Zaradi njega je kuhanje (lahko) umetnost! Skrivnost kuhanja se imenuje nadokus in Šola okusov pozna formulo za to ”skrivnost”.

Ko smo lačni, jemo, ker potem smo siti. Hrana, kot že ime pove, nas nahrani. A če bi nas le nahranila, nam torej le napolnila rezervoar in dala energijo, bi se lahko hranili s tabletami, ne pa silili radiča, da liste povezuje v cvetove pisanih vrtnic. Hrana, kot ime ne pove, mora tudi razveseliti!

Če po hrani ne želimo biti le siti, temveč tudi veseli in srečni, če ne želimo le pojesti, temveč okusno jesti, potem moramo poznati razliko med hrano, ki je le hranljiva in zadovoljiva, ter hrano, ki je tudi okusna in razveseljiva.

svinjski kotlet na žaru pečena solata šalotkin vinaigrette

Svinjski kotlet na žaru, pečena solata, šalotkin vinaigrette

Ker Šola okusov pozna formulo za najboljše, najbolj okusno in bistveno pri kuhanju, smo o največji skrivnosti kuhanja, ki jo imenujemo nadokus, pripravili tečaj. Toda, samo za člane Šole okusov!

Kaj se boste naučili?

sardelni namaz in kruh z drožmi010

Sardelno maslo s sečuanskim poprom

  • Kako se reče okusu, ki nima le sladkega, kislega, slanega, grenkega in umami okusa?
  • Kako naj v slovenščino prevedemo flavor, saveur, sapore, sabor, sapor?
  • Kaj je to, kar dela hrano okusno, slastno in žmahtno?
  • Zakaj nadokus?
  • Kaj je nadokus?
  • Kaj je najbolj pomembno za nadokus?
  • Kakšna je formula za nadokus?
  • Kako nadokus kuhajo vrhunski chefi?
  • Zakaj mora hrana razveseliti?
  • Je v preprostih jedeh več nadokusa?
  • Je v zahtevnih jedeh vedno nadokus?
  • Kaj je dobro in kaj slabo?
  • Kako z recepti skuhati nadokus?

Več od okusa - za člane Šole okusov

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , ,