Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V zahodni Sloveniji vas pričakuje 22 restavracij in 42 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Zahodna Slovenija vabi na:

Kabaj Morel TR23p Čebulna kremna juha, pršutov mousse, poširano prepeličje jajce2 resized

Kabaj Morel TR23p Čebulna kremna juha, pršutov mousse, poširano prepeličje jajce

Lička divjega prašiča, file divjega prašiča, hrenov pire, ožgana šalotka, zeliščno olje; Morska žaba, pršut, rdeče zelje, spomladanske gobe, listnato testo; Pečeno odojkovo pleče, ohrovt, krompirjeva tortica s sirom in zelišči, rdeča glazirana čebula; Dušeni zajec, bleki z zelišči, mladi grah, divja zelenjava in okisana čebula; Sestavljenka kozliča glazirana s teriyaki omako, marmelada rdeče čebule, lešniki, kruhov cmok z jetrci in pomarančo, koleraba, sladko-kisli vršički cikorje; Jagnje, mavrahi, jagoda, meta; Kokošji pâté s Hennesyem na timijanovi brusketi, rabarbarin pire, drobljenec iz piščančje kože; Ocvrta polenovka v testu kataifi, pastinak in tartufova krema, glazirana gomoljna zelenjava; Sipa na fižolovi kremi s sipinim črnilom, polentin čips, karamelizirana čebula; Ričota s šparglji, dimljen sir, poširan rumenjak, ocvirki iz pancete in regrat; Glazirana piška, sladek krompir, ohrovt, droži teranovih pešk; Flan iz rdečega zelja; Domači bleki z guanciale, listi repe, inčuni, pinjole in rozine; Goveji brisket, por, miso, goveja nduja; Ocvrta riba v caprisovi tempuri z bourbonsko vanilijo, sotirana rdeča blitva, česnova in peteršiljeva majoneza; Krača divjega prašiča, kruhova štručka z brusnicami, divjačinska omaka s teranom, korenje, pečena čebula; Špargljeva kremna juha, šampinjoni, pražen mandelj; Poširana soška postrv s pomladnimi zelišči, koprivna krema z aromatizirano lečo in čičeriko; Nadevani tortelin z mlado koprivo, tatar jadranskega ciplja, krema krebuljice, sveža krebuljica, maslena omaka; Ješprenj z radičem, česnova krema, karameliziran merlot, skorja parmezana; Počasi kuhan telečji hrbet z reducirano malinovo omako in zelenjavnim suflejem; Prepelica, radič, pesa, črni česen …

Hiša Krasna TR23p Pesini njokci, krema pečenih gomoljev, ocvrti gomolj, dimljena rikota, foton Gruša Zorn&Vid Rotar. jpg resized

Hiša Krasna TR23p Pesini njokci, krema pečenih gomoljev, ocvrti gomolj, dimljena rikota, foto Gruša Zorn&Vid Rotar

Bistro grad Štanjel, Štanjel
Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah
Pikol, Nova Gorica
Placito Risano, Črni Kal
Špacapanova hiša, Komen
Bistro Štorja, Postojna
Gostilna in vinoteka Faladur, Vipava
Gostilna Podfarovž, Vipava
Hiša Krasna, Lokev
Restavracija Calypso, Nova Gorica
Restavracija Grad Kromberk, Nova Gorica
Restavracija Gratia, Lipica
Restavracija Marina, Portorož
Salicornia, Koper
Stara gostilna, Piran
Domačija Kabaj Morel, Dobrovo
Gostilna pri hrastu, Nova Gorica
Istrian bistro & tapas bar, Portorož
Kogo, Koper
Kruh in vino, Vipolže
Restavracija Kamin, Izola
Restavracija Tiffany, Nova Gorica

TR pasica 2023Teden restavracij 2023, partnerji

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,