Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V vzhodni Sloveniji vas pričakuje 26 restavracij in 43 srčkov Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Vzhodna Slovenija na: Fižolov biskvit, ganache z bučnim oljem, ocvirki, meringa Granny Smith jabolk, marinirana jabolka in pena Red love jabolk; Kremna čemaževa juha s sladkim krompirjem in puhasto čemaževo palačinko; Odojkov hrbet, variacije koruze, Jovanov ajvar; Sarmice polnjene z lečo; Železna juha, krompirjeva strjenka, ocvirki; Telečja krača iz krušne peči, krompirjeva krema, polenta s čemažem, zelenjava; Mousse cvetače v kakavovem spongu, lešnikova krema, okisan cvetačin kuskus, praženi lešniki, sivka; Korenček, pomaranča, raviol, holandska omaka, ocvirki (možnost vegetarijansko); Sejtanov medaljon s Fragamay omako s sušenimi jurčki, krompirjev tris s kefirjevo peno, maslen regrat z listnatim ohrovtom; Pašteta iz skuše, čipka “tramezzina”, kumara, šparglji; Kozje mleko, marinirani šparglji, jagode; Kunčji file in konfit, senena omaka, Slapšakovi ostrigarji in gobov sabajon; Cipelj, sipa, ješprenj, grah; Telečji hrbet, telečji priželjc, krompirjeva zloženka, ratatouille, krema črnega česna; Ocvrt amur polnjen z maslom črnega česna, zelenjava, omaka; Počasi pečen teres major steak, črni koren, štrukelj z regratom, timijanom in fižolom, čokoladni demi-glace; Rega-kvak; Goveji rokenrol; Ščuka, zeliščni vlivanci, spomladanska zelenjava, bukov ostrigar, ribja pena; Boršč s korenasto zelenjavo, losos, zelje, oreh; Dvakrat teletina, kostni mozeg, ajda, topinambur; Poširan file trske, cvetačni tris, yuzu, maslena omaka beurre blanc; Kompot pečene ozimnice, orehov sladoled, črni oreh, drobljenec; Sladica “Tofffsy in pojoča travica”; Cheesecake, meringa cvetnega prahu, ozimnica sibirskih borovnic ekološke kmetije Tomič, sladoled z okusom čebeljega voska; Postrv, kuskus, gomoljna zelenjava … Pavus – Grad Laško, Laško Galerija okusov, Novo Celje Gostilna Rajh, Bakovci Miza za štiri, Zg. Polskava OPA resort, Šmartno ob Paki Restavracija Mak, Maribor Spargus, Špitalič pri Sl. Konjicah Gostilna Grabar, Ptuj LALU bistro, Celje Lesnika, Mozirje Restavracija Amon, Olimje Restavracija Kodila, Markišavci Bistro Bianca, Velenje Fudo, Maribor Gostilna Francl, Zagrad Gostilna Oštirka, Celje Gostilna Zorko, Boreci Gostišče Jurg, Rogaška Slatina Hotel Evropa, Celje Nova Rajngla, Preserje Pri babici Marici na griču, Sv. Trojica Steakhouse Rožmarin, Maribor Vino & turizem Valdhuber, Svečina Gostilna Mencinger, Črešnjevci Gostilna Ribič, Ptuj Restavracija Leonardo, Slovenska Bistrica
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 17. marca 2023
TR23p: gremo na vzhod!
19. marca 2023 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 17. marca 2023