Od danes do nedelje, 2. aprila, v 108 slovenskih restavracijah najbolj okusni teden leta, ki zato traja deset dni – Bogat izbor novih udeleženk Violeta & Uroš Mencinger Dobrojedke in dobrojedci, končuje se teden (pred)rezervacij in začenja se Teden restavracij! Dober tek na pomladnem najbolj okusnem tednu leta, od 24. marca do 2. aprila, in dobrodošli v 108 slovenskih restavracijah iz izbora najboljših slovenskih okusov (www.vivi.si)! Tisti, ki ste že rezervirali menije po posebni ceni – v 48 restavracijah po 23 evrov, v 28 restavracijah po 25 evrov in v 32 restavracijah po 28 evrov -, ste si že naredili načrt kulinaričnega potepa po kulinarični Sloveniji, a dovolj prostora je – preverite na www.tedenrestavracij.si – ostalo še za druge. Izberite. Rezervirajte. Sodelujte v nagradni igri. Uživajte! Gostilna Krištof TR23p Juha pečenega korenja, foto Dean Dubokovič Teden restavracij se je v Sloveniji začel pred enajstimi leti v devetih restavracijah. Tokrat jih nastopa 108, želelo pa bi jih nastopati še veliko več. Toda sodelujočih restavracij ne želimo povečevati kvantitativno, temveč kvalitatitivno! V Tednu restavracij lahko sodelujejo le najboljše! Zato se restavracije za sodelovanje v TR ne morejo prijaviti; prijavijo se lahko le za – ocenjevanje! Vsako ocenimo, in povabimo le, če ustreza kriterijem kakovosti. Ocena, ki je izražena s srčki, pa je le del zgodbe. Z udeležbo v Tednu restavracij se gostilne in restavracije namreč uvrstijo tudi v Izbor okusov na www.vivi.si, ki je iskalnik najboljših slovenskih kulinaričnih zgodb. Udeleženci TR že dobro veste, da z njegovo pomočjo ne načrtujete le poti in kulinaričnih doživetij v času Tedna restavracij, temveč vse leto. Iskalnik najboljših slovenskih gostiln Izbor okusov na vivi.si namreč razvršča gostilne in restavracije tudi po drugih kriterijih (željah gostov), prav tako pa je vsaka tudi opisno predstavljena, s tekstovno in foto zgodbo. Hiša Ančka, TR23p, Smučev mousseline s potočnimi raki, rakov bisque, rižota Zaradi tega količinsko raste tako število obiskovalcev Tedna restavracij, kot število dobrojedk in dobrojedcev. Že zdaj je jasno, da bo letošnja pomladna TR akcija spet pomladno rekordna! Še nikoli ni bilo toliko rezervacij. Na koncu vas bo po Sloveniji potovalo in uživalo več kot 45 tisoč! Teden restavracij zato ni le akcija, ki ponuja posebne menije s posebno ceno, temveč je gibanje, ki ponuja posebne kulinarične užitke s posebno kakovostjo. Ker vsi radi jemo, nam Teden restavracij omogoča, da radi + dobro jemo, zato je Teden restavracij praznik dobrojedk in dobrojedcev! To pomlad se gostom Tedna restavraciji predstavlja sedem restavracij, ki v TR nastopajo prvič. Njihove ocene – kar štiri s 3 srčki, ena z 2 srčkoma in 2 z 1 srčkom – so dokaz o kakovostni rasti slovenske gastronomije. Tudi za to je vsaj malo ‘kriv’ Teden restavracij. Letni poudarek – večna zahteva Restavracija Planinka, TR23p, Roastbeef, omaka čemaža, zeliščni kipnik, korenčkova krema, zelena, praženi lešniki, gobice, brokoli, kokice kvinoje, foto Vid Rotar Teden restavracij h kakovostni rasti slovenske gastronomije prispeva tudi s svojimi poudarki, ko vsako leto poudari eno od odlik, ki je sestavni del uspešnosti in odličnosti gostinstva. To ni tema, ki bi ji naj bil Teden restavracij posvečen le v tem letu, temveč je pogoj, ki ga je za zadovoljstvo gostov potrebno vedno udejanjati! Teden restavracij z letnim poudarkom gostincem pomaga poudarjati odlike, ki jih gostje iščejo v restavracijah, gostom pa pomaga te odlike spoznavati in v njih uživati. Letošnji poudarek TR je Več okusa, manj ostankov. Zato, ker so nas o trajnostni naravnanosti polna usta, zavržene hrane in odpadkov pa je vedno več! Teden restavracij bo tako priložnost, da bodo slovenske chefinje in chefi s svojimi meniji TR dokazali ravno obratno. Poskrbeli bodo za več okusa, da bo manj odpadkov, ostankov in zavržene hrane! Za govoričenje o skrbi za okolje in trajnostni razvoj je že prepozno, zdaj so potrebna le še dejanja. Skuhali bodo tako okusno, etično in trajnostno zavedno, da bodo manj zavrgli, več ponovno uporabili in da ne bo nič ostalo! Dober tek, ne le do 2. aprila, temveč tudi po njem, ko boste z izkušnjami Tedna restavracij še raje in boljše jedli ter uživali v izboru okusov v najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah! Teden restavracij 2023, partnerji Prvič na Tednu restavracij
Poudarki, ki so večni Poudarki TR, ki smo jih letno dodajali, da veljajo ”večno”: Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne. Izbor okusov: kriteriji, ki opredeljujejo dobre gostilne. Ocenjevanje najboljših slovenskih gostiln na vivi.si.
Srčki in nasmeh
Kriteriji za srčke
Kriteriji za srčke
Kriteriji za nasmeh
Kriteriji za nasmeh

Teden restavracij
Zadnje Urejanje: 24. marca 2023
Teden restavracij 2023: pomladni dober tek
24. marca 2023 - 10 minut branjaZadnje Urejanje: 24. marca 2023