Mladost izza piranske promenade vabi na kulinarično istrsko doživetje – Kristian Zule je najmlajši slovenski chef s 3 srčki

Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger

 

V Piran se gre na morje in ker je lep. Zato je dva meseca in nekaj lepih vikendov v njem preveč ljudi, sicer pa jih ni. Piran zato potrebuje še druge razloge za obisk, da ne bo odvisen le od množičnega turizma in lepega vremena. Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje in ker je lep!

Stara gostilna, miza z ogledalom5

Stara gostilna

Stara gostilna ni nova. Stara gostilna ni na obali. Stara gostilna ni velika in glasna. Stara gostilna ni za kopalce in sprehajalce. Stara gostilna ni podobna nobeni drugi piranski gostilni. Zato je Stara gostilna posebnost Pirana!
Steklo ni le zaradi piranskega prepiha, temveč zato, da se že od zunaj vidi razlika. Črno, belo, zlato in zrcalno ni le zato, da že pogrinjek razkrije število hodov. In vsak hod nima le zato umetniške podlage, da je tudi zaradi porcelana višja cena. Stara gostilna že z intimnostjo, eleganco in drugačnostjo ambienta sporoča, da ti bo nocojšnji večer ostal v spominu!

Stara gostilna, drugi grižljaji pozdrava, brodet3

Stara gostilna, brodet

Stara gostilna je dokaz, da je mladost prihodnost starega. Čeprav je Stara gostilna, ima, namreč, zelo mladega chefa. Kristian Zule, letnik 2000, je najmlajši slovenski chef s 3 srčki! Njegove jedi so zato radovedne, živahne, iskrive, pisane, vesele, skratka mladostne. Toda, ob tem mladostno-predvidljivem, so hkrati zrele, kompleksne in globoke ter oblikovno in oblikovalsko prefinjene. Mladi chef se igra, toda z vso chefovsko resnostjo!

Stara gostilna, jagode in custard5

Stara gostilna, jagode in custard

Nova, avtorska in fina kulinarična smer (od prenove 2016) Stare gostilne je mladostno domišljijo in talent tesno povezala z lokalnimi dobavitelji in lokalno kulinarično dediščino. Zato Piran v Stari gostilni nima le svoje najboljše gostilne, temveč imajo tudi obiskovalci najlepšega Pirana dodaten razlog, da ga obiščejo, četudi brez kopalk.

 

Rad Dobrojem priporoča

Stara gostilna, ravioli, škampi, jamar, bisque8

Stara gostilna, ravioli, škampi, jamar

Blizu promenade, a ne na njej, v srčiki starega mesta, a vseeno dovolj skrita, da jo je potrebno poiskati, Stara gostilna z imenom, ambientom, estetiko in kuhanjem začinja s kontrasti, zato je v sezoni ne moti, da mimo hodijo turisti, v ne-sezoni pa njenih gostov ne moti, da morajo za ne-turistično kulinarično doživetje priti peš.

Stara gostilna

Stara gostilna, tretji del pozdravov, kruh12

Stara je najmlajša

Degustacijski meni za radovedne
Klik

Stara je najmlajša

Zakaj SRČKI

Beri DOBRE NOVICE, ne slabih

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Izbor okusov, Teden restavracij

Tags: , , , , , , , ,