Butično razvajanje v mestnem pristanu Ljubljanice – Le naše in le dobro – Pod oboki zgradbe iz 16. stoletja je intimno ob modernem šanku in živahno v hotelskem loungu, toda začne se že zjutraj, najboljše kar na balkonu hotelske sobe – Prvič v Tednu restavracij

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

 

Zlata ladjica hotel ponoci

Zlata ladjica, hotel, ponoči

Zlata ladjica, ki je hotel z veliko zvezdicami in malo sobami, je zjutraj najlepši ljubljanski zajtrk na zelenem balkonu, pod katerim tečejo Ljubljanica in Ljubljančani. Zato je tudi najdaljši.

Zlata ladjica je pivnica na gostinskem vrtu, ki je bil ljubljanska legenda še preden je ‘najlepše mesto na svetu’ postalo najbolj oblegana evropska kulinarična scena. Zato popoldan tukaj letajo žganci in diši po kranjski.

Zlata ladjica, postrv, por, paprika omaka11

Zlata ladjica, postrv, por, paprika omaka

Zvečer pa je Zlata ladjica tako fina restavracija, da njen mladi chef kuha le s slovenskimi, čim bolj lokalnimi, pretežno ekološkimi sestavinami. Zato je Zlata ladjica sicer hotel za razvajanje, a njegova restavracija ni le za razvajene.
Kulinarični živžav Ljubljanice ostane pred vrati, zvezdniške restavracije Ljubljane pa so na conciergovem spisku za kak drug dan. Nocoj je pod zgodovinskimi oboki zgradbe iz 16. stoletja le nekaj miz, zato je vzdušje intimno, mirno in fino, na krožnikih pa je ‘le’ dobro. Zlata ladjica je restavracija, v katero ne greš zaradi najboljše hobotnice, tatarca ali raviolov v mestu, temveč zato, ker boš po njih najlepše spal v predsedniškem Zmajčkovem apartmaju, ali pa si naročil v ljubi družbi še kozarec vrhunskega vina ob kavi iz krhkega testa s karamelno glazuro.

 

Rad Dobrojem priporoča

Zlata ladjica, steak zelene12

Zlata ladjica, steak zelene

V Zlato ladjico se je najboljše tudi pripeljati z ladjico, ker se z avtomobilom ne more. V Zlati ladjici je najboljše prenočiti v Rimskem ali Mestnem pristanu, ker imata najlepša balkona za najboljši zajtrk. In iz Zlate ladjice je najbližja pot na Ljubljanski grad, po stopnicah iz kleti, v kateri je bila že v 11. stoletju kovačija. Ker pa vse to, najbrž, ni mogoče, je Zlata ladjica tudi večerna restavracija, v kateri vas po nekaj hodih sodobnih, sezonskih in mesno-ribje-zelenjavno enakopravnih jedi iz pretežno ekoloških slovenskih sestavin povabijo še na sprehod po hotelu, v katerem se mešata ljubljanska in slovenska zgodovina, od mitoloških zmajev in argonavtov ter srednjeveških goljufivih pekov in gostilničarjev, do sreče na vrvici in današnjih dni s petimi zvezdicami superior kategorije.

banner TR23J sola okusov partnerji

Partnerji Tedna restavracij TR23J

TR pasica 2023 jesen Meso

Restavracija Zlata ladjica

Zlata ladjica chef Erik Florjanc

Butično razvajanje v mestnem pristanu Ljubljanice

Klik

Butično razvajanje v mestnem pristanu Ljubljanice

Zakaj SRČKI

”Izbrana kakovost - Slovenija”

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , , ,