Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: Domačija Novak iz Sadinje vasi je vzorčna slovenska gostilna / kmetija – Srčnost, ki spremlja naravna vina

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Pri Novakovih so vsi domači, z gosti in kurami vred. Kdor pride prvič, mu je žal, ker ni prišel že prej; kdor hodi že trideset let, mu je žal, ker se ne vrača še pogosteje. Novakovi iz Sadinje vasi so vzorčna slovenska gostilna-domačija!

domačija novak20 vrt4

Domačija Novak

Zelenjavni vrt je takšen, da spreobrne mesojedca. Zeliščni vrt je velik za celodnevni izlet. Gozdovi so polni gob, sosedovi hlevi živine, domače njive krompirja in malin. A najprej pozdrav pri vratih: “Mi se z gosti rokujemo.” Gospodarica pomaha iz kuhinje, gospodar prisede, sin natoči. Potem pa se vračamo vedno in spet.

Ocena: 1, 2 in 3 srčki

domačija novak20 zunaj2

Domačija Novak

Pri Novakovih v Sadinji vasi nad Krko si vsak gost sam izbere za koliko srčkov bo – srečen.  Če ga na potovanju, z motorjem ali avtodomom, z juga na zahod prav tam ujame noč, ne bo dolgo lačen in hitro bo vedel, da mora za naslednji hod obdržati pribor. Ker bo zjutraj zgodaj vstal, bo šel sit spat z enim srčkom.

Če je na izletu ali počitnicah, z ribiško palico ali kolesom, bo jutri pred obilnim kmečkim zajtrkom z drožmi, ocvirki, salamami, vrtno zelenjavo in hišnimi nesnicami malo poležal, saj je gospodar po štirih hodih domačih pridelkov in rečnih trofej za skupno mizo zrezal tako veliko jelenovo stegno, da je ostalo še veliko pogovora za dva srčka ob krušni peči in šanku.

domačija novak20 vina steklenice4

Naravna vina

Če pa si na domačiji Novak dovolj dolgo žejen, da se na krušni peči do jutra nabere dovolj steklenic za najboljšo pokušino naravnih vin v Sloveniji, potem boš ob vsaj dvajsetih grozdnih nektarjih iz vseh dežel in držav, ki vino spet delajo le še po starem, srečen za 3 srčke!

Rad Dobrojem priporoča

domačija novak20 boris kruh3

Boris Novak

Nikjer nimajo takšnega štedilnika, ki zavzema celo kuhinjo, in takšne vinske kleti, ki tako obilno zavzema vse štiri vinske barve. Nikjer niso kosi sosedovega mesa tako debeli in nikjer ni ob sveži postrvi toliko prav tako svežih cvetic. Nikjer se zajtrk pred hišo ne zavleče tako, da se kosilo brez težav preskoči, in nikjer večerja ne odčepi toliko steklenic, da na zapečku še za muco zjutraj, ko se začne spet, ni več prostora.

DOMAČIJA NOVAK
Slovenske jedi pristnih okusov, kmečkih sestavin in Novakove družabnosti

domačija novak20 postrv krompirjev ocvrtek3

Domačija Novak

Pri Novakovih so vsi domači, z gosti in kurami vred.
Klik

Domačija Novak

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , , , , , ,