Ta teden vsestranska gomoljasta zelena, iz pečice kot hrustljavi zrezki, v juhi z vitlofom in kostanji, ob kotletu v pireju in kot zelenjavna ”bomba” v enolončnicah – Pa še kam z ostanki panetona Izbor receptov: Violeta Mencinger z medeno glazuro z belgijskim radičem V Šoli okusov je dovoljeno, da vas kostanji razveselijo izven svoje poznojesenske sezone. Tudi zato, ker se tako lepo družijo z (belgijskim) radičem, ki pa je najboljši šele sredi zime. na pireju iz zelene Čim bolj je kotlet pravi, tem bolj pravo prilogo potrebuje! Ne, tokrat ne bo krompirja. Ne, tudi globoke omake ne bo. In da, tudi svinjski kotlet je boljši, če je v sredici še rožnat. zelenjavni umami Kar so za fine omake francoski fondi (osnove), je za mesno-testeninske omake soffritto - sofrito! Pripravek, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. in bourbon omaka Od božiča je ostalo še nekaj panettona, od starega leta pa še malo orehove potice. Nič ne de, če je oboje že malo suho, saj bo v spremenjenem kruhovem narastku, ki je sicer tradicionalna poslastica gostije iz ostankov, zelo sočno. Kdor ne verjame, naj poskusi le omako, a pozor, da se ne napije(te).ZELENA IZ PEČICE
Zelena iz pečice z medeno glazuro
Zelena iz pečice z medeno glazuro
ZELENA IN KOSTANJI
Zelena, belgijski radič in kostanji
Zelena, belgijski radič in kostanji
SVINJSKI KOTLET
Svinjski kotlet na pireju iz zelene
Svinjski kotlet na pireju iz zelene
SOFFRITO
Sofrito
Sofrito
PANETTONE NARASTEK
Panettone narastek in bourbon omaka
Panettone narastek in bourbon omaka
chef doma
Zadnje Urejanje: 11. januarja 2021
Ta teden: gomoljasta zelena
11. januarja 2021 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 11. januarja 2021
Ker delamo od doma prisilno, v korona-izolaciji, je v vsem slabem vsaj to dobro, da lahko začnemo (spet) kuhati … Ker tisto, ko pridemo vedno prepozno iz službe, vedno preveč lačni in z vedno premalo časa, in zato posledično vedno nekaj le odtajamo, pogrejemo, ocvremo ali pa kar naročimo, ni...
Klik