Najokusnejši teden letošnje jeseni – Začetek sprejemanja rezervacij 30. septembra na www.vivi.si (ali www.tedenrestavracij.si) Teden restavracij, najokusnejši teden letošnje jeseni, bo potekal od 11. do 20. oktobra v 107 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij je 30. september. Letošnji poudarek TR je izvirnost, pod sloganom Original. Ne kopija! Osnovna cena menija TR je 24 evrov (v restavracijah z 1 srčkom); z dodatkom na kakovost v restavracijah z 2 srčkoma 26 evrov in s 3 ali več srčki 30 evrov. Dan D za vse ljubitelje dobrih jedi je 30. september, ko se začenja sprejemanje rezervacij za jesenski Teden restavracij, največji slovenski kulinarični dogodek, ki povezuje in navdušuje ljubitelje kulinarike po vsej Sloveniji. Ta dan bodo objavljeni vsi podatki o menijih TR in informacije za rezervacijo. Na voljo bo 109 kakovostno izbranih restavracij iz vse Slovenije. Najokusnejšemu tednu se tokrat pridružuje kar osem novih restavracij: Original. Ne kopija! Z letošnjim geslom Original, ne kopija! Teden restavracij izpostavlja drugačnost, edinstvenost in izvirnost sodelujočih restavracij. Restavracije, vključene v dogodek, so tiste, ki s svojo ponudbo presegajo povprečje, saj ponujajo kulinarična doživetja, ki jih ni mogoče najti na vsakem koraku. Teden restavracij pa ni le priložnost za okušanje odlične hrane, temveč tudi za odkrivanje novih okusov in ustvarjalnih jedi, ki izstopajo zaradi svoje drugačnosti. Prav izvirnost menijev je že od samega začetka temelj uspeha tega dogodka. Kljub številnim vrhunskim restavracijam v Sloveniji organizatorji opažajo, da je vsakodnevna prehrana pogosto generična in brez prave izvirnosti. ”S poudarkom Original, ne kopija! želimo spodbuditi tako gostince kot obiskovalce, da cenijo in iščejo izvirnost. Ustvarjanje v kuhinji naj vodi slovensko kulinariko k še večji prepoznavnosti in drugačnosti,” poudarja Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij. Lokalno na mizi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se s promocijsko kampanjo »izbrana kakovost – Slovenija«, projektu pridružuje z razširjeno shemo izdelkov. Poleg certificiranega govejega in perutninskega mesa se poudarek širi tudi na mlečne izdelke in lokalno pridelano sadje, ki prav tako nosijo oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Gostinci so vabljeni, da na svojih menijih označijo kakovostne slovenske proizvode – certificirano goveje in perutninsko meso, mleko, mlečne izdelke ter sveže, lokalno sadje, ki izpolnjujejo visoke standarde kakovosti in sledljivosti. OTP, generalni partner TR Dogodek, ki vsako leto privabi več kot 110 tisoč gostov in poteka v več kot 100 izbranih OTP banka zagotavlja kakovostne bančne storitve in produkte, tako v segmentu poslovanja s prebivalstvom kot tudi poslovanja s podjetji. “Veseli smo, da smo generalni partner Tedna restavracij, saj se zavedamo svoje pomembne vloge v skupnosti in podpore lokalnemu okolju ter s tem lokalnemu gospodarstvu. Restavracije so srce vsakega kraja in pomemben del naše kulture. S tem partnerstvom želimo prispevati k njihovemu uspehu in hkrati tudi obogatiti kulinarično izkušnjo naših strank in vseh ljubiteljev dobre hrane.”, je povedal član uprave OTP banke Gvido Jemenšek.
JAZ by Ana Roš. TaBar, Gostilna Breg in Bistro & bar AFTR iz Ljubljane, Restavracija GT19 iz Slovenj Gradca, Hotel Plesnik iz Logarske doline, Restavracija Capra iz Kopra in Turistična kmetija Puhan iz Bogojine.
restavracijah po vsej Sloveniji, ni le praznik kulinarike, temveč tudi priložnost za povezovanje – tako ljubiteljev dobre hrane kot partnerjev, ki podpirajo slovensko gastronomsko odličnost. Letos se partnerjem Tedna restavracij pridružuje tudi OTP banka, ki s svojo podporo prispeva k še bogatejšim kulinaričnim doživetjem in spodbuja tako gostince kot obiskovalce, da na Tednu restavracij odkrivajo izvirne jedi, vrhunsko postrežbo in nepozabne okuse po celotni Sloveniji.
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.