V jesenskem Tednu restavracij sodelujejo tudi restavracije z območij, ki so doživela avgustovsko poplavno katastrofo – Obiščimo jih!

 

Solidarnost po avgustovskih poplavah je bila hitra in učinkovita. V prvih dneh so bile potrebne lopate, samokolnice in pridne roke. Prostovoljci iz vse Slovenije in tudi iz tujine so prihiteli na pomoč, pa čeprav so bile ceste uničene. Prebivalci prizadetih področij niso v nesreči ostali sami in nemočni. Slovenija je pokazala in dokazala svoje veliko srce!

Minila sta dva meseca. Glavne ceste so spet prevozne, mostovi vsaj začasno obnovljeni, nevarne reke so spet lepe in krotke. Industrijski obrati na poplavljenih področij so ponovno, vsaj delno, pognali proizvodnjo. Toda življenje še zdaleč ni normalno in kot je bilo! Ogromno ljudi še zdaj ne ve, kje bodo živeli, kaj bo z njihovimi hišami, kdaj se bo začela obnova njihovih domov. Predvsem pa je še več tistih, ki v avgustovski katastrofalni ujmi niso bili prizadeti neposredno, še vedno prizadetih posredno! Med njimi so tudi gostinci. Gostov je dosti manj ali jih skoraj ni …

Hiša Ančka TR23j Kumara, kisla smetana, postrv foto Tomo Jeseničnik resized

Hiša Ančka TR23j Kumara, kisla smetana, postrv

V iskalniku najboljših slovenskih gostiln na www.vivi.si so restavracije razdeljene (tudi) po straneh neba. Slovenijo in njeno odlično kulinariko lahko raziskujemo in se potepamo na vse konce in kraje. Toda, po letošnjem avgustu moramo petim smerem dodati še eno – popoplavno! Teden restavracij je priložnost, da obiščemo restavracije, ki v Savinjski dolini in na Koroškem sicer niso bile poplavljene in uničene, a vseeno še kako čutijo posledice poplavne katastrofe. Čeprav so bile zaradi svoje kakovosti in srčkov te restavracije in gostilne vedno priljubljeni izletniški in turistični cilji ter kulinarične destinacije, pa čeprav do njihovih vrat ne vodijo avtoceste, so se po poplavah obiski gostov močno zredčili. Zato je zdaj Teden restavracij priložnost, da jim dokažemo, kako radi jih imamo! Izberite. Rezervirajte. Lepo jih pozdravite. In uživajte!

banner TR23J sola okusov

Partnerji Tedna restavracij TR23J

TR pasica 2023 jesen Meso

Hiša Raduha

Naravi prijazna in tradiciji zvesta kuhinja Martine Breznik

Klik

Naravi prijazna in tradiciji zvesta kuhinja Martine Breznik

Restavracija Planinka

hotel planinka ljubno21 marec128

Vrhunska zgornje-savinjska kuhinja

Klik

Vrhunska zgornje-savinjska kuhinja

Lesnika

Lesnika, kamin

Stara gostilna na trgu za nove goste od blizu in daleč

Klik

Stara gostilna na trgu za nove goste od blizu in daleč

Nova rajngla

Nova rajngla, zunaj1

Sladkovodna ribja restavracija z okusi Braslovč

Klik

Sladkovodna ribja restavracija z okusi Braslovč

Gostilna Murko

Gostilna Murko, mežerli3

Sladko pomlajanje mežerlov v stoletni gostilni

Klik

Sladko pomlajanje mežerlov v stoletni gostilni

Hiša Ančka

Hiša Ančka TR231 Suhozorjeni hrbet Black Angus, pire lisičk, lisičke, olje drobnjaka foto Tomo Jeseničnik resized

Na chefov meni tudi po počasni cesti

Klik

Na chefov meni tudi po počasni cesti

Korošica

hotel korosica chefinja levo

Zofka Kanovnik dokazuje, da je tudi koroška kuhinja (lahko) vrhunska

Klik

Zofka Kanovnik dokazuje, da je tudi koroška kuhinja (lahko) vrhunska

Zakaj SRČKI

”Izbrana kakovost - Slovenija”

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , , , , , , ,