Teden restavracij vabi na kulinarični potep po Sloveniji – V osrednji Sloveniji vas pričakuje 21 restavracij in 38 srčkov Teden restavracij je tisti teden, ko se v Sloveniji najboljše je, zato traja kar deset dni in se vsako leto ponovi spomladi ter jeseni. Zato se v Tednu restavracij kulinarično potepamo in vrhunsko okušamo. Izbrati je potrebno le stran neba in kreniti na potep. Gremo v osrednjo Slovenijo na: Matcha genoise biskvit, miso “pot de creme”, mousse iz karamelizirane bele čokolade, arašidova krema, mizuno mikrozelenje; Agnolotti, ohrovt, krompir, casera sir, ajdove kokice; Piščančja pralina, avokado, albuminska skuta; Artičokin polpet s kvinojo in kislico, cvetačni pire, mladi grah, krompirjev fondant in zelenjavna omaka; Ohrovt, kimchi, vložena gorčična semena, fráiche, olje peteršilja, žlinkrofi artičoke; Zobatec, šparglji, nadzemna koleraba, okisana redkvica, ribji demi-glace; Juicy marbles steak na kremi zelene, fižol keber v rjavem maslu s črnim česnom in bučnim oljem, beurre noir omaka; Potrebuševina dolenjskega pujsa, konfitiran krompir, špargljev pire, brstični ohrovt in marelični kečap; File morskega jezika s pirejem zelene, kuhane v čaju limonske trave, s pridihom kokosa, gel maline, glazirana zelenjava; Poširana jadranska riba v limonovi marinadi, konfitirana zelena, krema zelene, infuzija kokosa, olje stebelne zelene in limonske trave; Som, krompir in lešniki; Ocvrt svinjski kare, krompirjeva solata, vložena čebula, bučna pena, majoneza čemaža; Jeseter, črna redkev, peteršilj, limona; Govedina, jezik, hrbet, polenta z govejim repom, dimljen kostni mozeg in ribez, gremolata, rdeča pesa; Čokoladni tart s karamelo in čokoladno kremo, pomarančni mousse in drobljeni lešniki; Rarog pečen na maslu, čemaževa pita z višnjevo glazuro, krema rdeče čebule, pire pečenega česna, brown butter redukcija z limono in koprcom in čemaževa hrustljava korala; Telečja roža, gobova krema, sirovi kroketi, dimljen goveji jezik, pečena čebula, poprova omaka; Terina Cizrljeve postrvi, espuma pečenega kvasa, karamela fermentiranih jurčkov, cvetovi leske; Ligenj polnjen s starim kruhom, vadouvan, krompirjeva terina, zelje; Zelena palačinka z dimljenim krapom; Pegatka polnjena z domačim farsom, polenta in ožgano korenje …JB Restavracija, Ljubljana Restavracija Strelec, Ljubljana Monstera bistro, Ljubljana PEN KLUB restavracija, Ljubljana Restavracija Maxim, Ljubljana TaBar, Ljubljana Gostilna na Gradu, Ljubljana Landerik, Ljubljana Linda Bistro, Ljubljana Restavracija Harfa, Ljubljana Restavracija Manna, Ljubljana Altroke, Ljubljana Bar Pr’ Mrtinet, Grosuplje Gaudi&Naan, Ljubljana Gostilna Antonač, Bojanji Vrh Krčma na gradu Bogenšperk, Bogenšperk KULT316, Ljubljana Restavracija Mirje, Ljubljana Restavracija Operna klet, Ljubljana Restavracija Putr, Trzin Restavracija Robin, Ljubljana Restavracija Shambala, Ljubljana Kevder – hotel Pok, Brezovica pri Ljubljani
Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 22. marca 2023
TR23p: gremo v center!
21. marca 2023 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 22. marca 2023