Ambiciozna restavracija ob Šobčevem bajerju – Ker velik kamp ne potrebuje le velike, temveč predvsem dobro restavracijo – Od sladoleda do degustacije – prvič na Tednu restavracij Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger Pozor, kajti Šobec je nekaj posebnega! Ko so vsi v kampu, je tukaj, kjer se gore in doline zlivajo v največjo reko, narava nekaj posebnega. Ko so vsi na morju in na Bledu, je kopanje v Šobčevem bajerju nekaj posebnega. In ko ni nikogar več v kampu, je tukaj nekaj posebnega poroka! Sicer imajo povsod takšne pizze, a tukaj so boljše zaradi domačega sladoleda. Čeprav si v kampu vsi kuhajo, gredo tukaj zjutraj raje na slovenski zajtrk, opoldan v restavracijsko senco, zvečer pa na mozgovo kost s postrvjimi ikrami in vinsko spremljavo, da je tudi večer na Šobcu nekaj posebnega! Zato tudi ekipi šefa Matevža Strajnarja in chefa Aleša Potočnika v kampu Šobec uspeva nekaj posebnega … Da je restavracija odprta tudi, ko je kamp zaprt. Da se gostje kampa zvečer odpravijo peš na fino večerjo. Da gredo svatje v kamp na ohcet. Da v kampu eni preštevajo vrste pizz, drugi kepice sladoleda, tretji pa število hodov chefovega menija. In, seveda, da v kampu ješ boljše kot izven njega! Rad Dobrojem priporoča Dnevno kosilo ima chefov pozdrav, družinsko pa posebno ceno. Zupanova postrv ima sezonsko spremljavo, vinska spremljava pa je priporočilo vrhunskega someljeja. Kamp ima trajnostni certifikat, pizze pa si namakajo noge v naravno jezero. Jedilnica ima dovolj prostora za hrošča, vespo in 250 gostov, chef pa dovolj znanja za goveji file v soli in za sedem hodov degustacijskega menija.
Restavracija Šobec
Zakaj SRČKI
Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki
Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.