Posestvo Gjerkeš je mladost v kuhinji, zrelost v vinski kleti in vrhunsko kulinarično doživetje v krajinskem parku Goričko. Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger Najbližje je čez Avstrijo. Glavne ceste ni. Čisto možno je, da zaideš. In tam zagotovo še nisi bil. A Goričko je krajinski park in naravni biser, ki sploh ni daleč od uhojenih poti. Do zdaj se nam je le zdelo tako. Zato bo poslej drugače. Posestvo Gjerkeš je novi kulinarični cilj! Degustacija ustvarjalnosti in znanja mlade ekipe, v kuhinji Roka Smonkarja in med gosti ter med vini Matica Gjerkeša! Posestvo Gjerkeš, ekipa, od desne: Martina Zamuda, Timotej Kaučič, Matic Gjerkeš, Rok Smonkar Napihnjen kruhov hrustek s kremo fermentirane buče. Prekmurski profiterol z ajdovo kašo, jetrno pašteto in jurko. Krompirjeva tortilja s fermentiranim grahom in kislim zeljem. Miza je polna grižljajev, ki niso le lepi: izvedba je filigranska in predstavlja kuharsko mojstrstvo; ideje so pestre in ponujajo sezono, lokalnost, užitek; sestavine so v ospredju in najavljajo nadaljevanje. Mladi chef in njegova ekipa se predstavijo z znanjem in resnostjo, ter predstavijo zgodbo, ki je nagrada izleta na Goričko. Če ne bi bili tako mladi, bi mislil, da so ”nori” … Tako pa prav zato veš, da jim bo uspelo! Posestvo Gjerkeš, tatar postrvi Od postrvi ne ostanejo niti luske, tudi s pomočjo laškega rizlinga. Njoki iz rdeče pese so polnjeni s hrenovo kremo, da se v ustih nagajivo in pikantno razpočijo. Da ne pozabiš, da ti kuha ”mularija”, pri hrustljavem piščancu ne veš, je bilo prej jajce ali kura. Ob govejem fileju, ki ga je užitek rezati, žvečiti, gristi in požirati, saj mu kuhanje v maščobi še nadgradi konsistenco in okrepi prvinski okus, je vse prav, od lokalnih kostanjev do zero waste pora, od ene jedi na več krožnikih do izbranih tehnik za vsako posamezno sestavino. Mladostne goričke, Gjerkeševe in Smonkarjeve fine jedi so kratke in jedrnate, majhne in učinkovite, preproste in z(a)vite, z zgodbo, ki pa ne leporeči. Ko ne moreš več, moraš, saj zato si prišel, da na Goričkem spoznaš novo, drugačno in vrhunsko doživetje vinske pokušine z degustacijo kuharske prihodnosti. Na kremi zimzelenega brina je skorjica iz grozdnih tropin. Mladi chef jo prelije s hišnim ginom in prižge odobravanje svojih radovednih gostov. Rad Dobrojem priporoča Posestvo Gjerkeš, buča in bučno olje Mladost v kuhinji, zrelost v vinski kleti in vrhunsko kulinarično doživetje v krajinskem parku Goričko! Fine dining v vinski kleti. Vrhunska kulinarika na deželi. Kulinarične počitnice na Goričkem. Chefovsko z vini in Gjerkeševa vina z degustacijskim menijem. Vinska klet privablja vinoljube, Goričko privablja izletnike, turizem na vinarskem posestvu privablja z udobjem. To je drzna, ker je vrhunska, kulinarična zgodba, ki se v vse to odlično vključuje!
Posestvo Gjerkeš

Mladost in zrelost vinske kleti
Zakaj SRČKI

Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki

Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.