Kam v Tednu restavracij, v katerem sodeluje kar 100+ gostiln in restavracij, ki so vse dobre in vredne obiska? Lažji izbor s pomočjo gumba želja Izbora okusov Pomladni Teden restavracij 2020 se ni še niti začel, pa je že jasno, da bo spomladansko rekorden! Po desetih dneh zbiranja rezervacij lahko slovenske chefinje in chefi že začnejo pripravljati več kot 35 tisoč posebnih TR menijev! Zanimanje dobrojedcev še nobeno pomlad ni bilo tako veliko; več rezervacij je bilo po desetih dneh le jeseni 2018, enako pa lani jeseni. A to sploh ne pomeni, da ni več prostih mest. Pravzaprav je že polnih le nekaj najbolj znanih in najvišje ocenjenih … To pa pomeni, da se bodo slovenske dobrojedke in dobrojedci razpršili po vsej Sloveniji kot še nikoli doslej! Pri tem jim pomaga tudi Izbor okusov, novi iskalnik najboljših slovenskih gostiln, ki gosti spletno brskanje za Teden restavracij. Iskalnik omogoča izbiro KAM (po Sloveniji), KOLIKO (srčkov) in KAJ (si želite); do jesenskega Tedna restavracij pa mu bomo dodali še gumb za posebna doživetja. Kam po Sloveniji? Gumb Kam? izbira smer kulinaričnega potovanja. V pomladnem Tednu restavracij iz osrednje Slovenije sodeluje 24 restavracij, iz južne Slovenije 13, iz severne Slovenije 21, iz vzhodne Slovenije 26 in iz zahodne Slovenije 17 restavracij. S tem Teden restavracij in Izbor okusov ne čakata politike, da se bo končno odločila, koliko regij ima Slovenija … Koliko srčkov? Gumb Srčki v Tednu restavracij izbira strokovno-kakovostni nivo restavracij, vse leto pa priporoča pogostost obiskov v najboljših slovenskih restavracijah. Srčki, ki so mera za kakovost slovenske kulinarike, namreč niso tekmovanje, temveč pomoč in priporočilo. V restavracije z 1 srčkom je potrebno kmalu; v restavracije z 2 srčkoma vsaj mesečno; v restavracije s 3 srčki vsaj vsako sezono; v restavracije s 4 srčki vsaj enkrat letno in v restavracije s 5 srčki – vsaj enkrat! Restavracije po srčkih v Tednu restavracij: nasmeh, 1 srček, 2 srčka, 3 in 4 srčki. Kaj si želite? Grad Otočec, sladica Grajski vrt Gumb želja je novost Izbora okusov in Tedna restavracij. Iskalnik najboljših slovenskih gostiln s tem izpolnjuje želje obiskovalcev teh gostiln. Na izbiro je 14 kategorij, ki opredeljujejo značilnosti posamezne gostilne ali restavracije. Danes si želim domače, kdaj drugič vrhunsko, včasih mi je do mesa, včasih pa le do zelenjave, rad bi na izlet, ob hrani pa želim tudi dobra vina, in ne grem še domov, zato potrebujem posteljo … Rad dobro jem Rad vrhunsko jem Domače in naše Tradicija in sodobnost Izvirno in kreativno Urbano in živahno Izlet in doživetje Kmetije in domačije Meso in še kaj Morje in reke Zelenjava je zdrava Vino in hrana Svet je majhen Topla postelja
Tukaj ponujajo, kar imamo vedno radi, a ni povsod tako dobro! Ker v gostilno pridemo lačni, želimo pa oditi zadovoljni.
Tukaj je obisk kulinarični vrhunec! Ker nismo le lačni, temveč tudi radovedni, zato se jim prepustimo.
Tukaj so doma slovenske jedi, ki imajo dolgo tradicijo in bogato dediščino.
Tukaj jim je dediščina pomembna, a ne živijo le od nje, temveč jo še bogatijo.
Tukaj je v glavni vlogi chef, ki ne ponavlja, temveč ustvarja.
Tukaj je mesto, ki diha, utripa, živi drugače, zato so takšne tudi njegove mestne jedi in gostilne.
Tukaj smo na izletu zaradi velikih lepot majhne Slovenije in majhnih gostiln z velikimi jedmi, ki so za nepozabno doživetje.
Tukaj ponujajo le to, kar sami pridelajo, zato je zaradi njih Slovenija kulinarični biser.
Tukaj imajo najboljše meso in ga znajo najboljše pripraviti.
Tukaj imajo najboljše ribiče in znajo njihov morski in sladkovodni ulov najboljše pripraviti.
Tukaj ni le za vegetarijance in vegane, saj imajo najboljšo zelenjavo in jo znajo tako pripraviti, da jo imajo vsi radi.
Tukaj se okusi, da ima Slovenija kar tri vinske dežele, z odličnimi vini in vinarji.
Tukaj je dokaz, da je svet le globalna vas, v kateri nič ni več tuje.
Tukaj lahko tudi prespimo.
Zakaj SRČKI

Srčki
Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije.
Srčki

Kriteriji za srčke
Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne.