Novi tečaj Šole okusov: 15 dobrojedskih nasvetov, da boste jedli z glavo, ne z usti. Za okušanje vin obstajajo jasna pravila, za okušanje jedi pa je jasno le, da jih ni. Ob vinih modrujemo, ob hrani pa beremo in lajkamo. Vse to pa zato, ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Jemo, namreč, nezavedno. Jemo z usti, ne pa z glavo. Tehnično grizemo, meljemo in požiramo, ob tem pa le polnimo. In ko je polno, prevrnemo kupček ter gremo počivat. Sitost (= polnost) na ta način enačimo z užitkom. Problem je v tem, ker je vina lažje primerjati med seboj kot hrano. Vina se da stlačiti v predalčke, pravila in kalupe, hrano pa vsaj dosti težje. Vsaka jed je v bistvu unikat, če le ni industrijsko pripravljena. In tukaj, v Šoli okusov, se pogovarjamo zgolj o unikatih, jedeh chefov, pravih in domačih. Zaradi tega se lahko dobrojedci pri vinoljubcih nekaj naučimo. Posvetimo se hrani! Posvetimo ji našo pozornost! Domači jedci postanite domači okuševalci! Tako kot domači kuharji postajate vse bolj – chefi! Kar se Janezek nauči … Zakaj je to pomembno? Ta teden je tečaj odprt za vse obiskovalce spletne strani, zatem pa samo za prave dobrojedce – člane Šole okusov! 15 pravil za dobrojedce Zakaj plačati članarino za vivi.si, če pa je na medmrežju vse brezplačno?! Celotna vsebina Šole okusov in spletnega portala vivi.si je namenjena samo aktivnim dobrojedcem - članom! S plačilom letne članarine imajo člani neomejen dostop do Šole, Kuhinje, Gostilne, Chefov, Tržnice in Potepa, nečlani pa le še do B®loga.
ŠOLA OKUSOV
19 razlogov za 19 evrov
19 razlogov za 19 evrov
Samo za aktivne dobrojedce!
Samo za aktivne dobrojedce!

chef doma
Zadnje Urejanje: 2. septembra 2020
Novo: rad dobro jem
3. septembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 2. septembra 2020