Ocenjujemo doma – Kar sta ustvarila narava in Borut Jovan je na novi spletni strani chefa, ki je šel med vrtnarje, da ima lahko najboljše sestavine

Preizkušata: Violeta & Uroš Mencinger

 

Dober je le tisti chef, ki uporablja dobre sestavine! Zato imajo dobri chefi dobre dobavitelje in pridelovalce, toda najboljši jim vseeno dodajo še lastno njivo ali zelenjavni vrt. Toda noben chef nima tako velike njive in toliko vrtnin kot Borut Jovan. Pravzaprav ima z njimi toliko dela, da sploh nima časa še za lastno gostilno. A zato chefovsko vlaga, kar z ženo pridelata v domači vrtnariji Valner.

HeartMade 24

Borut Jovan, Heart Made

Jovan, bivši chef Galerije okusov (3 srčki), ki se je učil in delal v Geraniumu, Hisopu, La Subidi in Hiši Franko, se je poročil z najboljšimi vrtninami, zato je bilo le vprašanje časa, ne pa epidemije, kdaj jih bo s svojim znanjem ter kombinacijo srčnosti in drznosti začel spreminjati/vlagati v kulinarične presežke. Kar sta ustvarila narava in chef, brez dodanih aditivov, je zdaj v marmeladah, džemih, vloženi zelenjavi, čilijevih omakah, namazih, ajvarjih, sataraših, pestih, mezgah, posipih, kisih in soleh, ki slišijo na ime Heart Made. Jovanovi premium izdelki in vložnine so na prodaj v njegovi spletni trgovini https://heartmade.si.

borut jovan ozimnica heart made1

Ozimnica Heart Made Bouta Jovana

“Spoštujem kuhinjo babic, a se oziram predvsem v sedanjost in prihodnost. Preplet obojega me skozi eksperimente in drzne kombinacije vodi do kulinaričnih presežkov,” pravi chef Borut Jovan, ki stvaritvam narave dodaja ”le” svoje srce. Zato smo ga v Šoli okusov preizkusili tako, da smo tudi mi njegovim stvaritvam le nekaj dodali – štrudlju iz sladkega krompirja in buče so vložene pekoče jalapeno paprike dodale plasti in globino okusov, ki jih je še dopolnila zeliščna sladkost čebulne marmelade s timijanom; recept največjega chefa med največjimi za romba iz pečice pa je Jovanov sataraš nadgradil s sredozemsko zelenjavno (paradižnik, paprika, zelena) omako, zaradi katere riba nikoli več ne bo le pečena.

heart made džem hruška timijan zajtrk1

Hruškov džem s timijanom

Pravzaprav nas je epidemija vsaj nekaj (dobrega) naučila: čeprav domači ”chefi” nismo pravi chefi, lahko tudi doma chefovsko jemo, če si znamo pomagati z znanjem (in izdelki) chefov!

JALAPENO PAPRIKE IN ZELENJAVNI ŠTRUDELJ

SATARAŠ IN ROMB IZ PEČICE

VIVI ZA VAS
Šola okusov za vašo shrambo

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Rad dobro jem, SladoLent

Tags: , , , , , , , , ,