Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V zahodni Sloveniji vas pričakuje 22 restavracij in 42 srčkov Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Zahodna Slovenija vabi na: Lička divjega prašiča, file divjega prašiča, hrenov pire, ožgana šalotka, zeliščno olje; Morska žaba, pršut, rdeče zelje, spomladanske gobe, listnato testo; Pečeno odojkovo pleče, ohrovt, krompirjeva tortica s sirom in zelišči, rdeča glazirana čebula; Dušeni zajec, bleki z zelišči, mladi grah, divja zelenjava in okisana čebula; Sestavljenka kozliča glazirana s teriyaki omako, marmelada rdeče čebule, lešniki, kruhov cmok z jetrci in pomarančo, koleraba, sladko-kisli vršički cikorje; Jagnje, mavrahi, jagoda, meta; Kokošji pâté s Hennesyem na timijanovi brusketi, rabarbarin pire, drobljenec iz piščančje kože; Ocvrta polenovka v testu kataifi, pastinak in tartufova krema, glazirana gomoljna zelenjava; Sipa na fižolovi kremi s sipinim črnilom, polentin čips, karamelizirana čebula; Ričota s šparglji, dimljen sir, poširan rumenjak, ocvirki iz pancete in regrat; Glazirana piška, sladek krompir, ohrovt, droži teranovih pešk; Flan iz rdečega zelja; Domači bleki z guanciale, listi repe, inčuni, pinjole in rozine; Goveji brisket, por, miso, goveja nduja; Ocvrta riba v caprisovi tempuri z bourbonsko vanilijo, sotirana rdeča blitva, česnova in peteršiljeva majoneza; Krača divjega prašiča, kruhova štručka z brusnicami, divjačinska omaka s teranom, korenje, pečena čebula; Špargljeva kremna juha, šampinjoni, pražen mandelj; Poširana soška postrv s pomladnimi zelišči, koprivna krema z aromatizirano lečo in čičeriko; Nadevani tortelin z mlado koprivo, tatar jadranskega ciplja, krema krebuljice, sveža krebuljica, maslena omaka; Ješprenj z radičem, česnova krema, karameliziran merlot, skorja parmezana; Počasi kuhan telečji hrbet z reducirano malinovo omako in zelenjavnim suflejem; Prepelica, radič, pesa, črni česen … Teden restavracij 2023, partnerjiBistro grad Štanjel, Štanjel Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah Pikol, Nova Gorica Placito Risano, Črni Kal Špacapanova hiša, Komen Bistro Štorja, Postojna Gostilna in vinoteka Faladur, Vipava Gostilna Podfarovž, Vipava Hiša Krasna, Lokev Restavracija Calypso, Nova Gorica Restavracija Grad Kromberk, Nova Gorica Restavracija Gratia, Lipica Restavracija Marina, Portorož Salicornia, Koper Stara gostilna, Piran Domačija Kabaj Morel, Dobrovo Gostilna pri hrastu, Nova Gorica Istrian bistro & tapas bar, Portorož Kogo, Koper Kruh in vino, Vipolže Restavracija Kamin, Izola Restavracija Tiffany, Nova Gorica
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 17. marca 2023
TR23p: gremo na zahod!
20. marca 2023 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 17. marca 2023