Ocenjujemo za Izbor okusov in Teden restavracij: Vila Bled z okusom in brez protokola za 3 srčke

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Kralj jo je zgradil in maršal, ki je bil včasih na vsaki sliki, zdaj pa je le še na tej nad klavirjem, jo je ogradil. In včeraj se je za to mizo, ki levo objema Otok, desno pa Grad, z dimljenimi ličnicami spoznaval predsednik, jutri pa se bo za njo z gorenjskim maslovnikom spoznal minister velesile. Toda prav danes ob njej chef največje blejske vile prav vam pojasnjuje, zakaj vam je jezerskega smuča obložil z jadranskimi pokrovačami!

vila bled terasa2

Vila Bled

To je Vila Bled, ki je bila včasih le za posvečene, še vedno je tudi za pomembne, toda mednje sedaj sodite tudi Vi. Četudi ne prespite v eni od soban, da bi zjutraj odveslali do otoka, in niste iz protokola, da bi na drugi strani imeli še eno vilo, ste vabljeni na kosilo z najlepšim razgledom in na večerjo z največ romantike pri nas, vse to pa za ceno, ki ni niti ”blejska”, kaj šele kraljevska, je pa za kar tri srčke. Z njimi je v Vili Bled začel kuhar z veliko začetnico, ki je imel zvezdico že, ko so bile pri nas le še na nebu, nadaljeval je sedanji ljubljanski graščak, ki je bil takrat član tria blejskih kulinaričnih tenorjev, zdaj pa jih s svojo mlado ekipo uspešno brani protokolarni chef Grega Rozman, ki se je že proslavil v graščinah. Ker to niso le teksture ter tehnike in sploh ni le (za) protokol, vas v Vili pričakuje presenečenje!

Ocena: 3 srčki

vila bled ekipa5

Vila Bled, ekipa

V tem okolju in ob takšnem ”protokolu” zadovoljstvo sicer nima težkega dela, saj dobra volja gostov poskoči že zaradi Vile in Bleda. Toda zato so pričakovanja še višja, oziroma, dobra volja bi lahko hitro splahnela, če bi hrana ob takšnem razgledu zahtevala preveč ”intelektualnih naporov” in odpovedovanja (udobju). Zato je še topel kruh kot nalašč za tradicionalno slovensko dobrodošlico, po kateri nadaljevanje dobro krmari med eleganco, sodobnostjo in vrhunskostjo na eni strani, ter tradicijo, domačnostjo in všečnostjo na drugi. Kot oči, ki skačejo z otoka na grad, skačejo okusi med znanimi in radovednimi. To je gostom všeč, zato so v Vili Bled srečni, ko se pustijo razvajati.

Če bi bilo za manj, ne bi bilo zgodovini, razgledu, ugledu (in protokolu) dovolj v čast. Če bi bilo še za več, bi bilo prehitro, ker bi bilo (spet) le za posvečene in le za protokol. Zato svoje doda tudi novi koncept ograjene Vile, ki ji ni bistvena več ekskluzivnost, temveč obiskanost. Te jedi (predvsem pa njihove cene) želijo, da gostje pridejo, se nagledajo in nato še nekaj okusijo! 

Rad Dobrojem priporoča

vila bled goveja lička2

Goveje ličnice

To ni več (le) vila za posvečene in razvajene, temveč za vse, ki na Bled ne pridejo (le) zaradi kremne rezine. Bled namreč niso le jezero, grad, otok in pletne, Bled je tudi njegova najbolj znana Vila, ki ponuja vse to, vendar iz druge perspektive! S takšnim konceptom, ki ni le ekskluziven, temveč tudi dostopen, Vila Bled ni le za protokol in pomembneže, temveč za vse, ki si ”upajo” pokukati izza visokih zidov in zgodovine.

VILA BLED
Z okusom in brez protokola v najbolj znani blejski vili

vila bled terasa razgled2

Vila Bled

Onstran protokola za vse in 3 srčke
Klik

Vila Bled

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , , , , ,