Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: 2 srčka za koprski gastro bar Džungla, ker se ni potrebno napit, da si ob hrani na zabavi dobre volje

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

To ni street food, čeprav je hrana na ulici. To ni džungla, ker je na asfaltu. To niso instagram jedi, ker so bolj od selfieja z njimi pomembne sestavine v njih. To ni zajtrk, ker je brunch. To ni kosilo, ker je še vedno kot brunch. To ni večerja, ker je sharing. To ni fast food, ker je fine. To je fine, ker se imamo fajn. Je pa to Koper, čeprav je videti kot Dubaj!

džungla ambient2

Džungla

Modna zgodba, skratka. Kulinarična, cocktail in šporkasta atrakcija, ne le za Koprčane, temveč za vse, ki so navdušeni, da se v mestu nakupovalnih avenij, osvetljenih vodometov, svetlečih nogometnih žog in opernih palm lahko izgubijo v stranski ulici in (z)najdejo v pravi džungli. 

Džungla se gunca skozi vrata. V Džungli ješ med opicami in palmami. V Džungli ješ v temi in se slikaš v bleščavi. V Džunglo te zvabi ljubezen do barmana, a se nato zaljubiš v vinarja. Vse to pa zato, ker Džungla sploh ni gostilna, temveč je zabava!

Džungla je hit zato, ker te razveseli. Čeprav je tukaj ves čas zabava, in je tudi strežba na zabavi, čeprav se zdi, da se tukaj ne ve, kdo pije in kdo plača, čeprav je res kot v džungli in ni nič po ustaljenih pravilih, so vsi siti, napiti, veseli, srečni in postreženi. A ne (le) s pomočjo opic, palm in gugalnic, to (lahko) imajo tudi drugi, temveč s pomočjo hrane, ob kateri se ni potrebno napit, da si dobre volje.

Ocena: 2 srčka

džungla predjedi1

Prigrizki

Kaotično premnogi poskušajo. Nered je izgovor. In neresnosti je že preveč. Kaos je, torej, stara zgodba. Zato koprskim tarzanom ni uspelo nič novega, toda ravno zato so tako novi in takšna senzacija. Ker jim je uspelo, da so kaos kultivirali, neresnost pa zresnili! Džungla ni neresna gostilna, temveč je zelo resen gastro bar. Aljoša, Marko, Jaš in chef Ivo so – ni čudno, da v Kopru, ki se je v zadnjih letih najbolj moderniziral/urbaniziral – dojeli, da gastronomija ni svetovna uspešnica zato, ker ne potrebuje finoče, mišelink in prestiža, temveč zato, ker za svojo neresnost potrebuje le tisto, kar velja že od nekdaj – resne sestavine in resno kuharsko znanje!

Te jedi – takos z boškarinom, bao s priželjcem, vroči pes s hobotnico, tatar z oslom, rebra s kimčijem – niso kaotične, čeprav so z vseh koncev. Te jedi imajo, namreč, skrbno zbrane in lokalno nabrane sestavine. In za te jedi ni vrsta zato, ker so ulične, temveč zato, ker jih imajo le v tej ulici. Džunglo bodo mnogi posnemali, toda ne bo jim uspelo, ker ne bodo dojeli, da tudi modnost, atrakcija in senzacija potrebujejo – kakovost.

Džungla je hit zato, ker te razveseli. Čeprav je tukaj ves čas zabava, in je tudi strežba na zabavi, čeprav se zdi, da se tukaj ne ve, kdo pije in kdo plača, čeprav je res kot v džungli in ni nič po ustaljenih pravilih, so vsi siti, napiti, veseli, srečni in postreženi. A ne (le) s pomočjo opic, palm in gugalnic, to (lahko) imajo tudi drugi, temveč s pomočjo hrane, ob kateri se ni potrebno napit, da si dobre volje.

Rad Dobrojem priporoča

džungla rebra2

Goveja rebra

V Džunglo ne greš nekaj pojest, temveč nekaj prijet v roko, v Džunglo ne greš, ker si lačen, temveč ker si željan sprostitve, družbe, veselja, zabave, zato je logično, da ob vsem tem postaneš tudi žejen in lačen. V Džungli jedi, torej, niso hrana, temveč zabava. Vendar ne kot zabava sicer in povsod, temveč kot posebna, džunglina zabava, na kateri se zabavaš zato, ker ješ dobro in boljše kot drugje.

Džungla Gastrobar
Resna hrana na veseli ulični zabavi

džungla ambient3

Džungla Gastrobar

Ulična zabava na gugalnici
Klik

Džungla Gastrobar

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , ,