Krčma na gradu Bogenšperk ni le gostilna za obiskovalce gradu, temveč grajska restavracija za dobrojedce, ki nato spoznajo še Valvasorja Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger Že pred 500 leti je Valvazor na svojem gradu Bogenšperk zapisal recept za slovensko potico. ”Testo često na tanko zvaljajo kot kak list ali papir, nanj namažejo na drobno stolčena in z medom premešana orehova jedrca …” Toda, priznajmo, čeprav vsi Slovenci skačemo ob orehovi potici, jo le redki znajo prav speči. Dobrodošli, torej, na gradu Bogenšperk, kjer se boste med okušanjem grajskih jedi naučili zvijati Valvazorjevo potico! Tudi zaradi Krčme grad Bogenšperk resno kandidira za najbolj grajsko-zanimiv obisk v Sloveniji! Saj Krčma ni (le) krčma za grajske obiskovalce, temveč grajska restavracija za dobrojedce, v kateri je izlet v Slavo vojvodine Kranjske nagrajen s presenečenjem iz ‘vodnjaka okusov’ Krčme, ki črpa iz preteklosti, da ustvarja sedanjost. Slavni Janez Vajkard Valvasor je že vedel, kje je lepo in kaj je okusno! Ker grad toliko ponuja, prvič prideš le zaradi Bogenšperka. Ker pa Krčma s svojimi ambicioznimi jedmi ni le za lačne, temveč poteši tudi radovedne, se vračaš zaradi krompirja, ki je pečen v zemlji, potice, ki jo zvijaš med hodi, chefa, ki na stari stenski uri postreže sodobno gostijo, grajskih pralin, ki se jim ne moreš upreti, vinske kleti, ki jo moraš obiskati. Krčma z grajskimi jedmi je na Bogenšperku vzorčni primer, kako bi morali obnoviti vse slovenske grajske ruševine, zato jo bo slavni graščak zagotovo omenil v novi izdaji svoje Slave kulinarične Slovenije! Rad Dobrojem priporoča Potrebuje Krčma grajsko restavracijo, fine pogrinjke, veliko hodov, dva chefa, svojo penino in sladka darila za domov? Seveda, saj je na gradu! Potrebuje Bogenšperk staro krčmo? Ne, saj ima sodobnega krčmarja! Čeprav ste bili na Bogenšperku na šolski ekskurziji ali svoji poroki, se ne vrnite le zaradi spomina, temveč pričakovanja. V Krčmi je grajsko!
Krčma na gradu Bogenšperk
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.