Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V vzhodni Sloveniji vas pričakuje 26 restavracij in 43 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Vzhodna Slovenija na:

Hotel Evropa TR23p Lazanja volovski rep, mlade koprive, gomolj zelene, dimljena parmezanova krema, dodatna ponudba resized

Hotel Evropa TR23p Lazanja volovski rep, mlade koprive, gomolj zelene, dimljena parmezanova krema, dodatna ponudba

Fižolov biskvit, ganache z bučnim oljem, ocvirki, meringa Granny Smith jabolk, marinirana jabolka in pena Red love jabolk; Kremna čemaževa juha s sladkim krompirjem in puhasto čemaževo palačinko; Odojkov hrbet, variacije koruze, Jovanov ajvar; Sarmice polnjene z lečo; Železna juha, krompirjeva strjenka, ocvirki; Telečja krača iz krušne peči, krompirjeva krema, polenta s čemažem, zelenjava; Mousse cvetače v kakavovem spongu, lešnikova krema, okisan cvetačin kuskus, praženi lešniki, sivka; Korenček, pomaranča, raviol, holandska omaka, ocvirki (možnost vegetarijansko); Sejtanov medaljon s Fragamay omako s sušenimi jurčki, krompirjev tris s kefirjevo peno, maslen regrat z listnatim ohrovtom; Pašteta iz skuše, čipka “tramezzina”, kumara, šparglji; Kozje mleko, marinirani šparglji, jagode; Kunčji file in konfit, senena omaka, Slapšakovi ostrigarji in gobov sabajon; Cipelj, sipa, ješprenj, grah; Telečji hrbet, telečji priželjc, krompirjeva zloženka, ratatouille, krema črnega česna; Ocvrt amur polnjen z maslom črnega česna, zelenjava, omaka; Počasi pečen teres major steak, črni koren, štrukelj z regratom, timijanom in fižolom, čokoladni demi-glace; Rega-kvak; Goveji rokenrol; Ščuka, zeliščni vlivanci, spomladanska zelenjava, bukov ostrigar, ribja pena; Boršč s korenasto zelenjavo, losos, zelje, oreh; Dvakrat teletina, kostni mozeg, ajda, topinambur; Poširan file trske, cvetačni tris, yuzu, maslena omaka beurre blanc; Kompot pečene ozimnice, orehov sladoled, črni oreh, drobljenec; Sladica “Tofffsy in pojoča travica”; Cheesecake, meringa cvetnega prahu, ozimnica sibirskih borovnic ekološke kmetije Tomič, sladoled z okusom čebeljega voska; Postrv, kuskus, gomoljna zelenjava …

Rožmarin TR23p Počasi pečen teres major steak, črni koren, štrukelj z regratom, timijanom in fižolom, čokoladni demi glace resized copy

Rožmarin TR23p Počasi pečen teres major steak, črni koren, štrukelj z regratom, timijanom in fižolom, čokoladni demi glace

Pavus – Grad Laško, Laško
Galerija okusov, Novo Celje
Gostilna Rajh, Bakovci
Miza za štiri, Zg. Polskava
OPA resort, Šmartno ob Paki
Restavracija Mak, Maribor
Spargus, Špitalič pri Sl. Konjicah
Gostilna Grabar, Ptuj
LALU bistro, Celje
Lesnika, Mozirje
Restavracija Amon, Olimje
Restavracija Kodila, Markišavci
Bistro Bianca, Velenje
Fudo, Maribor
Gostilna Francl, Zagrad
Gostilna Oštirka, Celje
Gostilna Zorko, Boreci
Gostišče Jurg, Rogaška Slatina
Hotel Evropa, Celje
Nova Rajngla, Preserje
Pri babici Marici na griču, Sv. Trojica
Steakhouse Rožmarin, Maribor
Vino & turizem Valdhuber, Svečina
Gostilna Mencinger, Črešnjevci
Gostilna Ribič, Ptuj
Restavracija Leonardo, Slovenska Bistrica

 

TR pasica 2023

Teden restavracij 2023, partnerji

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,