Ocenjujemo doma: paket za domov iz Gostilne Repovž dokazuje, da je tudi dostava hrane lahko vrhunska, s tem pa dodatna prodajna priložnost, ki ponudbo najboljših gostiln in restavracij ne omejuje več prostorsko in časovno Preizkušata: Violeta & Uroš Mencinger Ker so gostilne zaprte, mi pa (kot) v karanteni, pridejo najboljše slovenske gostilne k nam – domov! Tokrat smo preizkusili paket Gostilne Repovž, ki je svojo spletno trgovino odprla že poleti, njene ambicije pa segajo tudi onstran korone. Repovžev paket s svojo vrhunsko izvedbo, tako chefovsko kot marketinško, namreč dokazuje, da je tudi dostava hrane lahko vrhunska, s tem pa dodatna prodajna priložnost, ki ponudbe najboljših gostiln in restavracij ne omejuje več prostorsko in časovno. Repovževe trgovine ni rodila virusna kriza, temveč Repovževa kmetija! Zato to ni izhod v krizi, ki komaj čaka, da neha pakirati in začne spet streči. Repovževa trgovina namreč ni namesto gostilne, temveč je namesto izleta. Ker po postrvi, ki nas je naučila, kako se gin (omaka) pokaplja s sokom (rdeče pese), zdaj še težje čakamo, da bo konec te virusne norije in bomo lahko šli spet na izlet v majhno posavsko-dolenjsko vas zaradi njene najboljše slovenske gostilne-kmetije! Toda zato se po koroni in cepljenju ta izlet ne bo več končal otožno … Češ, težko se je posloviti, saj ne vemo, kdaj bomo lahko spet prišli … Zaradi ličk s čipko in močnika z vrtnico za domačo mizo bo poslej slovo od tiste peči v gostilniški jedilnici, do katere je potrebno mimo šanka z domačini, skozi vežo z dobrotami dobaviteljev, ki pozdravljajo s sten, preko dvorišča z avtomobili od vsepovsod, ki si prtljažnike polnijo z izdelki iz Repovževe trgovine, lažje. Do Šentjanža in vonja Repovževih domačih dobrot je zdaj – le klik. Doživetje gostilne Repovž doma Grega Repovž, mladi šef Repovževe gostilne in njen somelje, ki v spletni gostilni skrbi za kevder (vinsko klet): ”Ideja lastne spletne trgovine ni od včeraj niti od letos, je način, s katerim smo želeli že dolgo časa prikazati vso našo ponudbo. O nas namreč nikoli ne razmišljamo zgolj kot o gostilni, saj menimo, da smo več kot to. Smo tudi kmetija, ki pridela hrano, sami iz teh produktov ustvarjamo celo paleto različnih izdelkov, ki jih uporabljamo v naši kuhinji in prodajamo po vsej Sloveniji. Vedno pa želimo tudi izobraževati. Cilj nikoli ni sit gost, vendar dobrojedec, ki poleg osnovne potrebe po zadostitvi lakote prejme še dodatno znanje, informacije, spoznanja, dobro počutje, glasbo, vino … skratka dobro izkušnjo.” Pakete za domov iz Gostilne Repovž s pomočjo dostavne službe razvažajo po vsej Sloveniji. Jedi so v ohlajeni embalaži, praktično pakirane in nazorno označene, s priloženim navodilom za pripravo. Čeprav so to predpripravljene jedi, jih je potrebno doma sestaviti, saj so pakirane po sestavinah. Za močnik, ki ga je potrebno na majhnem ognju ob stalnem mešanju kuhati 20 minut v mleku, ki je prav tako priloženo, so tako v paketu še sol in sladkor, drobljenec, ruby čokolada s tonka oreščkom in lešniki, slana karamela in dekoracija za chefovski izgled ter okus jedi: posušeni cvetovi vrtnice in miniaturni španski vetrci. Grega Repovž: ”Tako si lahko doma pričarate občutke gostilne Repovž in kot chef za en dan presenetite ter razvajate svoje bližnje. Cilj je približati se gostu, ki bodisi ne utegne do nas ali pa mu v določenem trenutku bolj ustreza, da se razvaja v domačem okolju. Zato to ni le še ena od »take away« opcij. Za vsemi temi izdelki z izkušnjami in znanjem stoji celotna naša