Novi tečaj Šole okusov Chili con carne nas nauči, kako v kuhinji uporabljati bolečino – Peči ne sme, da se jočemo, temveč da se smejimo.

V seriji tečajev o znanih jedeh svetovne kuhinje, ki nas učijo, kako boljše kuhati in jesti, smo se tokrat lotili mehiškega chilija con carne. A ne zato, da bi vas naučili skuhati najbolj pekočo enolončnico, temveč zato, da vas naučimo skuhati nadokus s pomočjo pekočih čilijev. Čili namreč ni golaž, le da bolj peče!

čili iz ekonoma z bučo040

Čili iz ekonoma z bučo

Kaj se boste naučili?

  • Da je bolečina lahko tudi v užitek.
  • Da peči ne sme, da jočemo, temveč da se smejimo.
  • Da je nadokus rezultat globine, ne pa površine.
  • Da za dober čili z mesom ne potrebujete dobrega mesa, temveč različne čilije.
  • Da Scovillova lestvica pekočine ne odloča o lestvici užitka.
  • Da Carolina Reaper ni za vaš čili.
  • Da mora biti dober čili pekoč, toda tudi saden, sladek, osvežilen, bogat, globok, večplasten, z dimno noto (a ne dimljen) in s fižolom, (nemletim) mesom ter v pravi posodi.
  • Da dober čili ni le chili con carne.
  • Skuhati dober chili con carne!

Chili con carne

chili con carne in salsa4

Chili con carne

Po dobrem čiliju se smeješ, ne jočeš
Klik

Chili con carne

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , , ,