Še nikoli toliko srčkov: 8 restavracij s 4 srčki (od 13 na www.vivi.si), 29 restavracij s 3 srčki (od 36), 37 restavracij z 2 srčkoma (od 61), 29 restavracij z 1 srčkom (od 77). Slovenski Teden restavracij, ki poteka že od 2012, in je ves čas poudarjal kakovost, saj se restavracija za sodelovanje ne morejo enostavno prijaviti, temveč jih izberemo na osnovi ocenjevanja, še nikoli ni bil tako kakovosten. Čeprav to ni (le) zasluga Tedna restavracij … Resda na TR še nikoli ni sodelovalo toliko Michelinovih zvezdic in toliko ”njihovih” priporočenih restavracij, toda to je le posledica preprostega, a čudovitega, dejstva, da so najboljše slovenske gostilne in restavracije – vsako leto boljše! Mera za kakovost slovenske kulinarike so srčki na www.vivi.si. Tokratni jesenski ulov srčkov je rekorden: 8 restavracij s 4 srčki (od 13 na www.vivi.si), 29 restavracij s 3 srčki (od 36), 37 restavracij z 2 srčkoma (od 61), 29 restavracij z 1 srčkom (od 77). Število sodelujočih restavracij ostaja ves čas (skoraj) enako, 100+. Vedno več srčkov je zato, ker so sodelujoče restavracije vedno boljše (z več srčki), in ker se družini TR vsako leto pridružujejo nove – najboljše. Med osmimi, ki sodelujejo prvič, 1 restavracija s 4 srčki, 3 restavracije s 3 srčki, 2 restavraciji z 2 srčkoma in 1 turistična kmetija (!) z 1 srčkom. Vedno več je restavracij z več srčki, a zaradi tega je manj restavracij z manj srčki. Seveda se to pozna le pri kakovosti, temveč tudi pri ceni. Cena menija TR po 30 evrov je v 37 restavracij, cena menija TR po 26 evrov je prav tako v 37 restavracijah, in osnovna cena menija TR po 24 evrov je v 34 restavracijah. Toda, čeprav se cena menijev TR s tem veča hitreje od letnice (leta 2012 smo začeli z 12 evri), so se v tem času cene jedi in menijev v slovenskih gostilnah in restavracijah še bolj dvignile. Zato TR ne le, da še vedno omogoča obisk po prijazni ceni menija TR, temveč je razmerje cene in kakovosti celo vedno boljše. Na Tednu restavracij dobimo vedno več/boljše! To dokazuje tudi spisek restavracij, za katerega vsako leto poskrbijo inšpektorji Michelinovega kulinaričnega vodiča za Slovenijo. Na jesenskem TR iz njihove letošnje edicije sodelujejo: 3 restavracije z eno Michelinovo zvezdico, 6 restavracij z zeleno zvezdico, 5 restavracij z oznako Bib gourmand in še 21 restavracij z Michelinovim priporočilom.
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.