Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: istrsko-morska kuhinja Hotela Marina iz Izole dokazuje, da je morska hrana prava le tam, kjer valovi pred vrati Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger Morska hrana je prava le tam, kjer valovi pred vrati! Takrat nas zbudi pogled na zibajoče jadrnice v marini, do poldneva iz oljčnega nasada na kolesu objamemo vso našo obalo in za večerni sprehod drsimo po tlakovcih starega mesta, ki se ga morje oklepa kot otoka. Na izolskem Velikem trgu je majhen hotel z dolgim morskim menijem, ki je izpisan po vseh tablah na senčni terasi, a ko pride chef Ivek k mizi, se sliši le: ”Iz morja na krožnik!” Ni čudno, da je vedno tako eleganten v svoji kuharski opravi, če pa nič ne dela … Druga njegova zapoved se, namreč, glasi: ”Danes ulovljeno, danes pripravljeno, toda s čim manj posredovanja v kuhinji!” Zato pa je Marina najboljša morska restavracija na slovenski obali! Ocena: 2 srčka Pot iz morja do krožnika mora biti čim krajša in čim bolj ravna. Z Marinine terase pa je do morja le korak! In Evačičeva kuhinja je tako majhna, da v njej ni prostora za velike hladilnike. Vse mora čim prej in čim bolj pristno na mize. ”Pred leti mi še niso verjeli, da s tem resno mislim,” se chef Ivica Evačič – Ivek spominja svojih začetkov v Izoli, ”toda zdaj že vedo, da sem pri hrani zelo resen.” Zato mu še vi verjemite, ko pravi: ”Po načinu priprave, okusih in pristnosti smo gostilna, restavracija smo le po postrežbi in ambientu.” Dva srčka poznata v Marini le eno besedo: morje! Rad Dobrojem priporoča Za kosilo le pašta z morskega dna, za večerjo pa se kar prepustite chefu, saj ne pretirava, ko pravi: ”Danes ulovljeno, danes pripravljeno.” Vsekakor pa začnite surovo, nadaljujte konzervirano in presekajte z oljčno juho, preden poiščete polenovko v polenti in najdete morske okuse v padeli. HOTEL MARINA
Morsko, ker je morje pred vrati
ocenjujemo
Zadnje Urejanje: 26. avgusta 2020
Hotel Marina: 2 srčka z barke na vilice
26. avgusta 2020 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 26. avgusta 2020