Bogat ulov ocenjevanj Tedna restavracij: osem restavracij, ki sodelujejo prvič, ali so se TR ponovno pridružile – Vsi želijo sodelovati, a vsi ne morejo

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

 

”Ulov” z ocenjevanj, s katerimi izbiramo restavracije za sodelovanje v Tednu restavracij, je bil od lanske jeseni do letošnje pomladi zelo bogat, v njem se je našla zelo pestra družba, restavracije, gostilne, turistična kmetija; pestrost od Michelinove zvezdice Luke Koširja z Griča do visoke ambicije, da si večna vila iz Mošenj ponovno povrne staro rdečo tablo; od zrele in izkušene mladosti na vinogradniškem posestvu do nostalgične kakofonije zadovoljnih gostov pod starim Solkanskim mostom; od zatočišča in središča Stare Loke do pohoda in izleta na Urh; povprek in počez po Sloveniji, od zahoda in bližine Italije v Brdih do vzhoda prav na meji z Avstrijo v Gornji Radgoni.

Prvič ali ponovno na Tednu restavracij:

Grič, Šentjošt nad Horjulom
Vila Podvin, Mošnje
Posestvo Gjerkeš, Rogašovci
Gostilna Starman, Škofja Loka
Kmetija Pr’ Končovc, Javornik
RG Bistro, Gornja Radgona
Ošterija Žogica, Solkan
Hiša Marica, Šmartno

 

TR mail podpis 2 2024

Teden restavracij 2024 – partnerji

Grič

Grič, nova jedilnica3

Luka Košir ima novo kuhinjo

Kulinarični vršaci na griču
Klik

Luka Košir ima novo kuhinjo

Posestvo Gjerkeš

Posestvo Gjerkeš, pozdrav, amuse bouche7

Mladost in zrelost vinske kleti

Degustacijski meni na vinski pokušini
Klik

Mladost in zrelost vinske kleti

Hiša Marica

Hiša Marica ekipa kuhinja

Tako kot si v Brdih želiš

V Hiši Marici so vsi veseli, srečni in siti
Klik

Tako kot si v Brdih želiš

Ošterija Žogica

Ošterija Žogica, chef1

Pod starim solkanskim mostom

Sukenski regut in drugo lokalno žoganje
Klik

Pod starim solkanskim mostom

RG bistro

RG bistro jedilnica

Nekoč pivnica, danes penivnica

Iskrivi bistro ob mejni reki
Klik

Nekoč pivnica, danes penivnica

Kmetija Pr' Končovc

Pr končovc, jedilnica4

Pr' karpaču in štrukljih

Ekološka kmetija odprtih vrat s chefom
Klik

Pr' karpaču in štrukljih

Gostilna Starman

Gostilna Starman, vhod

Središče in zatočišče Stare Loke

Značilnosti dobre gostilne
Klik

Središče in zatočišče Stare Loke

Vila Podvin

Vila Podvin, roža1

Večna vila

Cilj: povrnitev zvezdice!
Klik

Večna vila

Zakaj SRČKI

Beri DOBRE NOVICE, ne slabih

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

TR mail podpis 2 2024
Tags: , , ,