Novi tečaj Šole okusov: o dunajskem zrezku in tonkatsuju, ki razkrivata, kdo je in kdo ni chef doma

Kaj se zgodi, ko zarežemo v pravi dunajski zrezek, ki je, torej, iz telečjega mesa, s svežo, valovito panado in mehkim, sočnim, čeprav tankim kosom mesa? Panada tesno objema meso ali lahkotno valovi nad njim? Je meso debelo kot trebuh in trdo kot podplat, ali tanko kot podplat in mehko kot trebuh? Cvrtje diši po spenjenem maslu ali zažganem olju? Je šnicl zunaj mehek, znotraj pa žilav, ali pa je zunaj hrustljav in znotraj sočen?

Na ta vprašanja ne morete odgovoriti, če vam je za odgovore (beri: dobro hrano) vseeno, če jeste le tisto, kar imate ”vsak dan radi” (beri: vedno isto) in če kuhate le takrat, ko morate (beri: kuhanje sovražite)!

Na ta vprašanja pa lahko odgovorite, če ne poznate le dunajca, temveč tudi tonkatsu!

sladolent8 zupan tonkatsu govejega jezika

Tonkatsu Jorga Zupana

Kaj se boste naučili?

  • Kaj je to tonkatsu.
  • Kakšen mora biti dober dunajski zrezek.
  • Da je tudi doma potrebno kuhati oboje, preprosto in kompleksno, enostavno in vrhunsko.
  • Kdo ni chef doma.
  • Kdo je chef doma.

Ta teden je novi tečaj Šole okusov odprt za vse obiskovalce spletne strani, zatem pa samo za prave dobrojedce – člane Šole okusov!

Ste chef doma?

Gostilna Maribor - dunajski

Kdo je, kdo ni chef doma

O tonkatsuju, dunajcu in domačih chefih
Klik

Kdo je, kdo ni chef doma

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , , ,