lička z duetom pirejev ali file orade z belo polento s kokosom, odišavljeno s čajem limonske trave, na omaki manga in limete. Restavracija Vander, ❤️, najprej beluga leča z brokolijem in tahinijem ter topinamburjeva juha, potem pa jagnje, korenje, krompirjevi njoki ali jajčevec in stročnice. V Trzinu Restavracija Putr, ❤️, jagnje, kislo zelje, kozji sir, ikre, brstični ohrovt ali skuša, škamp, kapesante, blitva, rdeče zelje, ribji demi glace. Grosuplje, Bar Pr’ Mrtinet, ❤️, ribja klobasa, osočnik, holandska omaka in hrenova omaka ali dimljen krškopoljc z zelenjavno prilogo, domača BBQ omaka in omaka Chimichurri. Podkum, Gostilna Pr Čop, ❤️, postrvje rolice, porova krema, krompir v oblicah, popečeni češnjevi paradižniki ali telečja krača pečena v vinu, pire gomoljne zelene, pesina polenta, juliene zelenjava. Brezovica pri Ljubljani, Kevder – hotel Pok, 🙂, natrgana dimljena teletina, koruzni kipnik, karamelizirano korenje, čebula, ohrovt, medeno balzamična redukcija ali karamelizirano korenje, čebula, ohrovt, koruzni kipnik, medeno-balzamična redukcija. Bojanji Vrh, Gostilna Antonač, ❤️, som z omako s peteršiljem, pastinakovim pirejem, česnovo pralino, koruznim zdrobom, ali fazan z omako z brinovimi jagodami, skuto s pehtranom, sladkim krompirjem in štorovkami. JB Restavracija, Ljubljana Restavracija Strelec, Ljubljana Atelje, Ljubljana Monstera bistro, Ljubljana PEN KLUB restavracija, Ljubljana Restavracija Maxim, Ljubljana TaBar, Ljubljana Gostilna na Gradu, Ljubljana Landerik, Ljubljana Linda Bistro, Ljubljana Restavracija Harfa, Ljubljana Restavracija Manna, Ljubljana Altroke, Ljubljana Grajska Vinoteka, Ljubljana KULT316, Ljubljana Restavracija Mirje, Ljubljana Restavracija Robin, Ljubljana Restavracija Shambala, Ljubljana Restavracija Vander, Ljubljana Valvas’or, Ljubljana Restavracija Putr, Trzin Bar Pr’ Mrtinet, Grosuplje Gostilna Antonač, Bojanji Vrh Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani Gostilna Pr Čop, Podkum
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 25. marca 2022
TR22p: gremo v center!
25. marca 2022 - 9 minut branjaZadnje Urejanje: 25. marca 2022