družina. Vsak je zadolžen za svoje področje. Tako smo ustvarili zaupanja vreden spletni kotiček za vse ljubitelje dobrih, kakovostnih in lokalnih produktov. Tukaj pa se zgodba, tako vsaj upamo, še ne konča. Plan imamo še naprej razvijati portal, dodajati nove produkte in nove ideje, ki bodo kljubovali zahtevnim časom ter širili našo siceršnjo ponudbo.” Nadenite si predpasnik Zaradi takšnega novega pristopa gostinski ponudbi, torej, ni več izgovor. Dokler traja epidemija, ni več izgovorov, da doma ne moremo jesti tako dobro kot v najboljših gostilnah! Po epidemiji pa ne bo izgovorov, da domači chefi svojih gostov doma ne moremo pogostiti tako kot bi jih v gostilni! Vsaka kuhinja in vsak domači chef premore ponev, kozico, nož, vilice, žlico, žličko, zajemalko, vsak štedilnik ima vsaj eno grelno ploščo in v vsaki pečici je vsaj en pekač. Vse drugo pa pride na dom, vključno s pipeto za sok rdeče pese! Grega Repovž: ”Želimo, da si za jedi ljudje vzamejo čas. Da se lepo oblečejo in ohladijo vino, pa vendar, da si nadenejo predpasnik in skupaj ustvarijo nekaj dobrega in lepega na krožniku. Tudi, če sicer niso vešči rokovanja s kuhalnico. Ker smo mnenja, da je bistvo gostilne celotna izkušnja, od vonja v prostoru do glasbe, od gostoljubnosti do vina, smo želeli, da tudi po obisku naše spletne trgovine gosta prevzamejo prijetni občutki. Zatorej smo se dela lotili zelo resno. Več mesecev dela, razmišljanja, snemanj, fotografiranj, pogovorov, idej … in pred tem leta nabiranja izkušenj, iskanja dobrih sestavin, kuhanja, zadovoljnih gostov, receptov, ljudi … V vsem teh letih smo zbrali množico odličnih dobaviteljev, ki nam zagotavljajo kakovostne lokalne produkte, z nekaj kliki pa so zdaj na voljo po celotni Sloveniji. V prihodnosti bomo dodajali še jedi različnih težavnostnih stopenj za pripravo, saj želimo portal še razvijati, dodajati nove produkte in nove ideje, ki bodo kljubovali zahtevnim časom ter širili našo siceršnjo ponudbo.” Šola okusov Repovževe jedi za domov, za katere je potrebno praznično pogrniti mizo, a si tudi natakniti predpasnik, so dokaz: VIVI ZA VAS Brez omak se tudi doma ne da! A zaradi tega ni potrebno, da greste na podstrešje v lov za tistim velikim loncem, v katerem je babica nekoč kuhala perilo. Kar potrebujete, je največji pekač in le nekaj ura dela, ki pa ga bo večinoma opravila kar pečica. Kar so za fine omake francoski fondi (osnove), je za mesno-testeninske omake soffritto - sofrito! Pripravek, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. VIVI ZA VAS
Šola okusov za vašo shramboDomači relish s kumaro in papriko
Domači relish s kumaro in papriko
Zelenjavni demi glace
Zelenjavni demi glace
Sofrito
Sofrito
Šola okusov, Rad dobro jem, SladoLentRad dobro jem
Gostilna Repovž: močnik in ❤️❤️❤️ doma
à la carte
Zadnje Urejanje: 11. decembra 2020
Gostilna Repovž: močnik in ❤️❤️❤️ doma
11. decembra 2020 - 12 minut branjaZadnje Urejanje: 11. decembra 2020
Je nekje vmes med indijskim čatnijem in domačo mezgo. Je, namreč, sladko-kisel po prvem in mezgasto-konsistenten po drugi. Kar ga dela drugačnega in s tem vašega, je natančnost rezanja. Kumare, paprika in čebula so zrezani enakomerno in majhno, saj je pomembno, da je relish gosta omaka, ki pa v sebi...
Klik
Zakaj je to pomembno? Ker moramo biti dobrojedci, ne jedci! Ker se jesti začnemo učiti že pred rojstvom. Ker vemo, kaj pijemo, ne vemo pa, kaj jemo! Ker hrana ni le všečna in nevšečna! Ker hrane ne smemo ceniti le subjektivno, temveč tudi objektivno. Ker je zato potrebno znati jesti!...
Klik