Sedem restavracij tudi z meniji za vegane in 14 restavracij tudi z meniji brez mesa – V drugih restavracijah ob rezervaciji v opombe zapišite vaše želje in poskušali vam bodo ugoditi V jesenskem Tednu restavracij so gostilne in restavracije, ki v svojih menijih uporabljajo kakovostno meso (govedina, teletina, perutnina) slovenskega porekla z znakom ”izbrana kakovost – Slovenija” posebej označene. Toda to ne pomeni, da Teden restavracij vabi le mesojedce! Nasprotno, poudarek TR v 2023, ki bo zato postal stalnica tudi na prihodnjih izvedbah najbolj množične slovenske kulinarične akcije (in gibanja), je Več okusa, manj ostankov – to pa pomeni: v kuhinji manj odpadkov, na krožnikih pa več okusa! Prav tako pa tudi povezovanje TR z nacionalno shemo kakovosti živil in prizadevanji za promocijo in uporabo surovin lokalnega izvora, pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ne pomeni spodbujanja potrošnje več mesa, temveč – bolj kakovostnega mesa! Zato pa na jesenskem Tednu restavracij od 13. do 22. oktobra ne bodo prikrajšani tudi gostje, ki mesa ne jejo! Sedem restavracij je pripravilo tudi menije za vegance, 14 restavracij pa tudi menije za vegetarijance. Ob teh pa se bodo, seveda, tudi v vseh drugih skušali prilagoditi željam in potrebam svojih gostov. Tudi zato so rezervacije tako pomembne – da se restavracije in njihove kuhinje lahko pravočasno pripravijo! Restavracije z veganskimi meniji TR Restavracije z vegetarijanskimi meniji TRSunrose 7, Bohinjska Bistrica Restavracija Harfa, Ljubljana Hiša Fink, Novo mesto Oštarija Herbelier, Dolenjske Toplice Istrian bistro & tapas bar, Portorož Gostilna Kunst, Leskovec pri Krškem Gaudi&Naan, Ljubljana Galerija okusov, Novo Celje Gostilna Krištof, Predoslje Vila Planinka, Zgornje Jezersko Restavracija Amon, Olimje Restavracija Kodila, Markišavci Arroi, Bled Restavracija Vander, Ljubljana Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik Vino & turizem Valdhuber, Svečina Altroke, Ljubljana KULT316, Ljubljana Pino Alpino, Kranjska Gora Grajska Vinoteka, Ljubljana Kruh in vino, Vipolže
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.