Ocenjujemo: hotel Lipa iz Kranjske Gore – Morsko ali mesno, pod lipo ali v vinski kleti – V Lipi si presenečen zato, ker si tako zadovoljen s pričakovanim!

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Zagrizi v kos pehtranove potice pri zajtrku. Poslušaj cmokanje gostov, ki se z lepimi avtomobili opoldne pripeljejo pod lipo. Vprašaj avstrijske sosede, zakaj ne hodijo več v Italijo na kosilo. Odgovori le morsko ali mesno, ko za večerjo izbereš meni, ki se bo končal v gorenjski vinski kleti. Ker potem ti bodo za domov zavili še orehovo potico!

hotel lipa ekipa3

Od leve: chef Aleš Potočnik, gospodarica Zorka Perkolič, somelje Bojan Railič, Mirjana Miljević

Kakšna sreča za Kranjsko Goro, da vaške lipe, ki je bila stoletja središče slovenske vasi, ni na sprehajalni promenadi. Tako pa se pod njo na nekdanji železniški postaji, dovolj stran od turističnega vrveža, smučarjem ni potrebno prehranjevati le na plaži, kolesarjem le v pravljicah in izletnikom le z lignji!

Seveda, tudi Lipa ima lignje. Brez njih se v edini slovenski turistično-alpski vasici, v kateri se v sezoni rekreirajo morski turisti, izven nje pa jo obiskujejo avstrijski sosedje, ne da preživeti. Le da imajo Lipini lignji vinsko klet, odlično postrežbo, prekaljeno chefinjo, nadebudnega chefa in degustacijski meni.

Ne dokazuje, torej, Lipa le lignjem, da so lahko drugačni, temveč tudi Kranjski Gori, da je tudi turizem lahko drugačen – butičen, iskren, pristen, gostoljuben, z nasmehom in srcem, skratka!

Ocena: 1 srček

hotel lipa krapi jezerska postrv1

Gorenjski krapi z jezersko zlatovčico

V gostilni, ki ponuja vse, kar vsi, si presenečen celo ob lignjih, v restavraciji, ki namesto pic ponuja chefov meni, pa si presenečen celo za več kot 1 srček. V Lipi si presenečen zato, ker si tako zadovoljen s pričakovanim!

Tako (dobro) pa je, ker Lipa zelo dobro pozna tako svoje goste kot sebe! Na ta način poudarja svoje prednosti in ne izziva gostovih slabosti. Zato pod isto streho z iskrenim gostoljubjem, vrhunsko postrežbo in domačnim vzdušjem zadovolji tiste, ki jih z ulice pritegne razsvetljena družba, kot one, ki jih privabijo elegantni pogrinjki. In zato celo predolg jedilni list postane radoveden, kaj sta gospodarica in njen chef spet spremenila na njegovi začetni strani, gostov, ki pridejo le na morski ali mesni meni, pa ni strah ostati ves teden.

Rad Dobrojem priporoča:

hotel lipa romb ohrovt2

File romba z ohrovtom

V Lipo ne greš zaradi srčkov (radovednosti), temveč zaradi nasmeha (pričakovanja). Na dopust greš, namreč, zaradi Kranjske Gore, a ceniš lepo, fino, udobno, prijazno, domače, družinsko. Na kosilo greš zaradi lakote, a ti je pomembno, kako te pozdravijo, posedejo, postrežejo. Na večerjo greš zaradi penziona, a rad dobro ješ. V Lipo greš na lignje, a si raje izbereš morski ali mesni meni, ker po njem te popeljejo še v vinsko klet!

HOTEL LIPA
1 srček, ki je vreden dveh

hotel lipa zunaj ponoči2

Hotel Lipa

Mesno ali morsko, pod lipo ali v vinski kleti
Klik

Hotel Lipa

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , , , , , ,