50 tisoč gostov v 104 restavracijah – Nov pomladni rekord Tedna restavracij – Hvala gostinci, za odlične menije TR! – Hvala gostje, za odličen obisk pomladnega TR! – 170 + 10 penečih doživetij za 180 nagrajencev Tedna restavracij in Radgonskih Goric Piše: Uroš Mencinger Ponedeljek je bil dan za zasluženi počitek, danes pa se začenja žetev … Pomladni Teden restavracij je bil namreč pomladno rekorden – 50.000 gostov -, kar pomeni, da se ni začela le pomlad, temveč se je končalo tudi covidno-omejitveno dvoletje. V gostilne se je znova vrnila družabnost, zato ni bil poln le Teden restavracij, temveč bodo zdaj gostilne spet polne, vesele, sproščene, dobre. Vsaj te 104, ki so se tako lepo predstavile na pomladnem TR, in v katerih smo tako množično in zadovoljno okušali njihove kulinarične zgodbe. Zakaj je vsako leto jesenski TR bolj poln od spomladanskega, ne vemo niti organizatorji … Očitno se jeseni raje kulinarično potepamo in hodimo na izzlete po Sloveniji, spomladi pa nas šele Teden restavracij spomni, da je konec zimskega spanja. Kakorkoli, pomladno rekorden TR zaradi tega jesenskega ”pravila” pomeni, da bo rekordno tudi celo leto 2022! Ne nazadnje, spomladi 2021 je bio gostov nekaj več kot 35.000. Očitno ni kriva le jesen, temveč gre kar za TR pravilo: ker nas gostinci vedno tako lepo presenetijo s svojimi meniji TR, jih tudi gostje vedno presenetimo/presenetite s svojim množičnim obiskom. Milo za drago, dobesedno. Hvala vsem! 180 nagrajencev Radgonskih Goric Zaradi množičnosti pomladnega Tedna restavracij pa je bila množična tudi nagradna igra, ki smo jo v sodelovanju z Radgonskimi Goricami izvedli za obiskovalce Tedna restavracij. Med 10.020 elektronskimi rezervacijami (za 2 do 6 oseb) jih je kar 6.143 tekmovalo za 170 + 10 penečih doživetij za goste Tedna restavracij! V letu skupnega jubileja – 10 let Tedna restavracij in 170 let slovenskih penin iz Radgone – vinska klet Radgonske Gorice obdaruje goste Ttedna restavracij s kar 170 steklenicami Zlate radgonske penine BRUT selection, 10 nagrajencev pa vabi na ekskluzivni obisk z degustacijo v Domu penine v Gornji Radgoni, z ogledom vinske kleti posestva Radgonske Gorice ter nastanka najprestižnejše penine Untouch by light, ki nastaja v popolni temi. Včeraj je štiričlanska komisija že izžrebala nagrajence. Veselite se prihodnjega Tedna restavracij, a nikar ne čakajte le nanj. Izberite, rezervirajte in uživajte v restavracijah, ki so vas v Tednu restavracij navdušile, in/ali jih izbirate iz Izbora okusov na spletni strani www.vivi.si, ker temu izboru ravno zaradi Tedna restavracij zaupate. Hvala vsem, ki radi+dobro jeste!
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.