Sedem restavracij tudi z meniji za vegane in 14 restavracij tudi z meniji brez mesa – V drugih restavracijah ob rezervaciji v opombe zapišite vaše želje in poskušali vam bodo ugoditi

 

V jesenskem Tednu restavracij so gostilne in restavracije, ki v svojih menijih uporabljajo kakovostno meso (govedina, teletina, perutnina) slovenskega porekla z znakom ”izbrana kakovost – Slovenija” posebej označene. Toda to ne pomeni, da Teden restavracij vabi le mesojedce! Nasprotno, poudarek TR v 2023, ki bo zato postal stalnica tudi na prihodnjih izvedbah najbolj množične slovenske kulinarične akcije (in gibanja), je Več okusa, manj ostankov – to pa pomeni: v kuhinji manj odpadkov, na krožnikih pa več okusa!

Altroke TR2023j Pečena buča maslenka, miso glazura foto Peter Irman 2 resized

Altroke TR2023j Pečena buča maslenka, miso glazura foto Peter Irman

Prav tako pa tudi povezovanje TR z nacionalno shemo kakovosti živil in prizadevanji za promocijo in uporabo surovin lokalnega izvora, pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ne pomeni spodbujanja potrošnje več mesa, temveč – bolj kakovostnega mesa!

Zato pa na jesenskem Tednu restavracij od 13. do 22. oktobra ne bodo prikrajšani tudi gostje, ki mesa ne jejo! Sedem restavracij je pripravilo tudi menije za vegance, 14 restavracij pa tudi menije za vegetarijance. Ob teh pa se bodo, seveda, tudi v vseh drugih skušali prilagoditi željam in potrebam svojih gostov. Tudi zato so rezervacije tako pomembne – da se restavracije in njihove kuhinje lahko pravočasno pripravijo!

Restavracije z veganskimi meniji TR

Sunrose 7, Bohinjska Bistrica
Restavracija Harfa, Ljubljana
Hiša Fink, Novo mesto
Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice
Istrian bistro & tapas bar, Portorož
Gostilna Kunst, Leskovec pri Krškem
Gaudi&Naan, Ljubljana

 

Restavracije z vegetarijanskimi meniji TR

Galerija okusov, Novo Celje
Gostilna Krištof, Predoslje
Vila Planinka, Zgornje Jezersko
Restavracija Amon, Olimje
Restavracija Kodila, Markišavci
Arroi, Bled
Restavracija Vander, Ljubljana
Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik
Vino & turizem Valdhuber, Svečina
Altroke, Ljubljana
KULT316, Ljubljana
Pino Alpino, Kranjska Gora
Grajska Vinoteka, Ljubljana
Kruh in vino, Vipolže
banner TR23J sola okusov partnerji

Partnerji Tedna restavracij TR23J

Radgonske Gorice Zlata Radgonska penina, Ciconia rose brut 0.75L 0143 02
Uradna penina tedna restavracij, Zlata Radgonska penina, Ciconia rose brut

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

Beri DOBRE NOVICE, ne slabih

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , , , , , ,