Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – Ko zavijete na jug Slovenije, vas pričakuje 14 restavracij in 28 srčkov Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Na jug Slovenije vabijo: Ščuka in travniški čatni, mangulica in kava, hrbet krškopoljca z ocvrto kroglico kopuna, izkoščičena goveja rebra iz krušne peči s polento z ocvirki in regratom, ravioli z regratom, šunko in krompirjem, divjačinski ragu s suflejem staranega sira, polnjena nadzemna kolerabica z mehko proseno kašo, brusnicami in orehi v omaki iz zelenih belušev, telečji hrbet z glazirano hruško, pirejem pečenega krompirja in omako iz svinjskih parkljev, rdeča postrv s pastinakom, koromačem, špinačo in šampinjoni, ohrovt s hobotnico in treviškim radičem, file smuča z omako iz dashija, cvetačnim kipnikom in lešniki, file postrvi iz ponve s popečeno polento, dvoletnim dimkom in trobentico, suhozorjen file mladega goveda, fondant krompirja in svežina presenečenja … Teden restavracij 2023, partnerjiGostilna Repovž, Šentjanž Ošterija Debeluh, Brežice Domačija Novak, Sadinja vas Gostilna Jež, Jagnjenica Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve Hiša Fink, Novo mesto Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice Tri lučke, Sremič Fink & Situla, Novo Mesto Gostilna Javornik, Rakovnik Gostilna Kunst, Leskovec pri Krškem Gostišče Kapušin, Krasinec Restavracija Ajda, Sevnica Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 16. marca 2023
TR23p: gremo na jug!
17. marca 2023 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 16. marca 2023