Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V osrednji Sloveniji vas pričakuje 25 restavracij in 45 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Tokrat vabi osrednja Slovenija.

Gostje TR so sicer vsa razpoložljiva mesta že zasedli v restavracijah: Valvas’or, Strelec, Pen klub in Atelje, toda za vas se bo našlo še kaj prostora v kar 21 sodelujočih restavracijah iz osrednje Slovenije! Torej, pohitite!

Kaj dobrega nam pripravljajo v Ljubljani? JB Restavracija, ❤️❤️❤️❤️, po kremni polenti s treviškim radičem, kremo kozjega sira in inčuni vabi na brancina s peno polenovke. Monstera bistro, ❤️❤️❤️, morska žaba, školjke, bouillabaisse, kari, grah ali goveja lička, krompirjev pire, pečena zelenjava. Restavracija Maxim, ❤️❤️❤️, piščančja prsa pripravljena na sous vide način, piščančja pralina na pireju topinamburja, štrukelj z gosjimi jetri in suho marelico. TaBar, ❤️❤️❤️, natrgan krškopoljski prašič s fermentiranim kitajskim zeljem, nato pa karameliziran brioš in tonka kapučino.

KULT316 TR22p, Zajčji hrbet s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki

KULT316 TR22p, Zajčji hrbet s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki

Gostilna na Gradu, ❤️❤️, telečji vrat, omaka pečenke, krema špinače, čips špinače, krompirjev narastek, konfitirano korenje. Landerik, ❤️❤️, piščančja prsa z omako bele čokolade s čilijem ali bela riba v družbi cvetače, lešnikov in rjavega masla ali frtalja s spomladanskimi zelišči in čipsom tolminca. Linda Bistro, ❤️❤️, suho zorjena svinjina, kimchi cvetačnih listov, pehtran, furikake, mesna omaka ali popečeno hispi zelje, omaka zelenega popra, ajdov ajo blanco, olje mlade čebule, pangratatto.

Restavracija Harfa, ❤️❤️, konfitirana mlečna odojkova krača z marmelado iz slanine ali file polenovke s kraljevimi kozicami in bobom ali galette z zelenjavo in čemaževo omako. Restavracija Manna, ❤️❤️, brancin, rösti krompir, zažgan por, omaka iz sira stracciatella, breskve ali ličnice odojka, konfitiran krompir, regrat, baby korenje, porto redukcija.

AltrokeTR22P, Svinjska potrebuševina krškopoljca, sotirana baby pesa, kolerabin kimchi, korenčkov pire, jabolko, foto Peter Irman

AltrokeTR22P, Svinjska potrebuševina krškopoljca, sotirana baby pesa, kolerabin kimchi, korenčkov pire, jabolko

Altroke, ❤️, file grdobine, mladi por, cvetačni pire, okisan osočnik, topinamburjev čips, limonina penasta omaka ali počasi kuhan por, pire ožganega pora, okisana črna redkev, čebulna omaka, krompirjev fondant ali svinjska potrebuševina krškopoljca, sotirana baby pesa, kolerabin kimchi, korenčkov pire, jabolko. Grajska Vinoteka, ❤️, capresse po grajsko, pujsek v vinski kleti in sladka buča ali pastinakova pita, losos in ješprenj ter sladka buča. KULT316, ❤️, zajčji hrbet s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki, okisana redkev in omaka s karamelizirano šalotko ali porov kipnik s pistacijami, pire pečenega korenja z lešniki, okisana redkev in omaka s karamelizirano šalotko.

Restavracija Mirje, ❤️, goveja lička alla piemontese, rikotini njoki, korenje ali file orade, bela ribja omaka, pire sladkega krompirja, morski šparglji, drobljenec s sipinim črnilom. Restavracija Robin, ❤️, sardela, ribja juha, sipin žlikrof ali telečja rebra in šparglji. Restavracija Shambala, ❤️, počasi kuhana marinirana svinjska lička z duetom pirejev ali file orade z belo polento s kokosom, odišavljeno s čajem limonske trave, na omaki manga in limete. Restavracija Vander, ❤️, najprej beluga leča z brokolijem in tahinijem ter topinamburjeva juha, potem pa jagnje, korenje, krompirjevi njoki ali jajčevec in stročnice.

MirjeTR22P, Fagottini s koprivami in pinjolami, maslo z žajbljem, med, dimljena rikota3

MirjeTR22P, Fagottini s koprivami in pinjolami, maslo z žajbljem, med, dimljena rikota

V Trzinu Restavracija Putr, ❤️, jagnje, kislo zelje, kozji sir, ikre, brstični ohrovt ali skuša, škamp, kapesante, blitva, rdeče zelje, ribji demi glace.

Grosuplje, Bar Pr’ Mrtinet, ❤️, ribja klobasa, osočnik, holandska omaka in hrenova omaka ali dimljen krškopoljc z zelenjavno prilogo, domača BBQ omaka in omaka Chimichurri.

Podkum, Gostilna Pr Čop, ❤️, postrvje rolice, porova krema, krompir v oblicah, popečeni češnjevi paradižniki ali telečja krača pečena v vinu, pire gomoljne zelene, pesina polenta, juliene zelenjava.

KevderTR22p, Trio tatarjev

KevderTR22p, Trio tatarjev

Brezovica pri Ljubljani, Kevder – hotel Pok, 🙂, natrgana dimljena teletina, koruzni kipnik, karamelizirano korenje, čebula, ohrovt, medeno balzamična redukcija ali karamelizirano korenje, čebula, ohrovt, koruzni kipnik, medeno-balzamična redukcija.

Bojanji Vrh, Gostilna Antonač, ❤️, som z omako s peteršiljem, pastinakovim pirejem, česnovo pralino, koruznim zdrobom, ali fazan z omako z brinovimi jagodami, skuto s pehtranom, sladkim krompirjem in štorovkami.

 

JB Restavracija, Ljubljana
Restavracija Strelec, Ljubljana
Atelje, Ljubljana
Monstera bistro, Ljubljana
PEN KLUB restavracija, Ljubljana
Restavracija Maxim, Ljubljana
TaBar, Ljubljana
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Landerik, Ljubljana
Linda Bistro, Ljubljana
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Manna, Ljubljana
Altroke, Ljubljana
Grajska Vinoteka, Ljubljana
KULT316, Ljubljana
Restavracija Mirje, Ljubljana
Restavracija Robin, Ljubljana
Restavracija Shambala, Ljubljana
Restavracija Vander, Ljubljana
Valvas’or, Ljubljana
Restavracija Putr, Trzin
Bar Pr’ Mrtinet, Grosuplje
Gostilna Antonač, Bojanji Vrh
Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani
Gostilna Pr Čop, Podkum

 

TR pasica Uli 2 copy

Partnerji TR2022p

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,