Michelin je objavil svoj izbor najboljših slovenskih gostiln: 2 zvezdici za Hišo Franko, zvezdica za Gostilno pri Lojzetu, Hišo Denk, Atelje, DAM in Vilo Podvin

 

Michelin je za leto 2020 povedal svoje. Po razglasitvi je bilo na Ljubljanskem gradu prešerno razpoloženje in čeprav vsi niso bili (najbolj) zadovoljni, jo je Slovenija v prvi izdaji najbolj znanega kulinaričnega vodiča na svetu – za njegovo dveletno ocenjevanje je Slovenija plačala 960 tisoč evrov – kar dobro odnesla. Že v naših napovedih smo prerokovali, da ”moramo” minimalno dobiti vsaj 6 restavracij z zvezdico/zvezdicami, torej nas je Michelin ”minimalno” zadovoljil. Slovenija je knčno na njegovem svetovnem kulinaričnem zemljevidu, kot 34. država po vrsti, imamo pa tudi eno restavracijo z dvema mišelinkama, seveda, Hišo Franko.

Michelinov vodič je izšel, a je še tako tanek, da ga ne bodo prodajali … Vseeno pa je v njem dovolj pohvaljenih gostiln in restavracij, da za prvič moramo biti zadovoljni. Razen zvezdic smo dobili še devet gostiln z zelo zaželenim znakom odličnega razmerja kakovosti in cene Bib gourmand, in kar 37 od Michelina z znakom krožnika priporočenih kakovostnih restavracij.

 

Michelinove zvezdice v Sloveniji

2 zvezdici

1 zvezdica

Bib Gourmand

Krožnik

Znak za trajnostni razvoj:

Vse o mišelinkah

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , ,