Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – Ko zavijete na jug Slovenije, vas pričakuje 14 restavracij in 28 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Na jug Slovenije vabijo:

Tri lučke TR23p Rezine goveje potrebuševine, spomladanski zavitek, pastinak resized

Tri lučke TR23p Rezine goveje potrebuševine, spomladanski zavitek, pastinak

Ščuka in travniški čatni, mangulica in kava, hrbet krškopoljca z ocvrto kroglico kopuna, izkoščičena goveja rebra iz krušne peči s polento z ocvirki in regratom, ravioli z regratom, šunko in krompirjem, divjačinski ragu s suflejem staranega sira, polnjena nadzemna kolerabica z mehko proseno kašo, brusnicami in orehi v omaki iz zelenih belušev, telečji hrbet z glazirano hruško, pirejem pečenega krompirja in omako iz svinjskih parkljev, rdeča postrv s pastinakom, koromačem, špinačo in šampinjoni, ohrovt s hobotnico in treviškim radičem, file smuča z omako iz dashija, cvetačnim kipnikom in lešniki, file postrvi iz ponve s popečeno polento, dvoletnim dimkom in trobentico, suhozorjen file mladega goveda, fondant krompirja in svežina presenečenja …

Ajda TR23p Rdeča postrv, pastinak, koromač, špinača, šampinjon resized

Ajda TR23p Rdeča postrv, pastinak, koromač, špinača, šampinjon

Gostilna Repovž, Šentjanž
Ošterija Debeluh, Brežice
Domačija Novak, Sadinja vas
Gostilna Jež, Jagnjenica
Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve
Hiša Fink, Novo mesto
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Tri lučke, Sremič
Fink & Situla, Novo Mesto
Gostilna Javornik, Rakovnik
Gostilna Kunst, Leskovec pri Krškem
Gostišče Kapušin, Krasinec
Restavracija Ajda, Sevnica
Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju

TR pasica 2023Teden restavracij 2023, partnerji

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,