Kam v Tednu restavracij, v katerem sodeluje kar 105 gostiln in restavracij, ki so vse dobre in vredne obiska? Lažji izbor s pomočjo gumba želja Izbora okusov

 

Jesenski Teden restavracij 2020 se ni še niti začel, pa je že jasno, da bo rekorden! Po desetih dneh zbiranja rezervacij lahko slovenske chefinje in chefi že začnejo pripravljati več kot 50 tisoč posebnih TR menijev! Zanimanje dobrojedcev še nobeno jesen ni bilo tako veliko.

A to sploh ne pomeni, da ni več prostih mest. In to, seveda, sploh ne pomeni, da bo gneča … Razdalje med mizami in gosti so večje, restavracije lahko sprejmejo v korona časih manj gostov, toda Teden restavracij bo vseeno rekorden. Zato, ker boste v prihodnjih deset dneh najbolj okusnega tedna v letu obiskovali vseh 105 sodelujočih restavracij! To pa pomeni, da se boste slovenske dobrojedke in dobrojedci razpršili po vsej Sloveniji kot še nikoli doslej!

Pri tem vam pomaga tudi Izbor okusov, novi iskalnik najboljših slovenskih gostiln, ki gosti spletno brskanje za Teden restavracij. Iskalnik omogoča izbiro KAM (po Sloveniji), KOLIKO (srčkov) in KAJ (si želite); po jesenske Tednu restavracij pa mu bomo dodali še gumb za posebna doživetja. Več o tem, torej, kmalu.

 

Kam po Sloveniji?

Gumb Kam? izbira smer kulinaričnega potovanja. V jesenskem Tednu restavracij iz osrednje Slovenije sodeluje 27 restavracij, iz južne Slovenije 15, iz severne Slovenije 22, iz vzhodne Slovenije 23 in iz zahodne Slovenije 18 restavracij.

 

Koliko srčkov?

Gumb Srčki v Tednu restavracij izbira strokovno-kakovostni nivo restavracij, vse leto pa priporoča pogostost obiskov v najboljših slovenskih restavracijah. Srčki, ki so mera za kakovost slovenske kulinarike, namreč niso tekmovanje, temveč pomoč in priporočilo. V restavracije z 1 srčkom je potrebno kmalu; v restavracije z 2 srčkoma vsaj mesečno; v restavracije s 3 srčki vsaj vsako sezono; v restavracije s 4 srčki vsaj enkrat letno in v restavracije s 5 srčki – vsaj enkrat!

 

Kaj si želite?

hiša ančka TR2020j, Jagnje, koleraba, meta2 foto Tomo Jeseničnik

Hiša Ančka

Gumb Želje je novost Izbora okusov in Tedna restavracij. Iskalnik najboljših slovenskih gostiln s tem izpolnjuje želje obiskovalcev teh gostiln. Na izbiro je 14 kategorij, ki opredeljujejo značilnosti posamezne gostilne ali restavracije. Danes si želim domače, kdaj drugič vrhunsko, včasih mi je do mesa, včasih pa le do zelenjave, rad bi na izlet, ob hrani pa želim tudi dobra vina, in ne grem še domov, zato potrebujem posteljo … 

 

Rad dobro jem
Tukaj ponujajo, kar imamo vedno radi, a ni povsod tako dobro! Ker v gostilno pridemo lačni, želimo pa oditi zadovoljni.

Rad vrhunsko jem
Tukaj je obisk kulinarični vrhunec! Ker nismo le lačni, temveč tudi radovedni, zato se jim prepustimo.

Domače in naše
Tukaj so doma slovenske jedi, ki imajo dolgo tradicijo in bogato dediščino.

Tradicija in sodobnost
Tukaj jim je dediščina pomembna, a ne živijo le od nje, temveč jo še bogatijo.

Izvirno in kreativno
Tukaj je v glavni vlogi chef, ki ne ponavlja, temveč ustvarja.

Urbano in živahno
Tukaj je mesto, ki diha, utripa, živi drugače, zato so takšne tudi njegove mestne jedi in gostilne.

Izlet in doživetje
Tukaj smo na izletu zaradi velikih lepot majhne Slovenije in majhnih gostiln z velikimi jedmi, ki so za nepozabno doživetje.

Kmetije in domačije
Tukaj ponujajo le to, kar sami pridelajo, zato je zaradi njih Slovenija kulinarični biser.

Meso in še kaj
Tukaj imajo najboljše meso in ga znajo najboljše pripraviti.

Morje in reke
Tukaj imajo najboljše ribiče in znajo njihov morski in sladkovodni ulov najboljše pripraviti.

Zelenjava je zdrava
Tukaj ni le za vegetarijance in vegane, saj imajo najboljšo zelenjavo in jo znajo tako pripraviti, da jo imajo vsi radi.

Vino in hrana
Tukaj se okusi, da ima Slovenija kar tri vinske dežele, z odličnimi vini in vinarji.

Svet je majhen
Tukaj je dokaz, da je svet le globalna vas, v kateri nič ni več tuje.

Topla postelja
Tukaj lahko tudi prespimo.

 

 

logotipa zdruzeno

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , ,