Wok’n roll nasproti blejske kremne rezine – Tajska restavracija na Bledu, ki ni le za turiste – Zahodnjaško z vzhodnjaškimi jedmi in sushiji – Aroi pomeni dobro in okusno

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

 

Arroi, 2023, jedilnica1

Arroi, Bled, jedilnica

Če ima restavracija ime po tajski besedi, s katero v hrano zaljubljeni Tajci označijo svoje zadovoljstvo z njo – okusno, slastno, dobro -, potem to ni le obveza avtentičnosti zanjo, temveč tudi obveza obiska za njene goste. Kam bi pa šli na promenadi vsi ti turisti, če ne bi imeli wok’n rolla?! Prava ponudba za množične goste najboljše lokacije najlepšega jezera!

A Arroi ni le množična (azijska) prehranjevalnica, temveč je tudi aroi restavracija, saj bi njeni spomladanski zvitki zmagali tudi na stojnici ob jezeru, tajska pekoča tom juha z yam solato pa je celo Slovencem, ki prisegajo le na govejo juho, njam. Ne čudite se, torej, da stir-fry ni le hitro prepražen, temveč loči celo med sveto in tajsko baziliko, in se pazite, ker so kariji res z rumenim, rdečim in zelenim curryjem, saj so zato lahko malo, srednje, močno ali peklensko pekoči.

Arroi, Tajska restavracija na Bledu2

Arroi, Tajska restavracija na Bledu

Če pa se v Arroiju, ki privlači, ker nima pizz in burgerjev, vseeno pa njegovim gostom ni potrebno jesti kranjskih klobas ali iti na kremšnito čez cesto, ne morete odločiti, ker je kombinacij, stir-fry, wok ali curry, tofu, piščanec, svinjina, govedina ali kozice, preveč, ima Arroi tudi sushi. Maki, nigiri, sašimi ali miks?

 

Rad Dobrojem priporoča

Arroi, 2023, stir fry s čilijem in sveto baziliko, piščanec5

Arroi, Bled, stir fry s piščancem in sveto baziliko

Gre gost na Bled zato, ker bo na njegovi promenadi jedel boljše kot na Koh Samuiju? Ne, v Arroi gre zato, ker bo v tajski restavraciji ob najlepšem gorenjskem jezeru jedel boljše kot marsikje na Bledu! Čeprav je marketinško dobro, da niso le kranjske klobase in kremšnite, je kulinarično vseeno, ali je azijsko ali evropsko, pomembno je, da je aroi, torej dobro. Zato ni kriv Arroi, da je njegov kari s piranskim brancinom uspešen na Bledu, temveč Bled, da je njegova ponudba premalo aroi-okusna. Oziroma, resda smo včasih v tem prostoru jedli kar za 3 srčke, toda razveselimo se zdaj vsaj za enega!

banner TR23J sola okusov partnerji

Partnerji Tedna restavracij TR23J

TR pasica 2023 jesen Meso

Tajska restavracija Arroi

Arroi, 2023, Hišni spomladanski zelenjavni zvitki2

Wok’n roll nasproti blejske rezine

Klik

Wok’n roll nasproti blejske rezine

Zakaj SRČKI

”Izbrana kakovost - Slovenija”

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , , , , , ,