Ocenjujemo doma: paket za domov iz Gostilne Repovž dokazuje, da je tudi dostava hrane lahko vrhunska, s tem pa dodatna prodajna priložnost, ki ponudbo najboljših gostiln in restavracij ne omejuje več prostorsko in časovno

Preizkušata: Violeta & Uroš Mencinger

 

Ker so gostilne zaprte, mi pa (kot) v karanteni, pridejo najboljše slovenske gostilne k nam – domov! Tokrat smo preizkusili paket Gostilne Repovž, ki je svojo spletno trgovino odprla že poleti, njene ambicije pa segajo tudi onstran korone. Repovžev paket s svojo vrhunsko izvedbo, tako chefovsko kot marketinško, namreč dokazuje, da je tudi dostava hrane lahko vrhunska, s tem pa dodatna prodajna priložnost, ki ponudbe najboljših gostiln in restavracij ne omejuje več prostorsko in časovno.

repovz druzina, foto Dean Dubokovic

Družina Repovž

Repovževe trgovine ni rodila virusna kriza, temveč Repovževa kmetija! Zato to ni izhod v krizi, ki komaj čaka, da neha pakirati in začne spet streči. Repovževa trgovina namreč ni namesto gostilne, temveč je namesto izleta. Ker po postrvi, ki nas je naučila, kako se gin (omaka) pokaplja s sokom (rdeče pese), zdaj še težje čakamo, da bo konec te virusne norije in bomo lahko šli spet na izlet v majhno posavsko-dolenjsko vas zaradi njene najboljše slovenske gostilne-kmetije!

Toda zato se po koroni in cepljenju ta izlet ne bo več končal otožno … Češ, težko se je posloviti, saj ne vemo, kdaj bomo lahko spet prišli … Zaradi ličk s čipko in močnika z vrtnico za domačo mizo bo poslej slovo od tiste peči v gostilniški jedilnici, do katere je potrebno mimo šanka z domačini, skozi vežo z dobrotami dobaviteljev, ki pozdravljajo s sten, preko dvorišča z avtomobili od vsepovsod, ki si prtljažnike polnijo z izdelki iz Repovževe trgovine, lažje. Do Šentjanža in vonja Repovževih domačih dobrot je zdaj – le klik.

Doživetje gostilne Repovž doma

repovž19 vinska spremljava grega4

Grega Repovž

Grega Repovž, mladi šef Repovževe gostilne in njen somelje, ki v spletni gostilni skrbi za kevder (vinsko klet): ”Ideja lastne spletne trgovine ni od včeraj niti od letos, je način, s katerim smo želeli že dolgo časa prikazati vso našo ponudbo. O nas namreč nikoli ne razmišljamo zgolj kot o gostilni, saj menimo, da smo več kot to. Smo tudi kmetija, ki pridela hrano, sami iz teh produktov ustvarjamo celo paleto različnih izdelkov, ki jih uporabljamo v naši kuhinji in prodajamo po vsej Sloveniji. Vedno pa želimo tudi izobraževati. Cilj nikoli ni sit gost, vendar dobrojedec, ki poleg osnovne potrebe po zadostitvi lakote prejme še dodatno znanje, informacije, spoznanja, dobro počutje, glasbo, vino … skratka dobro izkušnjo.”

Pakete za domov iz Gostilne Repovž s pomočjo dostavne službe razvažajo po vsej Sloveniji. Jedi so v ohlajeni embalaži, praktično pakirane in nazorno označene, s priloženim navodilom za pripravo. Čeprav so to predpripravljene jedi, jih je potrebno doma sestaviti, saj so pakirane po sestavinah. Za močnik, ki ga je potrebno na majhnem ognju ob stalnem mešanju kuhati 20 minut v mleku, ki je prav tako priloženo, so tako v paketu še sol in sladkor, drobljenec, ruby čokolada s tonka oreščkom in lešniki, slana karamela in dekoracija za chefovski izgled ter okus jedi: posušeni cvetovi vrtnice in miniaturni španski vetrci.

Grega Repovž: ”Tako si lahko doma pričarate občutke gostilne Repovž in kot chef za en dan presenetite ter razvajate svoje bližnje. Cilj je približati se gostu, ki bodisi ne utegne do nas ali pa mu v določenem trenutku bolj ustreza, da se razvaja v domačem okolju. Zato to ni le še ena od »take away« opcij. Za vsemi temi izdelki z izkušnjami in znanjem stoji celotna naša družina. Vsak je zadolžen za svoje področje. Tako smo ustvarili zaupanja vreden spletni kotiček za vse ljubitelje dobrih, kakovostnih in lokalnih produktov. Tukaj pa se zgodba, tako vsaj upamo, še ne konča. Plan imamo še naprej razvijati portal, dodajati nove produkte in nove ideje, ki bodo kljubovali zahtevnim časom ter širili našo siceršnjo ponudbo.”

Nadenite si predpasnik

repovž paket ličnice5

Gostilna Repovž za domov: goveje ličnice

Zaradi takšnega novega pristopa gostinski ponudbi, torej, ni več izgovor. Dokler traja epidemija, ni več izgovorov, da doma ne moremo jesti tako dobro kot v najboljših gostilnah! Po epidemiji pa ne bo izgovorov, da domači chefi svojih gostov doma ne moremo pogostiti tako kot bi jih v gostilni! Vsaka kuhinja in vsak domači chef premore ponev, kozico, nož, vilice, žlico, žličko, zajemalko, vsak štedilnik ima vsaj eno grelno ploščo in v vsaki pečici je vsaj en pekač. Vse drugo pa pride na dom, vključno s pipeto za sok rdeče pese!

Grega Repovž: ”Želimo, da si za jedi ljudje vzamejo čas. Da se lepo oblečejo in ohladijo vino, pa vendar, da si nadenejo predpasnik in skupaj ustvarijo nekaj dobrega in lepega na krožniku. Tudi, če sicer niso vešči rokovanja s kuhalnico. Ker smo mnenja, da je bistvo gostilne celotna izkušnja, od vonja v prostoru do glasbe, od gostoljubnosti do vina, smo želeli, da tudi po obisku naše spletne trgovine gosta prevzamejo prijetni občutki. Zatorej smo se dela lotili zelo resno. Več  mesecev dela, razmišljanja, snemanj, fotografiranj, pogovorov, idej … in pred tem leta nabiranja izkušenj, iskanja dobrih sestavin, kuhanja, zadovoljnih gostov, receptov, ljudi … V vsem teh letih smo zbrali množico odličnih dobaviteljev, ki nam zagotavljajo kakovostne lokalne produkte, z nekaj kliki pa so zdaj na voljo po celotni Sloveniji. V prihodnosti bomo dodajali še jedi različnih težavnostnih stopenj za pripravo, saj želimo portal še razvijati, dodajati nove produkte in nove ideje, ki bodo kljubovali zahtevnim časom ter širili našo siceršnjo ponudbo.”

 • Metina špajza

  Ko chefinja Meta, ”vladarica Repovževe kuhinje, ki pri svojem delu uporablja kakovostne in lokalne sestavine”, povabi za vašo domačo mizo, ji verjemite, ko pravi: ”Z le malo truda in ustreznimi pripomočki boste lahko ustvarili krožnik, kot ga pripravimo v Gostilni Repovž. Sledite navodilom, ponosno postrezite ter požanjite val navdušenja. Očarajte!”

  repovž paket
  od
 • Metina špajza

  Razen predpripravljene hrane, ki jo je doma potrebno po njenih navodilih le še toplotno in obdelati in zložiti na praznični servis, so v Repovževi spletni trgovini še: siri, žita, suhe mesnine, kisi, olja, sokovi, čaji, rdeča vina, posebej modre frankinje, bela vina, piva, penine, žganja, likerji, sladkarije, suho sadje, sveže sadje in zelenjava.

  Na sliki: v Repovževi kuhinji chefinji Meti pomaga snaha Sabina Repovž.

  Gostilna Repovž
  od
 • Poširana postrv

  Če kruha, pripravljenega iz moke Mlina Košak in pogretega v desetih minutah, pri pakiranju ne bi vakumirali, kar ga je zmaličilo, ne bi verjeli, da smo doma … Saj nikoli, kajne, če kuhamo sami, ni (tako) popolno.

  Poširana postrv v omaki, hladno dimljena postrv, pasta iz jajčevcev, koromač v olju, sok rdeče pese, omaka z ginom, prah peteršilja, predpečen kruh.

  repovž paket poširana postrv
  od
 • Poširana postrv

  Je kdaj postrv tako natančno poširana, da ohrani okus, čvrstost in mehkobo? Je kdaj na domačem krožniku toliko premišljenih in raznovrstnih okusov, elementov, oblik, barv, tehnik? Je kdaj spodaj pasta (iz jajčevcev), čeznjo omaka (z ginom), v njej kapljice (rdeče pese), na vrhu koromač (v olju), ob poširani pa še dimljena postrv? Kdaj doma krasimo jedi s pipeto in potresemo s prahom (peteršilja)? Kuhamo kdaj doma po tako natančnih navodilih? Je kdaj domačim krožnikom pomemben vrstni red polaganja sestavin vanje in nanje? Domači chef je vesel, ker se je naučil, kako se ”zlagajo” moderne restavracijske jedi, njegovi gostje pa so presenečeni, kje se je naučil tako ”kuhati”!

  repovž paket poširana postrv
  od
 • Goveje ličnice

  Repovževi so na svojem šporhetu lička dušili celo dopoldne, da so se zmehčala, a ostala sočna, in razpadla, da so jih lahko stisnili v moderen kvader. V paketu je vse, kar potrebuje domači chef in kar potrebuje vrhunska jed. Nič ni postano, vrečkasto, enolično, trgovinsko in halo-naročeno. Doma je tako kot v gostilni! Ali zaradi dostave na dom ne bomo šli več na lička k Repovžu? Zdaj še raje!

  Goveje ličnice v omaki, njoki z rdečo peso, fermentirano rdeče zelje, pire rdečega jabolka, čipka.

  repovž paket ličnice
  od
 • Goveje ličnice

  Zdaj nas bo še bolj vleklo tja, kjer tako kuhajo in kjer so nas naučili, da tudi sami lahko pobarvamo z rdečo peso svoje domače njoke, da je tudi rdeče zelje lahko fermentirano, da ima lahko tudi jabolčna čežana lepo (rdečo) barvo, in da vsaka dobra jed, tudi doma, potrebuje svojo čipko.

  repovž paket ličnice
  od
 • Močnik

  A vseeno – po postrvi, ki preseneti s sozvočjem okusov in tekstur, ter po ličnicah, ki presenetijo z dovršeno chefovsko-preprostostjo – močnik preseneti tako, da si je potrebno Repovžev shop shraniti med priljubljene zaznamke! Iz močnika, ki je najbolj preprosta in ”revna” jed slovenskega podeželja, so Repovževi ustvarili chefovsko in kompleksno ter bogato in sodobno jed, zaradi katere nas postane – sram. Ker smo jo pozabili.

  Močnik z mlekom, drobljenec, slana karamela, ruby čokolada, tonka orešček, lešniki, posušeni cvetovi vrtnice.

  repovž paket močnik sestavine
  od
 • Močnik

  Močnik je dober, okusen, lep, pester, bogat, večplasten in še za več kot ❤️❤️❤️! Zato, ker je nova slovenska kuhinja šele v povojih in na začetku, saj je v zakladnicah ”stare” in ”revne” še toliko jedi, ki jih je potrebno na tako ustvarjalen način prenoviti, nadgraditi, oživeti!

  repovž paket močnik
  od
 • Gregin kevder

  Izbor posavskih vin, ki izpostavlja najboljše iz dežele, ki je v zadnjih letih naredila ogromen napredek v kakovosti svojih rdečih, belih in mirnih vin, ko je od cvička preskočila do svetovnih modrih frankinj, od preprostih cvetic do zahtevnih maceracij in od kislih mehurčkov do šampanjsko resnih penin, je Repovžev poklon vedno bolj prodornim posavskim vinarjem, hkrati pa priložnost za pivce, da se ne zmotijo. Grega Repovž: ”Kar nekaj pozornosti smo dali tudi poglavju vin. Zbrali smo najboljša vina in vinarje iz našega okolja, za katerimi stojimo in ki skupaj predstavljajo novi val posavskih vrhunskih vin.”

  Na sliki: Grega Repovž v trgovini ponuja najboljša posavska, v gostilni pa slovenska vina.

  repovž19 vinska spremljava grega
  od
  Avtor slike: UME
 • Gregin kevder

  Tako kot so v Metini špajzi najboljše lokalne sestavine in jedi, so tudi v Greginem kevdru najboljša lokalna vina (piva, žganja, likerji). Poširano postrv je navdušil Kobalov sivi pinot, sv. Jurij, 2015, ”eno najbolj zanimivih belih vin v vinorodni deželi Posavje,” po mnenju Grege Repovža. Vino s svojo eleganco in kompleksnostjo, zaradi česar je hkrati zahtevno, a tudi vsem všečno, kandidira za trenutno najboljši slovenski sivi pinot!

  paket repovž vino kobal sivi pinot
  od

Šola okusov

Repovževe jedi za domov, za katere je potrebno praznično pogrniti mizo, a si tudi natakniti predpasnik, so dokaz:

 • Da je dobre jedi potrebno kuhati po formuli, ki se glasi: (sestavine + tehnika) x izvedba. Več o formuli za nadokus je tukaj.
 • Da je potrebno čim prej v gostilno. Če je že za domov tako dobro, kako je šele tam, kjer so te jedi res – doma!
 • Da so eni chefi, drugi pa niso.
 • Da pravi chefi ne znajo le (dobro) kuhati, temveč tudi ustvarjati. Zato jedi pravih chefov niso le dobre, temveč tudi drugačne, nove, lepe in boljše.
 • Da doma ni kot v gostilni, lahko pa je.
 • Da je tudi za domov lahko vrhunsko.
 • Da se vrhunski chefi vsega, ne le kuhanja, lotijo na vrhunski način.
 • Da se vse da, tudi doma!

GOSTILNA REPOVŽ

VIVI ZA VAS
Šola okusov za vašo shrambo

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, SladoLent

Tags: , , , , , , , , ,