Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: 2 srčka za restavracijo Ajda iz sevniškega hotela Ajdovec Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger V Sevnico lahko gremo le na salamijado ali pa le na festival modre frankinje. Ne smemo pa iti v Sevnico le na torto, pa čeprav je bela kot Bela hiša, ima zlati čop, kot so pozlačeni lasje slovenskega zeta, in je sladka kot Melanija! Reducirati Sevnico na ameriško žajfnico samo zato, ker je na levem bregu Save in je z glavne ceste potrebno čez most, je, namreč, napaka, ki te ne prikrajša le za torto first lady, ki je nastala prav v hotelu Ajdovec. Resda so iz ene nastale že štiri slaščičarne, toda tudi bistro ima še čisto pravo in lepo restavracijo, ki je medtem, ko je torta že začela izgubljati zanimanje, še napredovala – z enega na dva srčka. To pa je že razlog, da je čez most potrebno zaviti tudi zaradi resne kulinarične radovednosti! Ajda je restavracija, ki iz Sevnice ne dela Amerike, pač pa ”le” mesto, zato lahko prideš lačen in kulinarično radoveden, pa ne boš šel le sit in le trumpovsko potešen. Z ambientom, ki ima več okusa od vrhnjega nadstropja zetovega nebotičnika, postrežbo, ki ima dovolj uglajenosti, da kakršnakoli primerjava sploh ni potrebna, in jedilnikom, ki okusom Posavja dodaja sodobne uspešnice, Ajda sicer ni za republikance ali demokrate, je pa za dobrojede in bistrojede. Ocena: 2 srčka Ajda je urbana restavracija, torej najdejo gostje udobnost v urejenosti, eleganci, uglajenosti, lepoti, po svoje tudi ekskluzivnosti. V Ajdi si zadovoljen zato, ker prometna ulica, kričeči napisi trgovin, Sevnica, Melanija, ostanejo zunaj, tudi s pomočjo jedi, ki so raje svetovljanske kot lokalne in bolj sodobne kot manj znane. Zato je za zadovoljstvo odločilno, ker so jedi sicer ambiciozne, a ne na način, da bi utrudile. Zadovoljijo tako, da ne presenetijo. Lahko bi celo rekli, da Ajdine jedi zadovoljijo, ne da bi navdušile … Kar sploh ni slabo, saj v Ajdo ne greš zaradi njih, temveč zaradi kakšnega drugega namena, hotelskega, poslovnega, lačnega, mimojedočega, družabnega, lokalnega, službenega … Zato je prav, da se te jedi zavedajo, da gost ni prišel le zaradi njih. Zato je uspeh, ker za 2 srčka ne zadovoljijo zaradi kreativnosti, avtorstva, posebnosti, temveč svojo srčkanost gradijo ”le” na brezhibnosti izvedbe. Lahko rečemo, da se skladajo z ambientom in da gost 2 srčka – a ne več! – pričakuje. Tako dobro je namreč že marsikje jedel, zato je vesel, ker je zdaj tako tudi v Sevnici. Rad Dobrojem priporoča Pustite žajfnico Američanom in se v Sevnico raje odpravite preizkusit črnogorskega chefa s španskim znanjem, okuse Posavja z degustacijskim menijem in krškopoljca s francosko omako. Ko si ogledate kip first lady, pa si lahko Melanijo še vedno zavijete za domov. Restavracija Ajda
Ne le salame in Melanija
ocenjujemo
Zadnje Urejanje: 23. septembra 2020
Ajda: z enega na 2 srčka
23. septembra 2020 - 6 minut branjaZadnje Urejanje: 23. septembra 2020