Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V osrednji Sloveniji vas pričakuje 21 restavracij in 38 srčkov

 

Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Gremo v osrednjo Slovenijo na:

, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Mirje TR23p-profiterol, temna čokolada, karamela, vanilijeva krema, sladoled fior di latte, dodatna ponudba

Matcha genoise biskvit, miso “pot de creme”, mousse iz karamelizirane bele čokolade, arašidova krema, mizuno mikrozelenje; Agnolotti, ohrovt, krompir, casera sir, ajdove kokice; Piščančja pralina, avokado, albuminska skuta; Artičokin polpet s kvinojo in kislico, cvetačni pire, mladi grah, krompirjev fondant in zelenjavna omaka; Ohrovt, kimchi, vložena gorčična semena, fráiche, olje peteršilja, žlinkrofi artičoke; Zobatec, šparglji, nadzemna koleraba, okisana redkvica, ribji demi-glace; Juicy marbles steak na kremi zelene, fižol keber v rjavem maslu s črnim česnom in bučnim oljem, beurre noir omaka; Potrebuševina dolenjskega pujsa, konfitiran krompir, špargljev pire, brstični ohrovt in marelični kečap; File morskega jezika s pirejem zelene, kuhane v čaju limonske trave, s pridihom kokosa, gel maline, glazirana zelenjava; Poširana jadranska riba v limonovi marinadi, konfitirana zelena, krema zelene, infuzija kokosa, olje stebelne zelene in limonske trave; Som, krompir in lešniki; Ocvrt svinjski kare, krompirjeva solata, vložena čebula, bučna pena, majoneza čemaža; Jeseter, črna redkev, peteršilj, limona; Govedina, jezik, hrbet, polenta z govejim repom, dimljen kostni mozeg in ribez, gremolata, rdeča pesa; Čokoladni tart s karamelo in čokoladno kremo, pomarančni mousse in drobljeni lešniki; Rarog pečen na maslu, čemaževa pita z višnjevo glazuro, krema rdeče čebule, pire pečenega česna, brown butter redukcija z limono in koprcom in čemaževa hrustljava korala; Telečja roža, gobova krema, sirovi kroketi, dimljen goveji jezik, pečena čebula, poprova omaka; Terina Cizrljeve postrvi, espuma pečenega kvasa, karamela fermentiranih jurčkov, cvetovi leske; Ligenj polnjen s starim kruhom, vadouvan, krompirjeva terina, zelje; Zelena palačinka z dimljenim krapom; Pegatka polnjena z domačim farsom, polenta in ožgano korenje …

Operna klet TR23p Zobatec, šparglji, nadzemna koleraba, okisana redkvica, ribji demi glace resized

Operna klet TR23p Zobatec, šparglji, nadzemna koleraba, okisana redkvica, ribji demi glace

JB Restavracija, Ljubljana
Restavracija Strelec, Ljubljana
Monstera bistro, Ljubljana
PEN KLUB restavracija, Ljubljana
Restavracija Maxim, Ljubljana
TaBar, Ljubljana
Gostilna na Gradu, Ljubljana
Landerik, Ljubljana
Linda Bistro, Ljubljana
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Manna, Ljubljana
Altroke, Ljubljana
Bar Pr’ Mrtinet, Grosuplje
Gaudi&Naan, Ljubljana
Gostilna Antonač, Bojanji Vrh
Krčma na gradu Bogenšperk, Bogenšperk
KULT316, Ljubljana
Restavracija Mirje, Ljubljana
Restavracija Operna klet, Ljubljana
Restavracija Putr, Trzin
Restavracija Robin, Ljubljana
Restavracija Shambala, Ljubljana
Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani
TR pasica 2023

Teden restavracij 2023, partnerji

Zakaj NASMEH

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , ,