Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: 1 srček za restavracijo Putr iz Trzina, ki je maslo za vsak in ves dan

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Že res, da bi Putr s svojimi tropskimi tapetami, ameriškim barom in kolonialno-hotelskim slogom bolj spadal ob Ljubljanico kot ob obvoznico, toda tam bi bil le eden med mnogimi, v Trzinu pa je nekaj posebnega! Vsaka vas, vsako predmestje, vsaka soseska, skozi katero ne teče Ljubljanica, potrebuje svoj putr, da si ga namaže na svoj vsakdan, ker ji potem ni treba vedno v mesto in ves čas iz mesta. Ker je, torej, res s putrom in tudi v Putru vse lepše.

putr ambient5

Putr

Putr ni le maslo na svežem kruhu ob kavi, temveč je tudi maslo na petih omakah za štiri osebe v le enem od kar sedmih dnevnih kosil, in ne le masleni izbor dodatkov ob kot putr mehkih steakih, temveč tudi maslena omaka med chefovimi pokrovačami, rakovicami in morskimi spakami. Putr je pravzaprav sodobna verzija domače gostilne, v katero se je šlo včasih na konjski zrezek, danes pa se gre le malo dalje na black angus selection.

Čeprav Trzinski Putr želi, da prideš zjutraj in ostaneš do jutra, četudi dovoli, da prideš na kavo in pogledaš le, kdo je tam, in mu je vseeno, ali hitro ješ ali dolgo izbiraš, je kruh, da si ga namažeš, vedno svež. Potem pa je tako vse boljše. Zato ni še ena gostilna ”za Ljubljanico”, temveč Putr za Trzin.

Ocena: 1 srček

putr morska žaba1

Morska žaba s slanino

V dobro voljo te v Putru spravi ambient, ker je tako drugačen. Nato ti natakarica jedi svetuje z žarom v očeh, da si še bolj lačen. Zato potem, kar dobiš, vse poješ. Po svoje več tudi ni potrebno. Putrov glavni cilj je, da zadovolji. Osredotočen je na lokalne goste, ki jih je zjutraj dovolj v Trzinu, opoldan v obrtni coni, zvečer v Mengšu in Domžalah.

”Ker s Putrom je vse boljše,” je odličen slogan, ki ga Putr, ko ga prvič obiščeš, izpolni kar za 1 srček, a ob tem tudi zamudi priložnost, da bi te prepričal v pogostejše obiske. Kar mu (še) manjka, je namreč več masla v hrani in več putra v zgodbi.

Zato je Putr za 1 srček že za lokalce, oddaljeni pa se morajo v tiste tapete res zaljubiti, če se želijo na taljato, žabo, raviol še vračati.

Rad Dobrojem priporoča

putr princeska pistacija1

Princeska s pistacijo

V ene gostilne gremo, da se skrijemo. V ene pa, da nas tam vedno najdejo. Putr, seveda, spada med druge. Ker je s putrom vse boljše, je Putr tisti dodatek v Trzinu, ki te ne pusti v mesto, in tisto maslo pri Ljubljani, ki te zvabi iz mesta. Urbana gostilna na vasi, ki z bujnim zelenjem na tapetah vabi, da si k steakom izberete dodatke sami.

RESTAVRACIJA PUTR
Maslo za vsak in ves dan

putr taljata jurčki čompa1

Restavracija Putr

Putr za black angus selection
Klik

Restavracija Putr

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , , , , ,