V jesenskem Tednu restavracij sodelujejo tudi restavracije z območij, ki so doživela avgustovsko poplavno katastrofo – Obiščimo jih! Solidarnost po avgustovskih poplavah je bila hitra in učinkovita. V prvih dneh so bile potrebne lopate, samokolnice in pridne roke. Prostovoljci iz vse Slovenije in tudi iz tujine so prihiteli na pomoč, pa čeprav so bile ceste uničene. Prebivalci prizadetih področij niso v nesreči ostali sami in nemočni. Slovenija je pokazala in dokazala svoje veliko srce! Minila sta dva meseca. Glavne ceste so spet prevozne, mostovi vsaj začasno obnovljeni, nevarne reke so spet lepe in krotke. Industrijski obrati na poplavljenih področij so ponovno, vsaj delno, pognali proizvodnjo. Toda življenje še zdaleč ni normalno in kot je bilo! Ogromno ljudi še zdaj ne ve, kje bodo živeli, kaj bo z njihovimi hišami, kdaj se bo začela obnova njihovih domov. Predvsem pa je še več tistih, ki v avgustovski katastrofalni ujmi niso bili prizadeti neposredno, še vedno prizadetih posredno! Med njimi so tudi gostinci. Gostov je dosti manj ali jih skoraj ni … V iskalniku najboljših slovenskih gostiln na www.vivi.si so restavracije razdeljene (tudi) po straneh neba. Slovenijo in njeno odlično kulinariko lahko raziskujemo in se potepamo na vse konce in kraje. Toda, po letošnjem avgustu moramo petim smerem dodati še eno – popoplavno! Teden restavracij je priložnost, da obiščemo restavracije, ki v Savinjski dolini in na Koroškem sicer niso bile poplavljene in uničene, a vseeno še kako čutijo posledice poplavne katastrofe. Čeprav so bile zaradi svoje kakovosti in srčkov te restavracije in gostilne vedno priljubljeni izletniški in turistični cilji ter kulinarične destinacije, pa čeprav do njihovih vrat ne vodijo avtoceste, so se po poplavah obiski gostov močno zredčili. Zato je zdaj Teden restavracij priložnost, da jim dokažemo, kako radi jih imamo! Izberite. Rezervirajte. Lepo jih pozdravite. In uživajte!
Hiša Raduha
Naravi prijazna in tradiciji zvesta kuhinja Martine Breznik
Lesnika
Stara gostilna na trgu za nove goste od blizu in daleč
Nova rajngla
Sladkovodna ribja restavracija z okusi Braslovč
Gostilna Murko
Korošica
Zofka Kanovnik dokazuje, da je tudi koroška kuhinja (lahko) vrhunska
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.